REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prime de Crăciun la companiile de stat din Constanța; în ce instituţie a fost goală puşculiţa!

Prime de Crăciun la companiile de stat din Constanța; în ce instituţie a fost goală puşculiţa!

Replica API 24 decembrie 2019 | 12:26 377

Fie că au fost cuminți anul acesta sau nu, că au dat randamentul la locul de muncă sau nu, angajații din marile companii primesc cadouri de Crăciun. Primele sunt destul de consistente și la comapniile din Constanța, la fel ca în anii trecuți, pentru unii. Angajații Autorității Navale Române (ANR) își vor pune pofta în cui anul acesta, după ce Curtea de Conturi a obligat conducerea să recupereze sumele oferite anul anterior.

Un cadou, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferit de șefi este întotdeauna bine venit și apreciat, fie că vorbim de bani sau produse. În trecut, foarte mulți bugetari beneficiau de aceste compensații, însă astăzi puțini sunt aceia care se mai pot bucura de acest cadou. La Constanța, doar câteva instituții sunt darnice cu angajații, precum Compania Administrația Porturilor Maritime, Administrația Canalelor Navigabile ori Direcția Regională de Drumuri și Poduri sau Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Anul acesta, Moș Crăciun a tăiat de pe listă angajații de la ANR. Potrivit unor surse, la Portul Constanța primele s-au acordat diferențiat, în funcție de venituri. Sumele pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la 1500, 2000 de lei. La Canalele Navigabile, Daniel Georgescu a precizat că angajații au primit și anul acesta prime, 800 de lei plus cadouri pentru copii, iar banii provin din fondul de economii. La Direcția Regională de Drumuri și Poduri s-au acordat vouchere valorice, iar angajații de la Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu au primit prime în valoare de 1500 de lei impozabili, conform contractului de muncă. Nu la fel de norocoși sunt lucrătorii ANR. Dacă în anii trecuți primeau compensații considerabile, anul acesta nu au mai primit un sfanț. Motivul? Curtea de Conturi a obligat conducerea să recupereze primele de Crăciun, constatându-se că au fost acordate ilegal.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am opel si merge foarte bine
3
0
la casa de pensii ati dat ceva ca acolo e al doilea sediu pesede directoarele fac propaganda pesede si fagadau la greu in loc sa se ocupe de pensiile oamenilor
2
0
Ce spirit de sarbatori aveti in voi
1
0
Chestie comunista care inca propaga ideea de beneficiu fara efort. Intro tara din lumea a treia ca romania tu dai prime cand companiile sunt falimentare? cat de cretin sa fi? Romanul idiot se bucura, extaziat de porcul din congelator, sorici, bautura, dar nici unui dobitoc nu i trece prin cap cu burta plina ca primele astea de fapt ingroapa tara si mai mult, nici un angajat privat sau de stat nu intelege ca sunt bani care i ia din gura viitorului propriilor copii, nimic din toate astea prostimea nu digera..ea vrea prime..nu a facut nimic pt nimeni dar PRIME sa fie. Un popor de lumea a treia.
1
1
La raja a fost praf in ochi, cu primele lor de 2 lei. Sutele de sefi au salarii de nu-i mai satura nimeni.
5
0
La aeroport primele au fost luate doar de apropiatii lui ARTAGEA. Le da prima cand vrea el, doar sunt banii statului! ARTAGEA LA PUSCARIE!
5
1
Pai MEZEI si SINCAN si au luat prime grase de la armator cind a plecat nava care sa scufundat.sa raspunda penal si sa le confiste averile ca nu se mai satura de spaga.si la examene si in tara.SINCAN si a deschis pescarie in piata BROTACEI si la bagat pe schiopul in acte sa nu bata la ochi.tot calcanul de la pescadoarele din Midia merge acolo.nu l vede nimeni?DNA,SRI MINISTER.se lauda ca are sprijin la Bucuresti cu PANDELE SI FIREA.jos ciuma rosie spagari nenorociti.ati distrus tara asta
5
1
cui ii pasa de buget . DATI BANI LA VOTANTI
3
5
Lasati mai primele din timpul anului sau de sfarsit de an. Nu vedeti ca nu sunt bani la buget ?
7
5
cum vrei sa nu mai ia spaga unii carora le trec prin maini milioane de euro daca nu-i platesti? e natural sa le dai bani. Nu invatati nimic din povestea cu medicii.. da-le salarii consistente si apoi poti sa-i arestezi daca pun botul la spaga
11
2
Ce tare,n gura esti in spatele unui calculator ! Bai prostule , nu lucrez la ANR , dar prin natura meseriei si a functiei am nevoie sa trec pe acolo la doi ani , sa.mi prelungesc carnetul ,si la 5 sa.mi reconfirm brevetele , care tie.ti lipsesc . ANR , este o institutie care nu traieste numai din bani de la stat , si care produce destul cat sa.si asigure eventuale prime . Taci dracu ca esti gramada!
6
11
la anr si salariile au fost date ilegal,luind in vedere cita frunzZ au tocat la ciini angajatii,cu rezultate jule!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218