REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Profesorii care dau MEDITAȚII, obligați de ANAF să aibă CASĂ de MARCAT

Profesorii care dau MEDITAȚII, obligați de ANAF să aibă CASĂ de MARCAT

Replica API 17 noiembrie 2021 | 00:16 5722

Profesorii care fac meditaţii sunt obligaţi să aibă casă de marcat, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală! Primul şi cel mai important pas este să-şi declare veniturile şi să plătească impozit pentru ele.

Reprezentanţii profesorilor spun că ANAF ar trebui să se concentreze pe adevăraţii evazionişti fiscali şi nu pe cei ale căror salarii nici măcar nu cresc conform legii. Doar deschiderea unei forme de organizare, fie PFA, fie SRL i-ar costa pe profesori între 500 şi 2000 de lei.

Cristian este profesor de matematică de 38 de ani. În ultimii doi, a făcut doar meditaţii. Trăieşte din asta şi o face în mod legal. Totuşi, ca să aibă o casă de marcat şi un SRL nu a fost deloc uşor.

"Nu poți să o faci singur, pentru că ai nevoie de atâtea aprobări, încât e aproape imposibil. Mi-am luat casă de marcat, a durat 5 zile să îmi vină din nu știu ce depozit, am fiscalizat casă de marcat, trebuie să te duci la vreo 3 sucursale de ANAF să faci asta. Eu lucrez puțin pe zi, cu câte un singur elev. Dar totuși mi s-a părut normal să intrăm într-o legalitate", a povestit Cristian, scrie Antena 3.

Investiţia pentru intrarea în legalitate a fost de 1800 de lei, povesteşte profesorul. În plus, plăteşte lunar 100 de lei contabilei, iar la fiecare trei luni cei 3% datoraţi statului.

Asta ar vrea ANAF să facă fiecare profesor care ţine meditaţii. Cei mai mulţi lucrează însă la negru, în baza înţelegerii cu familia.

Profesorii care nu-şi declară veniturile obținute din meditaţii riscă oricând să fie verificaţi de fisc. Conform legii, orice bun personal sau venit suplimentar, care nu are acoperire în documentele fiscale, poate fi pus sub sechestru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu daca ii fac sex oral lu Pismis imi trebuie casa de marcat ?
0
0
Maria, culca-te la loc, ca ai visat urat, ai uitat niste acorduri, si nu, nu vorbesc de cele in La minor.
0
0
daca nu gasesc case de marcat sa ia de la manelisti
1
0
nu toti mediteaza, cei de desen mediteaza?cei de geografie mediteaza? sau cei de la istorie, etc
4
0
Meditatiile trebuie scose in afara Legii sa fie intrzise,sa se poata face doar in scoli unde sa se incaseze o taxa modica de cca 10 lei elev ,parintii care nu-si permit sa nu plateasca,sa fie acoperita taxa din Buget. Meditatiile sunt foarte periculoase deoarece profesorii isi recruteaza elevii din clasele lor sau din scolile lor,le scad de multe ori notele in asa fel incat sa-i faca pe parinti sa apeleze la ei,nu-si dau interesul la ore tocmai ca sa apelezi la ei si mai mult decat atat dau note mari celor care se mediteaza . Parinti,un sfat: evaluati odrasla cu un alt profesor. Macat atat
3
8
Ca de obicei, se ocupa de maruntis, in loc sa se uite dupa banii mari.
8
1
Pentru a evita un eventual sechestru treceti totul pe numele parintilor,copiilor si meditati la greu!
3
1
vreau sa o vad si pe asata!
5
1
dar cum ii depistati? ca nici unu nu o sa recunoasca ca mediteaza
15
3
trebuie sa-mi meditez copilul din cauza sistemului de 2 lei. sunt o gramada in clasa, programele sunt depasite si incarcate aiurea, unii profesori nu-si bat capul, copiii sunt copii.... atunci baza este in munca acasa si meditatii. sa rezolve problema invatamantului si nu va mai fi nevoie sa-i meditam in masa. sa nu uitam ca meditatiile sunt la mare moda de ceva ani, sunt si profesori care au rabdare, iar copiii din clasele lor chiar nu au nevoie de pregatire suplimentara.
13
4
foarte bine sa plateasca e un venit ei nu investesc nimic doar castiga are 5 copii pe zi ori 90 ron poate si mai mult asa ca.... un srl ca sa castige acesti bani trebuie sa cheltuie mai mult si taxele sunt mult mai mari
12
14
meditatiile sunt spaga
14
18
Saracul profesor de matematica. Daca isi imagineaza ca singura cheltuiala cu statul este de 3 la suta ar trebui sa dea banii inapoi la copii.
12
3
Sa faceti voi atata scoala cat au facut prosesorii si apoi sa mergeti sa ii certati ca fac meditatii. Ar trebui sa le fiscalizeze, e adevarat, dar nu pot fi acuzati ca fac meditatii. Hai sa certam si medicii care lucreaza si in cabinete private si in spital.
26
11
etc aplicatii de taxi care sunt intr un stat paralel, cu o aplicatie se rezolva totul. De ce paralel? pai, nu isi vopsesc masinile ca idiotii de taximetristi, nu au preturile afisate pe usa, nu platesc licenta de mii de euro, nu au casa da marcat, nu au beculete ocupat, liber, nu au licenta lipita pe masina, au o aplicatie cu care se ... in g u r a celor de la anaf ca aia nu au acces la acea aplicatie ce mafie globala
15
4
mizeriile astea sunt la fel ca medicii....si la stat si la privat..
22
19
sa mearga in mamaia navodari acum sa vada cate apartamente sunt locuite, dupa aia sa mearga la vara sa ii intrebe pe proprietarii care le inchiriaza cat platesc la stat?
34
5
Cu Klaus a fiscalizat alea 6 case
38
2
daca si ar face treaba la ore, n ar fi nevoie de meditatii. asta ca sa nu vorbim de liceele de top, cica, care baga note mari din burta ca sa isi pastreze prestanta, fondurile.
26
12
Foarte bine sa plateasca toata lumea. Un profesor scoate pe zi din meditatii mai mult ca un buticar. Si buticarul plateste si impozite si marfa si controale. Pe cand profesosul nu investeste decat timp si ia 80 lei pe ora.
45
19

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272