REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Problema noroaielor din Mamaia Sat va fi rezolvată de primarul Chelaru începând de anul viitor

Problema noroaielor din Mamaia Sat va fi rezolvată de primarul Chelaru începând de anul viitor

Cristina BĂRBUCEANU 3 decembrie 2022 | 00:00 2220

În Mamaia-Sat, cartier care aparține orașului Năvodari, drumurile sunt pline de noroi, motiv pentru care locuitorii de aici au tot făcut sesizări și reclamații către Primărie. Însă, la fel ca și în alte localități din județul Constanța, în Mamaia-Sat se execută lucrări de reabilitare necesare, iar noroiul face parte din acest proces anevoios, din păcate. Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a dat lămuriri cu privire la motivul pentru care străzile din Mamaia-Sat sunt pline de noroaie, susținând totodată că asfaltarea drumurilor de aici vor începe curând, făcându-se deja demersuri în acest sens.

Lucrările din Mamaia-Sat provoacă tensiuni în rândul cetățenilor

Mamaia-Sat este un cartier care aparține orașului Năvodari. La fel ca în majoritatea localităților din Constanța, aici se fac lucrări de reabilitare și reînnoire a instalațiilor termice, de apă, și nu numai.

Stradă în lucru din Mamaia-Sat

În mod evident, aceste lucrări nu se termină peste noapte, fiind un proces de lungă durată pentru că sunt niște pași care trebuie respectați de către constructori, dar și de către conducerea localității. Însă, locuitorii din aceste „zone în lucru” din Mamaia-Sat, uită de acești pași, făcând sesizări peste sesizări că sunt îngropați în noroi.

„Lucrările de asfaltare cred că vor începe la finalul acestui an”

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a oferit lămuriri cu privire la motivul pentru care se prezintă astfel drumurile din Mamaia-Sat. Acesta a declarat pentru Replica: „Toată lumea știe, pentru că am anunțat de nenumărate ori faptul că acum cei de la RAJA și societatea subcontractoare termină lucrările, iar apoi Primăria, prin programul „Anghel Saligny” va începe asfaltarea. Am și stabilit acest lucru. Noi vom lua în jur de 3 milioane de euro pe care îi vom băga în asfaltarea acestor străzi ale zonei Mamaia-Sat.

Fotografie cu rol ilustrativ asfaltare

Faptul că este iarnă și că plouă este un disconfort imens. Știu asta, mai ales că stau și eu în zonă. Dar nu am ce să fac la momentul acesta pentru că nu sunt terminate efectiv probele de canalizare. Deci stațiile de pompare încă nu sunt puse pe poziții și din motivul acesta nu avem cum să finalizăm lucrarea. Am avut nenumărate discuții cu societatea care a făcut lucrarea, tocmai pentru a încerca să vină să mai pună piatră, dar e adevărat că plouă de câteva săptămâni întregi și este o zonă cu pământ. E un proiect pe care eu l-am anunțat, am spus că am și câștigat banii. După lucrări, asfaltăm. Mă ocup de certificat de urbanism, mă ocup de avize pentru asfaltare. Deci asta fac eu pentru Mamaia-Sat. Lucrările de asfaltare eu cred că vor începe la finalul acestui an, maxim la începutul anului viitor.”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367