REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primul termen, amânat. Zanfir Iorguş, fără avocat la recurs în dosarul de corupţie

Primul termen, amânat. Zanfir Iorguş, fără avocat la recurs în dosarul de corupţie

Replica API 11 ianuarie 2019 | 00:00 274

Zanfir Iorguş

Recursul fostului primar al Municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, în dosarul în care a fost condamnat la trei ani cu suspendare, a ajuns la Curtea de Apel pe 11 decembrie, fiind stabilit primul termen pentru joi, 10 ianuarie a.c. Cauza a fost însă amânată, pentru a da posibilitatea lui Zanfir Iorguș de a-și angaja avocat. Următorul termen a fost stabilit pentru 21 februarie.

Reamintim că, potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii "Obor de animale".

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

La rândul său, viceprimarul Paul Botaş a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii "Obor de animale", "în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor legale", către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

"Ulterior, în perioada 22 martie 2007 - 19 aprilie 2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local cu suma de 490.011,12 lei", se arată în rechizitoriu.

Precizăm că instanţa i-a mai obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

În ambele cazuri, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, aparţinând inculpatului Iorguş Zanfir, până la concurenţa sumei, în vederea recuperării prejudiciului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scuteste-ne, mai bine hai Go! la Soldova ta ca acolo e de tine!!!...
1
0
Pedeapsa pentru cel care scrie cu numele lui Ozzy: Min.Dezv. si Fondurile Europene a dat in judecata pe parata UAT Mangalia si instanta a hotarat ca Radu sa returneze 1,3 milioane lei incasate necuvenit, cu penalitati de intarziere aferente din 2016 pana la plata sumei. Iorgus a fost condamnat la fond pt 500 mii, oare cum se va descurca Radu pt 1,3 mil. decise de instanta ca fiind incasate ilegal? Probabil ca Iorgus si Radu nu vor avea dreptul sa candideze in 2020. Inainte sa scrii tampenii cu numele lui Ozzy, gandeste daca o hiena merita sa starneasca un leu.
2
0
Tu asta de nu ai loc de moldoveni, din ce neam te tragi ca la origini nu poti fi dobrogean atata timp cat acest loc dintre Dunare si mare a fost mereu ocupat de alte natii.Probabil corcitura.
1
2
Credibil. Si sebat trecea prin vama acum peste 20 de ani sa lase la vamesi cate ceva sa faca avere
4
1
Nu va faceti griji ca da Domnul Dragnea legea amnistiei si scapati basma curata. Sebat mia spus ca sunteti nevinovat
1
2
Asta ar trebui judecat in Moldova,nu la Mangalia,si arestat acest hot. E plina Mangalia de moldoveni hoti ca el si de tigani
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102