REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
21.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Profesoară amenințată cu moartea, după ce i-a scăzut nota la purtare unui elev

Profesoară amenințată cu moartea, după ce i-a scăzut nota la purtare unui elev

Virgil STOIAN 31 august 2023 | 00:00 2145

Unii părinți își iubesc atât de tare copiii încât ar face lucruri nesăbuite pentru a-i apăra. Este cazul lui Cristinel L. care, pentru că învățătoarea fiului lui i-a scăzut acestuia media la purtare, a amenințat-o pe aceasta cu moartea. Mai mult decât atât, acesta a proferat amenințări și la adresa soțului învățătoarei care este polițist.

Profesoara amenintata cu moartea, dupa ce  i-a scazut nota la purtare unui elev
Potrivit rechizitoriului, Cristinel L. a amenințat-o la data de 07.06.2022 pe o învățătoare în cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Zebil, dar și pe soțul acesteia, prin  mesaje audio postate pe grupul de WhatsApp al clasei a IV-a. Cristinel L. este tatăl unui minor, care în anul școlar 2021-2002, a fost elevul persoanei vătămate, învățătoare la clasa a IV-a, a Școlii Gimnaziale din Zebil. În calitatea sa de învățătoare, victima avea un grup pe WhatsApp cu părinții elevilor, din care făcea parte și mama minorului, concubina inculpatului, la grupul respectiv având acces și acesta din urmă de pe telefonul concubinei sale.

La sfârșitul semestrului II, victima a trimis o înștiințare părinților elevului minor că a procedat la scăderea notei la purtare a acestuia. Inculpatul s-a enervat foarte tare din acest motiv și la data de 07.06.2022, la ora 21:55, fiind în stare de ebrietate, în scop de răzbunare, a postat pe grupul de WhatsApp al clasei a IV - a 3 mesaje audio de amenințare la adresa persoanei vătămate și soțului acesteia prin care a afirmat: „las că te prind, te bat și pe tine și pe el, pe el oricum îl bat, oricum știi că pe el l-am mai fugărit cu toporul... ție îți tai gâtul... te omor”, precum și multe alte expresii jignitoare și vulgare. În seara zilei respective, inculpatul l-a sunat pe telefonul personal pe soțul învățătoarei, care este polițist, adresându-i acestuia injurii și amenințări spunându-i că unde îl va prinde pe stradă îl va bate și totodată i-a trimis două mesaje la ora 19:52 prin care îl amenința cu acte de violență.  

Profesoara amenintata cu moartea, dupa ce  i-a scazut nota la purtare unui elev
Sub aspectul laturii obiective, instanța a reținut că elementul material constă în amenințarea cu acte de violență, săvârșită nemijlocit împotriva persoanei vătămate, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în scop de răzbunare, urmarea imediată principală constând în subminarea autorității poliției locale, iar cea secundară constând în atingerea adusă libertății psihice a persoanelor vătămate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Cristinel L. la 7 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost dată pe 30 august 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si politia unde e pentru dna parinte badaran?
0
0
Votați Noua Dreaptă și uniformele vor reveni. Și disciplina. Altfel nu are cum.
1
1
asta e tara mea plina de infractorii mei si jegdecatorii mei .. dupa parerea mea infractorii sunt modele pentru societate de aceea in tara mea au voie sa faca ce doresc eu oricum ma bronzez in vacanta si nu ma intereseaza
0
0
Pe vremea comuniștilor am fost eliminat o săptămână și scăzută nota la purtare, că am avut lipsă ecusonul de pe mâneca sacoului. Eram în clasa a-X-a. Beleaua mare a fost că nu mi-am ținut gura în fața dirigintei. I-am zis că nu sunt pușcăriaș să port un număr pe uniformă. A fost chemată mama la școală, care m-a ciufulit de față cu colegii de cameră din internat. Mama a cumpărat o nouă emblemă de la ceaprazerie și mi-a cusut-o zdravăm pe mâneca sacoului. Timp de o săptămână, colegul de bancă a fost obligat să-mi aducă zilnic temele, iar pedagogul mă ferifica. „Militărie” nenică, nu Democrație. Azi elevul se droghează, fumează își bate joc de profesori prin gesturi și amenințări, iar unii profesori la rândul lor, nu reușesc să ia nici măcar nota 5 la titularizare. În r*mânia, Democrația a scos la suprafață toate LĂTURILE societății , în toate domeniile.
0
0
I-au dat cu sispendare pt ca nu s-a tinut de promisiile facute . Acum are timp sa treaca la fapte , ftuti gatil mmati de judekator de kacat!!
7
0
Ma Gigel purcel, e a lui Iliescu, daca stii cine e asta
1
2
Elevul trebuie dat afară din toate școlile, iar pentru ta-su dosar penal.
10
0
Romanica educata a lui plavanis
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389