REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiect la final: ISU Dobrogea are echipamente noi; se scurtează timpul de răspuns la solicitări

Proiect la final: ISU Dobrogea are echipamente noi; se scurtează timpul de răspuns la solicitări

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 108

Darie: "Se vede clar îndrumarea preşedintelui Constantinescu"

Darie: "Se vede clar îndrumarea preşedintelui Constantinescu"

Timpul de răspundere în cazul intervenţiilor va fi diminuat considerabil - sunt de părere reprezentanţii ISU Dobrogea, şi asta pentru că proiectul "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est" a ajuns la final, acesta fiind localizat în regiunea sud - est, judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea. În acest sens, la Constanţa a avut loc o conferinţă de presă, la ea participând atât Dănuţ Răgălie, coordonatorul proiectului Regiunea Sud Est, Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi colonelul Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea.

"Este vorba despre unul dintre cele mai mari proiecte regionale derulate în ultima perioadă. Astăzi (miercuri - n.r.) vorbim despre finalizarea proiectului. În fapt, în anul 2010, ca urmare a oportunităţilor de finanţare oferite prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, cele şase consilii judeţene din Regiunea de Dezvoltare Sud - Est s-au asociat şi au constituit o structură, scopul fiind acela de a accesa fondurile disponibile pentru achiziţionarea de echipamente specifice intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Această Asociaţie este condusă de domnul preşedinte Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte şi al CJC şi are secretariatul în Constanţa. Proiectul a fost depus la finanţare în anul 2010, a urmat procesul de evaluare, selecţie, contractare şi precontractare, iar în luna decembrie a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă. Obiectul proiectului a fost acela de achiziţionare a 63 de echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă, echipamente propuse de beneficiari, care au şi fost achiziţionate, instruirea personalului, fiind instruite 252 de persoane, care utilizează aceste echipamente", a spus Dănuţ Răgălie. Pentru judeţul Constanţa, au fost achiziţionate 12 echipamente, respectiv 3 ambulanţe, livrate în luna februarie 2013, un echipament în mai 2012, fiind vorba despre autospeciala de cercetare nuclear - biologic - chimic - radiologic, ulterior fiind livrată o autospecială pentru descarcerări grele, una de intervenţii la accidente colective, iar la sfârşitul anului trecut au fost livrate ultimele şase echipamente, trei autospeciale de stins incendii de capacitate medie şi trei cu apă şi spumă de capacitate mărită. Valoarea tuturor echipamentelor prin proiectul derulat este de aproximativ 10. 500.000 de euro. "Rezultatele acestui program sunt relevante pentru modul în care s-a colaborat în derularea acestuia. Noi, în calitate de beneficiari finali, suntem destul de satisfăcuţi de performanţele acestor autospeciale şi utilaje. Astfel, putem vorbi de îmbunătăţirea capacităţii de răspuns prin reducerea timpului de răspuns la intervenţii. Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru sprojinul acordat în derularea acestui program şi nu numai, pentru că noi am fost beneficiarii şi altor proiecte cu fonduri europene, care vin în completarea efortului general depus pentru îmbunătăţirea dotării noastre cu echipamente de intervenţii. Am mai primit 2 autospeciale, dar şi de stins incendiul", a spus colonelul Viorel Jianu, şeful ISU Dobrogea.

Cristian Darie: Se vede clar îndrumarea preşedintelui Constantinescu

Prezent la conferinţă, vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, a menţionat: "Se confirmă, încă o dată, preocuparea Consiliului Judeţean Constanţa şi se vede clar, fără să dau în alte aspecte, îndrumarea preşedintelui Constantinescu, care şi în achiziţionarea elicopterului care este folosit tot în situaţii de urgenţă, şi în achiziţionarea a acelor şenilate, în care multă lume nu a crezut, dar şi-au dovedit utilitatea la prima zăpadă. La prima intervenţie au scos din zăpadă acolo unde nu au ajuns nici tancurile, nici alte utilaje ale armatei. Preocuparea noastră a fost evidentă în acest domeniu. Ştim cât de importantă este viaţa, nimic nu poate să compenseze lipsa de utilizare a acestor echipamente. Am văzut toate celelalte proiecte pe care le-a iniţiat Consiliul Judeţean şi vreau să spun că suntem mândri de felul în care a fost implementat acest program şi mulţumesc întregii echipe. Am reacţionat foarte bine, am văzut că au rămas bani pe această axă, s-a depus încă un proiect, sperăm că până la finele acestui exerciţiu, să facem şi această achiziţie şi, cu siguranţă, la următorul proiect, vom marja tot pe aceste echipamente, pentru că încă sunt insuficiente. Mai sunt multe nevoi la ISU, la spitale şi trebuie să facem eforturi. Vedem că bugetul României este bolnav şi singura posibilitate se leagă de fondurile europene", a spus Cristian Darie, care a menţionat că Nicuşor Constantinescu este plecat la Bucureşti, dar şi-a transmis mulţumirile faţă de întreaga echipă. De asemenea, menţionăm că, în prezent, se elaborează o nouă cerere de finanţare, care fi depusă în aproximativ 60 de zile spre finanţare, cu o valoare de aproximativ 4.500.000 de euro. Şi reprezentanţii ISU Dobrogea au spus că încă mai există lipsuri şi ar mai fi nevoie de autospeciale. Tot ei au precizat şi faptul că aveau autospeciale şi din anul 1976.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212