REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prof. Univ. Dr. Vasile SÂRBU: Nu am ştiut că SITUAŢIA este atât de PROASTĂ la Universitatea Ovidius!

Prof. Univ. Dr. Vasile SÂRBU: Nu am ştiut că SITUAŢIA este atât de PROASTĂ la Universitatea Ovidius!

Replica API 20 iunie 2020 | 08:54 10712

Fondatorul Universităţii Ovidius Constanţa, fost decan al Facultăţii de Medicină, fost prorector şi unul dintre cei mai respectați doctori din întreaga țară, Vasile Sârbu, regretă decăderea instituţiei de învăţământ superior de la malul mării care se poziţioneză pe un loc ruşinos în clasamentul Universităţilor, publicat de uniRank. Vasile Sârbu a declarat, pentru ziarul Replica de Constanţa, că nu ştia de situaţia dezastruoasă în care se află universitatea, cândva clasată în topul celor mai prestigioase din lume.

A realizat, acum 20 de ani, prima intervenţie chirurgicală laparoscopică din România, a introdus chimiohiperterapia şi a realizat primul transplant de celule stem din România de la o pacientă, pe care apoi le-a transplantat, în scopul vindecării diabetului de care suferea respectiva pacientă. Este fondatorul Universităţii Ovidius Constanţa, fost decan al Facultăţii de Medicină, fost prorector şi, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai respectați doctori din întreaga țară. L-am contactat pe Vasile Sârbu, căci despre el este vorba, pentru a-şi exprima poziţia cu privire la “decăderea” Universităţii Ovidius. A privit, cu durere în suflet, locul pe care-l ocupă instituţia în clasamentul uniRank şi spune că este nevoie să se intervină la “metabolismul cultural al Universităţii Ovidius” şi să aflăm ce “transplant de cadre trebuie făcut ca să revigorăm universitatea”.

Vasile Sârbu: “Trebuie să se pornească o reanimare a Universităţii Ovidius”

“N-am ştiut că-i situaţia atât de proastă, nu mă aşteptam să se poziţioneze în coada clasamentului. Cei care au realizat acest top au făcut-o în baza unor punctaje destul de serioase. Simt o durere în suflet când văd înaintea noastră universităţi din oraşe mici. Trebuie să se pornească o reanimare a Universităţii Ovidius cu oameni riguroşi, pentru că nu mai are valorile care le avea odată”, a declarat Vasile Sârbu. “Universităţile au la bază două aspecte, să dea licenţe şi să facă cercetare. Universitatea Ovidius este una de cercetare şi licenţe, trebuie să facă cercetare, iar dirijarea unui proces de cercetare trebuie să se facă pe direcţii de mare calibru”, a mai continuat doctorul.

Ce s-a întâmplat cu metabolismul cultural al Universităţii Ovidius şi ce transplant de cadre trebuie făcut ca să revigorăm universitatea sunt două întrebări pe care, nu numai medicul Vasile Sârbu şi le pune, ci şi cei care vor urma la conducerea instituţiei ar trebui s-o facă. “Este nevoie de o inserare în lumea bună a universităţilor de prestigiu din lume, este nevoie de cadre din afară, care să vină să lucreze cu noi, avem nevoie să ne racordăm la ideile marilor universităţi, să revenim la standardele pe care fostul rector, Dănuţ Epure, le-a ridicat în vremea mandatului său. Universitatea va fi din nou mare, dacă se va insera pe un drum ascendent, cu cadre credibile din afară”, a continuat Sârbu precizând, totodată că, o colaborare în viitor cu fostul rector ar fi benefică, iar sfaturile sale “geniale” ar fi esenţiale în revenirea instituţiei.

Când a intervenit decăderea Universităţii Ovidius şi de ce?

Medicul Vasile Sârbu a ţinut să laude activitatea managerială a lui Dănuţ Epure, căruia i-a atribuit câteva calităţi pe care nu oricine, din cei care s-au perindat la conducere, le are. “A avut harul managerial şi a strâns catedre de disciplină, de cercetare…Calităţile manageriale nu merg în paralel cu cultura oamenilor. După Epure, Universitatea Ovidius a trăit o perioadă în care zicea că-şi vindecă rănile. Se declara bolnavă şi începea să caute surse de vindecare şi nu să păstreze standardele pe care le lăsase Dănuţ Epure. Nu spun că n-au făcut şi lucruri bune, de succes, pentru că au făcut. Se luptau cu o fotografie, în timp ce imaginea universităţii se deteriora”, a specificat Vasile Sârbu.

De altfel, inclusiv contestatarii lui Dănuţ Epure au recunoscut calităţile sale manageriale şi sunt mulţi de părere că reîntoarcerea sa la Ovidius ar însemna reînvierea universităţii şi clasarea ei acolo unde îi este locul, în top.

Citeşte şi:

DEZASTRU! Universitatea OVIDIUS a IEȘIT din TOP și a AJUNS la COADA VACII!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212