REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Profesorii din Constanţa cred că schimbările din învăţământ îi derutează pe elevi

Profesorii din Constanţa cred că schimbările din învăţământ îi derutează pe elevi

Replica API 20 mai 2022 | 14:35 1868

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației încă din luna decembrie a anului 2020, vrea să dea un aer fresh învățământului românesc. O nouă structură pentru anul școlar 2022-2023 a fost deja publicată în monitorul oficial și mai multe schimbări au fost anunțate în cadrul interviurilor acordate de către ministru. Iată ce părere au cadrele didactice despre deciziile ministerului și cum cred că se va desfășura anul școlar care se apropie cu pași repezi.

Dacă la Palatul Parlamentului schimbările aduse se vor a fi o reformă a învechitului sistem de educație, de la catedră lucrurile se văd altfel, iar cadrele didactice spun chiar că unele schimbări aprobate de Ministerul Educației au sărit niște pași importanți în acomodarea elevilor. Și că le recomandă atât ministrului, cât și viitorilor miniștri ce urmează să vină după, să facă schimbările pas cu pas și să țină cont că un sistem construit în ani de zile nu poate fi schimbat de un singur guvern.

Ce părere au profesorii despre legea care interzice meditațiile

Unul dintre anunțurile date de Sorin Cîmpeanu spune că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau, am întrebat câțiva profesori din județ ce părere au despre această decizie, iată răspunsul lor la întrebarea:

Ce părere aveți despre decizia ministrului Educației de a interzice profesorilor să facă meditații cu elevii claselor la care predau?

„Mi se pare ceva în regulă și normal, tu ca profesor ar trebui să fii capabil să îți faci meseria în timpul orelor.”, a spus o profesoară de limba română.

„Eu țineam cont și până acum de aceasta regulă de moralitate și corectitudine. La fel și mulți dintre colegii mei. Faptul că va fi implementată și o lege în direcția asta nu face decât să mă bucure”, a fost răspunsul unei profesoare de logică.

Sorin Cîmpeanu

Sunt și opinii împotriva acestei decizii:

„Nu am nimic împotriva alegerii oricărui profesor pentru orele de meditație, însă consider că nu ar trebui să li se interzică nici profesorilor de la clasă să facă meditații cu elevii lor. Pentru că unii elevi înțeleg poate mai bine atunci când sunt doar ei și profesorii și cred ca stilul de predare ar trebuii păstrat atât în cadrul orele de curs cât și în timpul meditațiilor”

Profesorii nu sunt informați oficial de schimbări

Ba mai mult, deși declarațiile și schimbările aduse de ministrul Cîmpeanu sunt în atenția opiniei publice , iată că multe cadre didactice nu sunt oficial informate de modificările ce vor fi implementate în noul an școlar.

Întrebată de un reporter Replica de Constanța ce părere despre noua structură a anului școlar 2022-2023, o profesoară a răspuns:

„Vă referiți la cele trei semestre?”

Informată de către reporterul nostru că structura anului școlar va fi împărțită în 5 module de învățare intercalate de 5 vacanțe, cadrul didactic a continuat:

„Deocamdată noi nu avem informații clare venite de la inspectorat, însă consider că decizia este una proastă. Cu siguranță va influența în mod negativ procesul de învățământ, inclusiv starea psihologică a copiilor, care nu sunt pregătiți sau nu cred că se vor adapta așa de ușor noilor schimbări”

Nici decizia eliminării tezelor și a mediilor nu este văzută cu ochi buni de către cadrele profesorale:

„Tezele au existat dintotdeauna, nu înțeleg de ce este nevoie ca ele să fie scoase.”

Andreea CARAGAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si asa drogalaii sint psti de bbuie si puturosi,daca le mai faci si schimbari i-ai terminat.De aia asia este prima in lume,aia muncesc,la noi pomeni,asistati si trintori.
0
0
"Stapanii" nu-si doresc o Romanie educata, independenta si puternica, au nevoie de saraci si p****i pt. a-i manipula usor si cu eforturi minime! Daca esti sarac, p***t si, varianta ideala, si imprumutat de la banci, dansezi pe sarma! Procesul de indobitocire continua! Uitati-va la articolele si, mai ales, la comentariile de pe aici, sa va dati seama ca le-a reusit din plin!
0
0
Esti un dobitoc
1
0
Internetul este finalul meseriei de profesor. Sa vedem cum se vor descurca profesorii in lumea reala dupa ce isi vor lua un sut in c**.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218