REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiect legislativ care unifică procedura de declarare a naşterii copilului cu cea de obţinere a alocaţiei

Proiect legislativ care unifică procedura de declarare a naşterii copilului cu cea de obţinere a alocaţiei

Replica API 26 mai 2021 | 00:00 760

USR PLUS a depus în Parlament un proiect legislativ care unifică procedura de declarare a naşterii copilului cu cea de obţinere a alocaţiei de stat pentru copii, a anunţat, marţi, senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie.

"Este o lege care face un pas în faţă privitor la debirocratizare şi o lege care va viza toţi părinţii din România. În momentul de faţă, atunci când un copil se naşte la o maternitate, de cele mai multe ori tăticul merge cu acea ţidulă de la maternitate şi trebuie să înregistreze, în 30 de zile, naşterea copilului pentru a se putea realiza certificatul de naştere, iar apoi mai face o altă coadă pentru a putea să meargă să obţină depunerea dosarului pentru alocaţie. Or, conform spiritului legii, naşterea copilului declanşează automat atât partea de înregistrare, dar şi faptul că acest copil devine, de drept, beneficiar al unei alocaţii de stat, conform Legii alocaţiei", a precizat Pălărie, scrie Agerpres.

El a adăugat că propunerea legislativă elimină unul dintre dosarele solicitate la naşterea copilului, "birocraţii nenecesare" atât pentru statul român, cât şi pentru cetăţeni.

În context, Pălărie s-a referit la două alte propuneri legislative ale grupului parlamentar USR PLUS, care au fost depuse în Parlament şi care vin în sprijinul învăţământului special din România.

"În primul rând, am depus o iniţiativă care vine să sprijine învăţământul special din sistemul din România privat, în aşa fel încât să fie clară, încă din Legea educaţiei naţionale, modalitatea în care se poate face finanţarea acestor unităţi de învăţământ privat. Avem o altă iniţiativă care priveşte o mare nedreptate ce se petrece astăzi, referitor la Legea alocaţiei şi referitor la părinţii care au copii din nou cu cerinţe educaţionale speciale. Corectăm o nedreptate, care să poată permită copiilor care sunt în învăţământul educaţional special şi care depăşesc vârsta de 18 ani, deci devin majori, dar care din nefericite motive se află, de exemplu, în învăţământul gimnazial, să poată primi această alocaţie până la finalizarea studiilor tocmai pentru ca aceştia să beneficieze de o şcolarizare mai lungă şi o şansă mai bună, ca apoi să se integreze în piaţa forţei de muncă", a arătat senatorul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212