REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Procurorii nu îl lasă pe Făgădău: au făcut recurs în dosarul de corupție

Procurorii nu îl lasă pe Făgădău: au făcut recurs în dosarul de corupție

Virgil STOIAN 13 septembrie 2023 | 10:22 5500

Magistrații Tribunalului Constanța au tranșat dosarul în care Decebal Făgădău și  fostul secretar al orașului, Marcela Enache, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu. Judecătorii i-au achitat pe cei doi inculpați, decizia fiind pronunțată marți, 1 august. DNA a formulat apel în aceeași zi, marți, 1 august, urmând ca primul termen să se judece pe 18 ianuarie 2024.

Procurorii nu il lasa pe Fagadau: au facut recurs in dosarul de coruptie

DNA a formulat apel în dosarul în care Decebal Făgădău și Marcela Enache au fost achitați.  Este vorba despre speța în care procurorii acuză că s-au vândut ilegal terenuri din Portul Tomis, la prețuri derizorii, și fără licitație publică, pe vremea când era viceprimar cu atribuții de primar, către firma controlată de Sorin Strutinsky și Nicușor Constantinescu, respectiv Astera Consulting.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2015, Decebal Făgădău, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța (la data faptelor) și Marcela Enache (în calitate de secretar al municipiului Constanța), care, în calitățile menționate mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța. Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.
Făgădău, ajutat de secretarul municipiului

Mai exact, la data de 16.01.2015, în calitate de viceprimar cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău a vândut, fără licitație publică și la un preț mult sub valoarea reală, către Astera Consulting trei suprafețe de teren aparținând domeniului privat al municipiului. De asemenea, la data de 18.02.2013, în calitate de secretar al municipiului Constanța, Marcela Enache a contrasemnat pentru legalitate Hotărârea Consiliului Local Constanța nr.19 prin care se aprobau vânzările prin negociere directă a unor terenuri aparținând domeniului privat al UAT Constanța, deși acestea contraveneau art.123 alin.2 din Legea nr.215/2001 care interzicea vânzarea de imobile aparținând domeniului privat al unităților administrativ teritoriale altfel decât prin licitație publică, ajutându-l astfel pe suspectul Făgădău Decebal să comită infracțiunea de abuz în serviciu reținută în sarcina sa.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sistemul securist judiciar lucreaza , a distrus Romania si Romanii in folosul strainilor !
0
0
Lupu își schimbă barba dar năravul ba.
1
1
Tot dezastrul din oras e opera acestui Pampalau Fagadau ! El a generat toate proiectele astea prin care sunt blocate benzile de circulatie pentru autobuze si biciclete si desfiintate locurile de parcare. Iar mosulica de Chitac le-a continuat. Ca sa faca asfaltarile Felix Serghei un tepar escroc penal cunoscut care trage pe nas cu Popisteani din banii publici si acum e cam bolnav de la droguri
5
2
Asta a furat de a rupt traieste din bani furati si pozeaza in ginerica pasoptist liber la mare..Chiar asa domnilor judecatori...
4
2
Felix Sroie si Dumitrache Ion cleptoman il va aranja in aoel ca au porcurorii si sistemul securist la degetul mic si platesc bine din cele 50-60 de firme pe care le controleaza si prin intermediul carora fura la greu .
5
3
Ala de la eforie a facut treaba. Fagadau a facut un c***t speriat. Conteaza.
0
7
Fagadau un sifon. Baboo un cipanez ieftin. Impreuna doi kokalari.
10
7
Fagadau un sifon. b**u un cipanez ieftin. Impreuna doi kokalari.
6
7
SICTIR MAI
4
8
Vand Cal Troian
4
5
Moarte ursuletilor de plus!
12
6
de Constanta este total coirupta. Iau bani si dau achitari pe ho-tzii si tal-harii evidente. Nu trebuie sa fii judecator ca sa vezi ho-tzia. Cu toate acestea nimeni din CSM sau Inspectia judiciara nu se baga in afacerile cu terenuri si imobiliare ca sunt bani multi si ajung si la Bucuresti. Ce sunt ei pro-sti sa nu manance si ei? Constantenii sunt cei care voteaza cu ho-tzii .
25
5
Pai daca le-a dat fagadau terenuri case si apartamente normal ca il achita.
27
9
nea Fagabou merge la Fit Jim?
11
5
nu va suparati da ce face don stroe , aloooo e plecat la bai , don stroe boss dumitrache alooo sunteti la bai ???
21
3
mwe coruptilor.
15
3
O arde prin cafenele traieste din chirii. Pai aia era spaga pt autorizatii pt blocurile de lucs isi lau partea un apartament
21
8
Pai e furt grosolan de terenuri de ce sa-l lase, si mai ales ca au valoare foarte mare. Trebuie recuperate furaciunile, sa se faca dreptate
21
9
Ia uite ce poza. Alexamdru Ioan Cuza in mizerie
17
11
Sa se ia de mana cu Patrichi Teodor ca își făceau felatie unu altuia!
12
5
Asemenea si la eforie. Primar pnl motivatie clara a procurorilor. Ce zicem de judecatori?…
16
2
este ca fapta nu exista. Asta e motivatia mwistilor hoti de judecatori cand iau destula spaga. m**e judecatorilor cu foarte mult kkt !!!
20
7
ptr ca din articol vina celor 2 pare foarte clara si acuzatia procurorilor pare beton; adevarul este ca justitia nu este si nu a fost niciodata impartiala in tara asta iar in cta intr-o masura mai mare decat in restul tarii; in cazul asta judecatorii nu au fost deloc corecti; parca exista o inspectie judiciara care ar trebui sa analizeze cazuri din astea ce face doarme sau si ei tin cu ursul psd ?
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369