REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Proiect pilot de fluidizare a traficului pe strada Cişmelei, în zona şcolii. Ce părere aveţi?

Proiect pilot de fluidizare a traficului pe strada Cişmelei, în zona şcolii. Ce părere aveţi?

Replica API 26 octombrie 2019 | 01:48 346

Primăria Municipiului Constanța anunţă că implementează de la 1 noiembrie un proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei, în zona școlii nr. 29 “Mihai Viteazul”. Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală care cuprinde instituirea de sensuri unice pe Aleea Lotus și strada Nufărului, mutarea stației de autobuz mai aproape de școală, dar și crearea unei zone de drop-on- drop-off pentru părinții care își aduc copiii la cursuri, cu autoturismul.

Zona devine una cu mari probleme în trafic la orele în care elevii sunt aduși și apoi luați de la școală, iar noile reglementări au fost aplicate în urma discuțiilor dintre Primăria Municipiului Constanța, conducerea unității de învățământ, compania de transport în comun, Poliția Rutieră și administratorul tramei stradale, S.C.Confort Urban.

În primul rând, în zona noii stații de autobuz, trotuarul a fost prelungit și reabilitat și a fost creat un culoar pe care elevii pot ajunge din stație chiar până în curtea școlii și a fost amenajată o zonă în care părinții pot opri autoturismele pentru ca elevii să coboare din mașină, să fie preluați de cadre didactice, pe trotuar și să fie însoțiți apoi către cursuri. Primăria Municipiului Constanța dar și conducerea unității de învățământ și reprezentanții companiei de transport îi încurajează în același timp pe părinți să ia în considerare varianta trimiterii copiilor la școală cu autobuzul, urmând ca aceștia să fie preluați din stație de profesori voluntari și polițiști locali.

În completarea acestor măsuri a fost creată o altă zonă de drop on- drop off, în spatele școlii, pe strada Nufărului. Aici, treptele și trotuarul au fost reabilitate și a fost amenajat un alt culoar pietonal dinspre strada Sucevei. În plus, strada Nufărului va deveni arteră cu sens unic dinspre Aleea Lotus spre strada Suceava, iar pe Aleea Lotus, sensul unic se va institui dinspre strada Suceava spre aleea Umbrei. Părinții sunt sfătuiți să folosească această rută pentru a-i aduce pe copii la școală.

La orele de vârf, echipajele poliției locale vor dirija ciculația și îi vor supraveghea pe copii.

“Pe de o parte acest proiect pilot este menit să fluidizeze traficul rutier pe strada Cișmelei și pe de altă parte vine ca o facilitate pentru părinți și copii. Pe de o parte am mutat stația spre școală, în completare s-a amenajat un pasaj pietonal. Acest proiect vorbește despre modul în care copiii vor ajunge cu autobuzul până la școală, cadrele didactice și-au dat acordul să preia copiii și ca un prim pas până la momentul în care ei vor călători numai cu autobuzul am creat o zona de drop on drop off, o zona în care părinții care vin cu mașina își vor lăsa copiii iar profesorii îi vor prelua”, a declarat directorul Companiei de Transport în comun, domnul Bogdan Niță.

“Da, s-a făcut acest acest trotuar, aceasă zonă delimitată, pe această zonă copilul poate merge în siguranță către școală. Este un proiect la care lucrăm de câteva luni împreună cu Primăria, Confort Urban, RATC, ne-am întâlnit de mai multe ori să vedem cum ar fi mai bine și cum ar fi în primul rând copiii în siguranță, din cauza problemelor care apar în fața școlii și a blocajelor, din cauza ambuteiajelor pe strada Cișmelei, chiar și copiii care vin cu autobuzul întârzie spre școală”, a declarat directorul școlii nr. 29, Denis Ion Ciorogaru.

Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 noiembrie.

sursa foto: Primăria Constanţa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucreaza de cateva luni? Proiect pilot? Doamne sfinte, de asta sunt peste 600 de angajati in primaria aia...daca le-a luat cateva luni sa gandeasca acest proiect pilot de tot rasul, ce sa ne mai miram de Cazinoul in paragina, aflat la a 4-a licitatie pt. reabilitare...o sa le ia 20 de ani sa miste ceva. De aia vrea Fatalau inca un mandat. Sa se linga pe bot si pe suvita aia alba din frunte, pe care o poarta cu multa mandrie...
4
0
Scuze, dar astia din comisia de circulatie parca gandeste cu curu. Au venit intai sa vada cum e dimineata cand sunt zeci de masini care isi lasa puradeii la scoala, intra in spate la gradinita 14, la liceul Calinescu, la scoala 38? Cand ii lasa la scoala e mai usor, sa vedeti cum se strang sa ii ia de la scoala, daca mai intarzie copiii, se fac cozi pana la Brotacei. Au mai pus si statia de autobuz in fata scolii, gandire de bolnav
6
0
Va rog sa nu mai rupeti stalpisorii mei.Am primit 70 de euro pe bucata si ma doare sufletul de ei.O sa vedeti ca voi umple constanta cu stalpisorii mei.
5
3
de microbuze scolare voi a-ti auzit ?. Nu mai pune figurantele ale mucegaite din birouri sa gandeasca ca alea in afara de retete de mancare, pomeni si stat la tigara nu stiu nimic. Peste drum este scoala 38 poate va iese doua in una ... hai mai scormoniti creierele alea si cu altceva.
5
0
lasati statia de autobuz unde era.oricum copiii sunt adusi cu masina la scoala ..de aceea si problemele de trafic in zona.pai ptr un rahat de scoala dati peste cap tot cartierul?statia de la tic tac este de zeci de ani acolo..ganditi va ca acolo coboara elevi care merg la lic Calinescu.aia circula cu aurobuzul..copii de 6 ani nu am vazut .deci lasati statia de autobuz unde era ,altfel ajutati pe unii in defavoarea majoritatii locuitorilor.la vechea ststie de la tic tac sunt cabinete medicale..liceu..magazine ...Nu schimbati voi statia ptr o scoala unde si asa parintii aduc copiii cu masina.
14
1
Masura este buna, dar ar trebui sa se tina cont si de accesul rapid si usor al autospecialelor de interventii in situatii de urgenta, nu cum este facut in zona liceului Decebal si blocurile invecinate.
2
3
Consilierilor, aclo nu sunt numai copiii pe care neaparat trebuie sa ii adyca parintii la scoala ca pe jos nu pot merge, dar sunt oameni care locuiesc axolo,batrani, oameni bolnavi, e nevoie sa fie dusi acasa de la dr, cum dracu faceti asa ceva.
13
2
Lasati dracu sitematizatea voastra ca mai mult creati haos. Pana nu o sa vina niste oameni care chiar se pricep la acest lucru , nu mai faceti voi modificari dupa ureche ca parca asa emai bine. Muie Cacadau si muie tuturor din primarie care habar nu au ce au de facut
22
3
Aleea Lotus cu sens unic?Chiar o sa ajute...
6
2
futu-va dumnezeii mamelor voastre de machidoni imputiti !!!
16
5
O informatie, va rog! Cat de des vor veni mijloacele de transport in comun? Pentru ca in tarile civilizate mijloacele de transport in comun, vin cam din 2 minute in 2 minute, aceeasi linie.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212