REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Profesorul care și-a agresat elevii a fost condamnat

Profesorul care și-a agresat elevii a fost condamnat

Replica API 23 februarie 2022 | 11:39 815

Se spune că profesorii sunt ca niște părinți pentru elevi. Lucrul acesta nu a fost valabil și pentru un profesor din Tulcea, angajat pe funcția de consilier școlar la o școală gimnazială care a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Mai precis, acesta a împins în perete 4 elevi, de 9-10 ani, care alergau pe coridoarele școlii. Mai mult decât atât, profesorul le-a aplicat lovituri în partea dorsală, după care, când s-a dezechilibrat, a căzut peste unul dintre elevi.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea profesorului la plata amenzii penale în valoare de 6000 de lei. Sentința a fost data pe 12 noiembrie 2021, însă în urma apelului din 27 ianuarie 2022, Iulian Stașencu a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă.

Cum s-a petrecut incidentul

Patru copii, (trei cu vârste de 9 ani și unul în vârstă de 10 ani ) toți elevi ai clasei a III-a din cadrul Școlii Gimnaziale I.N. din municipiul Tulcea, se jucau alergând pe holul de la etajul II al școlii, într-o pauză dintre orele de curs, deoarece nu aveau voie să iasă afară întrucât ninsese. Iulian Grigore Staşencu, în vârstă de 43 ani, profesor-consilier școlar în cadrul aceleiași școli, își desfășura la acel moment atribuțiile de serviciu într-un birou situat la etajul respectiv, și auzind gălăgie pe hol, a ieșit nervos din birou, a țipat la copii să facă liniște și imediat i-a apucat pe doi dintre minori cu mâinile de ceafă, spunându-le că îi duce la directoarea școlii dacă mai aleargă pe hol.

Toți copiii au rămas foarte speriați de incident

În momentul în care a observat că unul dintre minori dorea să treacă în fugă de el, i-a împins în perete, acesta din urmă lovindu-se la cap. Inculpatul a încercat să prindă un alt minor, care s-a dezechilibrat și a căzut la sol, iar în ambuscada creată, inculpatul a căzut peste acesta, pe care l-a lovit în zona toracică cu mâinile și cu piciorul, apoi când elevul s-a ridicat de la sol, l-a împins în perete, lovindu-l cu piciorul în partea dorsală. În timp ce copii plecau de pe hol, din baia elevilor de la etaj, a ieșit un alt minor, care a fost, de asemenea, lovit de inculpat, cu piciorul în zona dorsală. Toți copiii loviți de inculpat au fugit în sala lor de clasă, fiind speriați de ceea ce li se întâmplase.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e cam dubios cu profu, auzi, la partea dorsala la minori?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212