REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Programul 'NOUA CASĂ' se DEZUMFLĂ!

Programul 'NOUA CASĂ' se DEZUMFLĂ!

Replica API 19 iulie 2020 | 23:23 2249

Programul „Nouă casă”, anunțat cu aplomb de guvern pentru a înlocui „Prima casă”, nu mai pare așa de ofertant, deși au fost critici care spuneau că va duce la o explozie a prețurilor, mai ales la apartmentele cu trei camere. Pentru achiziția unei locuințe prin noul program este nevoie însă de un avans de cel puțin 15 la sută, a declarat la Digi24 ministrul finanțelor, Florin Cîțu. Practic, acest avans este similar cu cele cerute de majoritatea băncilor pentru creditele ipotecare clasice.

Florin Cîțu a dat de înțeles că nu mulți tineri își vor permite noul avans, având în vedere că suma maximă pe care o pot obține este de 140 de mii de euro. Tocmai de aceea, ministrul de finanțe este sceptic că prețurile vor crește pe piața imobiliară. El a explicat că plafonul crește tocmai pentru a veni în întâmpinarea unei situații deja prezente pe piața imobiliară.

În plus, se păstrează condiția ca locuința achiziționată să fie prima casă, iar durata noului program ar putea fi una foarte scurtă, „de criză”, posibil doar până la sfârșitul anului, a dat de înțeles ministrul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine sau care tanar are avans 25-30 mii de euro sa cumpere o cotineatza in cel mai jegos oras din romania-adica constanta?cu exceptia copilasilor de fostre cadre pcr si a unor navigatori-ca nu toti navigatorii castiga 2-3000 de euro lunar-nu prea vad cine are asa bani cash acum dupa ce gestapoul medical a incuiat romania si intentioneaza sa puna lacatul iar.ca idee,la ora actuala cine are mici rezerve cred ca tine cu dintii de ele.daca as avea 25 mii euro cash as pleca mai degraba in alta tara mai prietenoasa cu oamenii de rand.Multa sanatate va doresc!
2
0
Cine sa-l creada pe pacaliciul asta. El e cel mai laudaros individ care a fost intr-un guvern. El e pus acolo pt. a-si face treburile, sa ia cu japca 50 de ha de padure, sa le faca jocul bancilor si transnationalelor. Cand vine vorba de romani, n-are bani. Guvernul n-are bani. Te intrebi cum sa ajunga un asemenea maimutoi ministru la finantele tarii.
4
2
Daca voi sunteti masochisti stati in pat si luatii la voi acasa pe Orban, catu si weber. In orice tara de pe Pamant , exista un nivel social prin care populatia platitoare de taxe si impozite beneficiaza si de ajutor din partea guvernului. Dar daca exista votanti care accepta mizerii din astea o sa se inmulteasca politicienii care o sa va ia si pielea de pe voi. Cand ii aud in secolul 21 ca PSD sunt comunisti, ca nu stiu care sunt cu rusii, ca altii sunt socialisti, iti vine sa o tai din tara ca acceptati mizerii politice
7
1
Catule,nu ati facut nimic din ce ati promis! Sa nu ajungeti ca PNT-ul !
13
1
stai dracu cu chirie daca nu va permitati in tarile civilizate 80 la suta din oameni stau cu chirie nu sunt proprietari .Romanul e mai cu mot nu are ce manca dar afiseaza bmw x6 la scara si face rate pe 30 de ani la un apartament
7
6
Dak tot vor sa ajute tinerii sa dea banii cu dobanda 1-2 % k in tarile din vest.In 20 ani,platesti dublu locuinta akizitionata cu credit.
12
0
Ba tu esti batut in cap rau de tot! In toate tarile civilizate tinerii sunt sustinuti de stat si ajutati sa-si ia o casa.Ca si pana acum toti si-au platit ratele la case,nu le-au fost date gratuit cum spui tu ''ceseala".Iti sta in gat ca este ajutat un tanar in tara cu rate la stat? De asta o ducem bine ca sunt multi prosti ca tine! Nu au luat niciun ban de la tine,stai calm ca-ti ruinezi viata de atata oftica! Mai "cerseala"...ofticatule!
10
5
Ai reusit sa distrugi ceva care mai ajuta oamenii modesti !----pnl 0%
10
3
Fiecare sa munceasca si sa-si plateasca casa, gata cu cerseala
8
12
Chitule lasa dreacu finantele ca ti cade parul din cap de tot. Mergi pe promovarea campionatelor de coci
19
2
muie chitu muie pnl
17
4
Cand vreodata va face statul roman ceva pentru cetatii sai..Niciodata! Numai pe japca si vrajeala. Daca vrei un tv in rate sau vreo casa, esti supus la aceleasi inselatorii sfruntate! Sictir!
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212