REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Proiect pentru reducerea accidentelor, în municipiul Constanța

Proiect pentru reducerea accidentelor, în municipiul Constanța

Replica API 14 februarie 2019 | 23:58 451

Un proiect menit să reducă numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni este implementat în aceste zile la Constanța.

Este vorba despre montarea unor separatoare de sens pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea.

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, a montat deja separatoare pe strada Traian, în zona liceului, pe strada Mircea cel Bătrân, între bulevardul Mamaia și strada Ion Rațiu și urmează să monteze și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, dar și la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu.

„Sistemul și-a demonstrat deja eficacitatea în mai multe orașe din țară, prin scăderea numărului accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni. În funcție de rezultate, astfel de separatoare vor fi montate și în alte zone din oraș”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
200 de plastice dinalea prinse in asfalt de firma varului sotiei Primarului la doar 500 000 euro, ca doar firma respectiva poate lua licitatia, e un mare plus pentru constanta ,este un exemplu, apropo noi unde parcam ? Doar platim inpozite pe masini la primarie,si in dreptul trecerii de pietoni nu se circula cu 30 km h? Parca asa scria in legislatie
0
0
Reglementati si portiunea de pe str.Mihai Viteazu intre Mag Tomis si intersectia cu Ctin .Bratescu: limitatoare de viteza,banda continua,interzicerea parcarii pe trotuare pe Mihai Viteazu si Ctin.Bratescu.Politia locala nu vine cu propuneri, ca ,acum, este tt timpil in zona?
0
0
Buna initiativa. Dar fara alte masuri ca: semafoare la trecerile de pietoni aglomerate, mai multe locuri de parcare, cronometre la semafoare, ridicarea vechiturilor ... nu se face nimic vizibil
0
0
pe cand si o igienizare de cartiere, toaletare copaci si garduri vi, strans mormane de frunze uscate, noroi, creare de parcari pt blocurile vechi ca sa nu se mai bata 5 vecini pe 1 loc de parcare neregulamentar, copii sa aibe unde sa bata mingea sa mearga cu role biciclete etc
0
0
Este o mare vrajeala , nu cred ca exista o asemenea statistica ,sa fie facuta publica , in schimb la intersectia de la Boema in fiecare zi sunt accidente si nimeni nu temporizeaza intersectia pe fiecare sens ,bine ca avem inimioare !
0
0
Un lucru foarte bun si frumos totodata insa o sugestie si nu o zic cu rautate, nu ar fi rau ca din cand in cand sa se mai curete si strazile fiindca de atata praf aceste elemente de delimitare se incarca de mizerie si arata dezgustator. In rest tineti-o tot asa.
0
0
Cei care sunteti contra ,face ti parte din maimutele constantei
2
0
Dar de ce nu faceti semafoare la trecerile de pietoni? Trebuie sa ne uitam cum pietonii predau stafeta de la unul la altul in timp ce asteptam la trecerile de pietoni??? Iar separatoarele se monteaza inainte de trecerile de pietoni. Dupa, sunt inutile. Iar problema cea mai mare este lipsa parcarilor. Ce ne facem cand se va umple orasul de turisti? Vom parca in Lazu sau la Ovidiu???????
5
1
Si sa mai facem un live cu tirul pe FB!
0
0
Sa monteze mine anti tanc , in zonele hasurate si mitraliere la trecerile de pietoni . Vi cu viteza mare , te-a facut sita .In mare parte , soferii incetinesc din frica amenzi sau a radarului , nu ca ar distruge niste vietii .
4
0
Foarte buna actiunea Primariei dar sa intervina si pe Bd. 1 Mai
4
0
o masura foarte buna. soferii RROMani sunt imposibil de disciplinat prin semne de circulatie sau marcaje, pe care oricum nu le respecta. Ei pot fi civilizati doar cu bordure, garduri, bariere, etc....
8
0
Separatoare de sens ar trebui montate si inainte de trecerile de pietoni pe Dobrila Eugeniu, acolo unde s-au pus limitatoare de viteza, deoarece se creeaza si mai mare pericol prin ocolirea acestor limitatoare, in viteza, de catre foarte multi conducatori auto.
2
2
de ce mai este nevoie de separatoare daca ai deja vopsit asfaltul ca oprirea interzisa? politia sa aplice amenzi zilnic, intra bani la buget, se civilzeaza si maimutele cu 1.9 tedei
15
2
In sfarsit o masura buna si eficienta facuta de primaria municipiului.
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102