REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prinși la braconat, doi bărbați l-au amenințat cu armele pe un polițist

Prinși la braconat, doi bărbați l-au amenințat cu armele pe un polițist

Replica API 13 iunie 2022 | 00:00 1613

Aurel Pușcașu și Constantin Crivăț au fost condamnați la 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 5 mai 2022 și nu este definitivă. Cei doi au fost prinși în timpul unei acțiuni de combatere a braconajului cinegetic, și au refuzat să colaboreze cu poliția, fugind cu mașina de la locul unde fuseseră prinși.

Potrivit anchetei, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional, ocazie cu care lucrătorii s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv" „trecerea pe un fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc şi în afara căilor de comunicaţie" constând în aceea că inculpatul Constantin Crivăț, având o arma de vânătoare asupra sa (neînchisă în toc), pe care o deţinea în mod legal, însoţit de Aurel Pușcașu, cu autoturismul acestuia, au ieșit în teren în zona de pădure situată între localităţile Valea Teilor, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, cu intenţia de a împuşca porcii mistreţi din culturile de porumb aparținând inculpaților.

”Dacă tu ai armă, lasă că avem și noi„

În momentul descoperiri celor doi inculpați, polițistul s-a legitimat și a solicitat celor doi bărbați sa se legitimeze la rândul lor cerându-le explicaţii totodată despre motivul prezenței în acel loc. Cei doi barbati s-au manifestat agresiv refuzând sa se conformeze cererilor poliţistului, amenințându-l verbal de maniera „daca tu ai armă, lasă că avem și noi”, după care s-au deplasat către maşină deschizând portierele, inducând ideea ca deţin arme în mașină. În aceste condiţii, polițistul s-a speriat și a executat somaţia verbală „stai, stai că trag”, dupa care a executat un foc de armă în plan vertical, insa cei doi indivizi nu s-au conformat, mai mult decât atât unul dintre aceştia s-a apropiat amenințător de polițist și l-a apucat de reverul hainei, motiv pentru care polițistul s-a retras somând verbal de mai multe ori și executând mai multe focuri de armă în plan vertical. Cei doi indivizi apoi s-au urcat in maşina si s-au deplasat pe direcţia unde se afla politistul care a executat trei focuri de armă către mașină, țintind în pneul din stânga al autoturismului, fără a provoca victime. Cu toate acestea autovehiculul și-a continuat deplasarea, părăsind zona cu cei doi autori ai faptelor expuse anterior, fiind prinși ulterior.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea celor doi inculpați la 8 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost dată pe 5 mai 2022 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca victima era copilul unui magistrat aceeasi pedeapsa primea infractorul?
0
0
Avem in romanica justitia poolii. 8 luni cu suspendare pentru niste zdrente care sfideaza autoritatile si legile statului bananier ? Slobozi-m-as pe voi de ordinari !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212