REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

PROCURORUL Teodor NIȚĂ, controale în Portul Constanța Sud Agigea! Video

PROCURORUL Teodor NIȚĂ, controale în Portul Constanța Sud Agigea! Video

Replica API 10 iunie 2021 | 14:21 11818

Șapte containere ce conțin mărfuri declarate ca fiind cherestea au fost descoperite în Portul Constanța Sud Agigea. Surpriza oamenilor legii a fost aceea că atunci când au fost deschise, containerele conțineau bușteni, în condițiile în care exportul este interzis pe 10 ani. La fața locului s-a aflat șiprocurorul din cadrul Parchetului Curții de Apel, Teodor Niță.

„Rostul meu este să verific dacă aici e cherestea. Sunt 7 containere, 100 și ceva metri cubi, adică vreo 10 ha de pădure. Trebuia să ajungă în China. Dacă totul e în regulă, ne vom cere scuze, dar vom vedea”, a declarat procurorul Teodor Niță.

De precizat este faptul că sunt câte 23 metri cubi pe container, fiind vorba de 7 containere.

„Aici sunt câteva hectare de pădure”

Procurorul a intrat într-unul dintre containere pentru a se convinge că înăuntru sunt doar bușteni. „M-am dus să verific. Aici sunt câteva hectare de pădure exportate și astfel nu mai avem nici animale nici nimic. Cică este cherestea dar vedeți și dumneavoastră sunt bușteni. Și eu semăn cu un cosmonaut și nu sunt... admir și cheresteaua asta. Este vorba de un dosar penal. Sunt atât de multe lacune că legea este un șvaițer. Ar trebui să avem oameni competenți pentru treburile acestea. Comisia Europeană ne spune să măsurăm calitatea aerului și așa mai departe dar noi nu avem laboratoare. Garda de Mediu ar trebui să fie o forță. Șeful de mediu a fost gonit dintr-un control legal pentru că legea nu spunea asta”, a declarat procurorul.

Buștenii provin de la o firmă din Prahova

„Ați asistat la deschiderea a 7 containere destinate pentru export, pentru o firmă din China, ce veneau din Prahova. În acte era declarat ca fiind cherestea dar după cum vedeți sunt alte produse. Verificările sunt în toi. Până în momentul de față nu știu să mai fi fost astfel de transporturi. Procurorul de caz va decide ce se va întâmpla cu aceste containere”, a declarat reprezentantul Poliției de Frontieră, Petruș Irimia.

Video:

Liliana IONIȚĂ, Andreea VREJOIU, D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad o adunare de mascarici
10
6
Asta nu a murit nu l a luat covid
11
8
un gunoi care se tien numai de rahaturi, hotiile mari si fraudele de fonduri nu le vede.
17
8
Mo arte us oara
14
2
un hotz si un b@ndit mai mare.
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369