REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

PROFILUL unui HOȚ: Munca e grea, vrea să facă bani UȘOR! Se apără spunând că probabil era DROGAT!

PROFILUL unui HOȚ: Munca e grea, vrea să facă bani UȘOR! Se apără spunând că probabil era DROGAT!

Replica API 18 noiembrie 2019 | 00:00 447

A furat un Samsung S10 din magazin

A furat un Samsung S10 din magazin

Nu este la prima abatere, a mai avut condamnări, dar nu a învățat nimic din toate acestea. Astfel că a continuat să comită infracțiuni, sustrăgând un telefon din magazinul Vodafone din Tomis II. De ce? Să aibă bani de mâncare – spune el. Ce l-a împins la acest gest și nu la muncă? "Am găsit o țigaretă pe jos și asta m-a împins.. Cred că era cu droguri", s-a apărat inculpatul.

Magistrații Judecătoriei Constanța l-au condamnat la la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Din fișa de cazier judiciar rezultă că inculpatul nu își câștigă existența în mod licit, deși vârsta și sănătatea îi permit acest lucru, însă preferă să nesocotească normele penale pentru a obține venituri în mod facil și fără efort, fiind specializat pe infracțiuni de furt calificat. Trecutul infracțional al inculpatului denotă perseverența infracțională și faptul că scopul sancțiunilor penale anterioare și al procesului penal, în general, nu și-au atins scopul, bărbatul arătând că nu a tras învățămintele necesare pentru a-și corija conduita, manifestând în continuare dispreț față de valorile sociale apărate de dispozițiile legii penale, au considerat magistrații. Fiind audiat în calitate de suspect cu privire la infracțiunea reținută în sarcina sa, individul nu a dorit să dea declarații. Apoi, în calitate de inculpat, el a susținut că, în data de 7.05.2019, în timp ce se afla pe o stradă din Constanța, a găsit pe jos o țigaretă din care a fumat, iar ulterior a avut o stare de panică. De asemenea, acesta a mai arătat că, la un moment dat, în cursul zilei de 7.05.2019, fără a putea preciza ora, a intrat într-un magazin care comercializa telefoane mobile (Vodafone de pe bulevardul Tomis, din zona Tomis II), precizând că a luat de pe un stand un telefon mobil care era prins cu un cablu și a fugit cu el din magazin. În continuarea declarației, inculpatul a arătat că după ce a fugit în afara magazinului a fost prins imediat de către o persoană de sex bărbătesc care era îmbrăcată cu o unif ormă ZIP Escort, care l-a imobilizat. Inculpatul a mai precizat că în momentul în care a luat telefonul din magazin nu era conștient de fapta sa, întrucât crede că țigareta conținea droguri, precizând însă că își recunoaște fapta și regretă săvârșirea acesteia. Mai mult decât atât, el a adăugat că nu avea bani pentru mâncare. Însă, potrivit rolii.ro, judecătorii au decis: ”Apărarea inculpatului în sensul că se afla sub influența substanțelor psihoactive, chiar în situația în care s-ar dovedi reală, nu este de natură a înlătura răspunderea penală a inculpatului în contextul în care consumul a fost voluntar, inculpatul afirmând că a găsit pe jos o țigară din care a fumat, asumându-și că în conținutul acesteia să fie inclusiv substanțe psihoactive. Totuși, din modalitatea de acțiune rezultă că inculpatul era lucid la momentul comiterii faptei, aspect confirmat de mențiunile procesului-verbal de depistare în care se consemnează fap tul că a relatat verbal că urmărea să vândă bunul pentru a procura bani pentru mâncare”. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care este ?.Mai bine proxenet decat hot ,proxenetul are protectie ca da parandaratul la smecheri hoti nu...atunci cu ei la puscarie
2
0
E un hot lipsit de profesionalism daca aface astfel de lucruri. Un hot adevarat se face militian magistrat sau parlamentar! Si bineinteles expertii acced in forurile de conducere ale Uniunii Europene! Detinutii traiesc in lagare in mizeria asta de tara comunista deci nu este nicdecum trai ci mai mult vatrai, iar sclavagismul nu se justifica in niciun fel. Cei care au comis crime nejustificat trebuie executati intr-o maniera proportionala cu violenta lor, iar ceilalti trebuie educati si ajutati!
5
1
Legalizati PCRul,dispar hotii,interlopii,clanurile ,camatarii,proxenetii!Cum?Cu calibrul 7,62!
6
1
Taci ma TAMER...afara din Romania cu alogenii
5
1
Propun deschiderea unui nou santier, Canalul Oltenitza-Midia Navodari, exclusiv pentru putorile care stau pe banii nostri in puscarii. Si arunci sunt de acord sa li se acorde zile de libertate in schimbul munci. Asa, trai pe vatrai!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272