REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Probleme în dosarul lui Decebal Şerban, fostul director general al Portului Constanţa!

Probleme în dosarul lui Decebal Şerban, fostul director general al Portului Constanţa!

Replica API 29 noiembrie 2018 | 00:00 991

Judecătorul s-a abţinut să judece litigiul de muncă

Judecătorul s-a abţinut să judece litigiul de muncă

Decebal Şerban

Abținere în dosarul fostului director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Decebal Șerban! Acesta a acţionat în instanță compania, după ce a fost demis din funcția de șef al Biroului Control Operatori Economici, demitere ce a avut loc în luna ianuarie a anului trecut. Pe fond, el și-a recăpătat funcția în instanță, însă la Curtea de Apel a pierdut. Instanța de recurs a casat decizia de fond și i-a respins acțiunea.

Decebal Șerban a deschis o nouă acțiune în instanță, solicitând anularea hotărârii. Numai că, judecătorul delegat să judece cauza s-a abținut, cererea magistratului fiind admisă de președintele instanței marți, 27 noiembrie a.c. Urmează ca dosarul să fie atribuit altui judecător.

Reamintim că Decebal Șerban s-a adresat instanței de judecată, după ce a fost concediat din postul de șef al Biroului control operatori economici, ca urmare a desființării postului. Fostul director spunea, în plângerea sa de la instanță, că a fost convocat Consiliul de Administrație la data de 21.10.2016 pentru data de 24.10.2016, fără a se respecta termenul de 7 zile și fără a se cuprinde în ordinea de zi și problema reorganizării și desființării posturilor, astfel încât mandatul de reprezentare dat de către unul dintre membrii Consiliului de Administrație se referea doar la ordinea de zi comunicată prin convocare, fără a putea fi extins și asupra altor probleme ce au completat ordinea de zi.

Tribunalul i-a dat câștig de cauză fostului director și a admis acţiunea civilă formulată de către Şerban Decebal în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. A anulat decizia de concediere nr.3446/31.01.2017 emisă de către pârâta Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa și a dispus reintegrarea în funcţia deţinută anterior concedierii.

De asemenea, compania a fost obligată să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 31.01.2017 până la reintegrarea efectivă. CNAPM a formulat recurs, iar Curtea de Apel a desființat, în iunie 2018, sentința și a admis recursul companiei. Deși decizia este definitivă, Decebal Șerban a formulat, pe 18 octombrie a.c., a altă acțiune la Curtea de Apel, solicitând judecătorilor să anuleze hotărârea dată în luna mai.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mare escroc si spagar e porcul actual.
4
2
asta este implicat in mai multe magarii ,rusine sa le fie celor de la cnapmc flota grupul de nave tehnice este invechita cu nave de peste 35 de ani ,le este lene sa obtina fonduri europene structurale nerambursabile 100% din proiect prefera sa le carpaceasca ,sa bage bani in reparatii .......oare de ce ?
5
1
vaaaai cum stam pe loc din cauza borfasilor spagari.Moarte Impuscati-i !!!!!! Taieti-le capul la nenorociti si pisati-va pe el !!! Romanie te-ai dus pe pl,nu ca ai fost vreodata mai bine..insa suntem mai lasi ca de obicei.
3
1
Asta e un spagar notoriu, tot APC ul i-a zis marsh !
4
1
Acest excroc care are o avere impresionanta vrea functionar la Administratia Porturilor ca sa faca smecherii pe spagi grase.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212