REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Proiect guvernamental: Copiii internați vor face ore de școală în spital

Proiect guvernamental: Copiii internați vor face ore de școală în spital

Replica API 20 august 2021 | 00:06 818

Guvernul a discutat, joi, despre un program intitulat „Școala în spital” care urmează să fie implementat.

"În cadrul Universităţilor de medicină şi farmacie se înfiinţează unităţi de învăţământ preuniversitar cu titulatura 'Şcoala în spital'. Acest lucru are ca scop organizarea şcolarizării antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor spitalizaţi, în număr de câteva sute în fiecare an. Aş vrea să precizez că până acum nu a fost posibilă organizarea şcolii în spital, deoarece piedici birocratice reglementau dimensiunea minimă a formaţiunilor de studiu (...) Pe toată perioada spitalizării se va desemna un cadru didactic monitor, care are obligaţia de a supraveghea parcursul educaţional al preşcolarului sau al elevului, precum şi de a menţine legătura în permanenţă cu unitatea de învăţământ la care acesta a fost înmatriculat înainte de spitalizare", a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit proiectului, Ministerul Educaţiei va înfiinţa corpul naţional al cadrelor didactice pentru Programul "Şcoala din spital". Acesta va fi constituit în urma selecţiei cadrelor didactice care fac dovada absolvirii unor programe de pregătire în domeniul psiho-pedagogiei speciale. Este avută în vedere şi continuarea predării-învăţării, în cazul mutării elevilor de la un spital la altul sau de la o secţie la alta.

"Pentru sprijinirea învăţării în 'Şcoala în spital', Ministerul Educaţiei poate organiza şi olimpiade şi concursuri şcolare şi poate acorda burse de studiu şi alte forme de sprijin material prin programe naţionale aprobate prin hotărâre de Guvern", a indicat Cîmpeanu.

Universităţile de medicină şi farmacie vor putea accesa fonduri externe nerambursabile în vederea îmbunătăţirii activităţilor desfăşurate prin acest program naţional. Procesul instructiv educativ va fi adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare şi la clasa în care este înscris elevul.

În termen de trei luni de la intrarea în vigoare a OUG, Ministerul Educaţiei va elabora o programă diferenţiată de susţinere a Evaluării naţionale şi a examenului de Bacalaureat, atât pentru elevii şcolarizaţi în cadrul acestui program, cât şi pentru toţi elevii cu cerinţe educaţionale speciale şi care necesită o spitalizare îndelungată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272