REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul MITROI, SUPĂRAT pe autorități: Îți vine să pui o bombă să-i arunci pe toți în aer

Primarul MITROI, SUPĂRAT pe autorități: Îți vine să pui o bombă să-i arunci pe toți în aer

Replica API 26 octombrie 2020 | 20:24 10014

Ca urmare a situației apărute în Valu lui Traian, când după o furtună de 20 minute, mai multe zeci de locuințe (case, grădini, beciuri, cucatarii de vara, culturi,etc) au fost afectate de inundații, primarul din Florin Mitroi a ținut să facă următoarele precizări:

”De 14 ani de zile, aproape de când sunt primar adică, mă lupt în continuu că Ministerul Mediului, prin Apele Române, să implementeze un program de dalare a canalului și construire de podețe casetate. Deși acest canal traversează mai multe localități, Valu lui Traian a plătit studiul de fezabilitate și a acceptat orice, numai să se facă dalarea. Cu toate acestea, 14 ani mai târziu și după diverse guvernări, nici până la acest moment Ministerul nu a reușit să pună nici măcar o piatră în canal. Îți vine să pui o bombă să-i arunci pe toți în aer când le auzi scuzele. Că a expirat avizul, că nu s-a dat autorizația, că s-a schimbat ministrul…de toată jenă. Nu numai că nimeni din minister nu și-a dat interesul pentru concretizarea proiectului, dar ei își pun mâinile la spate și se acoperă de hartoage, iar pe noi prostii din teritoriu ne lasă să răspundem în față oamenilor. Cum îi explic eu lui nea Gheorghe, care are apă de 1 m în casă azi, că legal NU AM VOIE să fac investițîi pe canal că să preia apă cum trebuie? Sau că la Valu, așa cum putem, pe barbă noastră, facem anual curatari și adanciri de canal, dar toată apă preluată trebuie să se scurgă prin Murfatlar, spre Poartă Albă, iar Murfatlarul nu a auzit în viață lui de curățat canal? Astăzi, în disperare de cauza, am cerut intervenția Apelor Române pentru că aveam 50 case cu apă la prag și viitură se întorcea dinspre Murfatlar. Au venit doi ingineri săracii, s-au uitat și au plecat. Tot eu a trebuit să iau decizia de a rupe din canal pe teritoriul Murfatlarului, ca să se ducă apa. Acum aștept să fiu tras la răspundere, o răspundere pe care nimeni altcineva nu și-o asumă. Eu mi-am asumat-o pentru că îmi este rușine de oameni. Așa cum pe mine mă lasă rece explicațiile unui minister care de 14 ani nu e în stare să rezolve o problema, tot așa nici pe ei nu îi interesează că nu pot face eu dalare de canal”, a transmis Mitroi.

”Cantitatea de apă căzută într-un timp extrem de scurt a fost atât de mare încât a creat viituri. În zonele protejate de lizierele pe care le-am înființat nu a fost foarte rău, dar în zonele vechi ale localitățîi și înspre câmp au venit foarte mult crengi, mal, copaci, etc. Nici Dumnezeu dacă eram nu aveam ce să fac mai mult decât am făcut. Știu că cel mai la îndemână le e oamenilor să dea vină pe primar, că doar sunt singurul “palpabil”. Dar nici primarul nu poate opri ploaia, nici nu poate face o lucrare care trece prin mai multe localități. Am adus astăzi în sprijin armata, pompierii, RAJA. În zilele următoare vom trece la curățarea malului de pe străzi și din canal…că tot nu avem voie să intervenim asupra canalului. Și sperăm că măcar în ceasul al doisprezecelea Ministerul Mediului și noul nostru Guvern vor conștientiza că primarul ăla de la Valu, care se agită să se daleze canalul, nu vorbea chiar degeaba. Dacă nu sunt de acord îi invit pe ei, deștepți cum sunt, să stea față în față cu oamenii și să le explice că de 14 ani…tot expiră avize”, a conchis primarul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367