REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Proiectul lui Palaz a picat la vot! Consilierii PNL nu vor să taie iarba din Parcul Tăbăcărie

Proiectul lui Palaz a picat la vot! Consilierii PNL nu vor să taie iarba din Parcul Tăbăcărie

Replica API 30 octombrie 2017 | 14:28 322

Proiectul iniţiat de vicepreledintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, privind trecerea unei suprafeţe de teren din Parcul Tăbăcărie în administrarea CJC nu a trecut de votul consilierilor judeţeni!

Consilierii judeţeni s-au reunit luni în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi un proiect prin care se cerea acordul ca 2,5 hectare din Parcul Tăbăcărie să fie preluate de CJC de la Primăria Constanţa. Palaz a motivat că terenul este în imediata apropiere a Pavilionului Expoziţional (clădire a CJC), şi că CJC va avea grijă mai bine de întreţinerea porţiunii de parc decât o face în prezent primăria.

Proiectul a suscitat polemici, consilierii PNL declarându-se împotrivă. După ce au cerut pauză 5 minute pentru a dezbate, liberaliiau comunicat că nu văd oportunitatea creşterii atractivităţii la evenimentele de la pavilion prin preluarea porţiunii de parc şi că aceasta ar trebui să rămână la primărie. Aşa că au votat împotrivă, iar proiectul nu a trecut la vot.

Cursul discuțiilor între vicepreședintele CJC și liberali a purtat un fir lung de contraziceri, cu întreruperea unei pauze de cinci minute, în care liberalii s-au retras pe balcon pentru a „negocia” cum vor vota.

„Unde este sursa fondurilor pentru creșterea atractivității, ce înseamnă această creștere a atractivității? Dacă solicităm ceva, trebuie să știm ce facem, cum va fi atractivitatea acestui imobil. Apoi facem o solicitare și vedem dacă Primăria ni-l dă sau nu, dar noi trebuie să știm cum creștem atractivitatea. Este posibilitatea să nu creștem atractivitatea!”, a precizat George Niculescu.

„Avem 50/50! Dacă așteptăm că s-ar putea să nu fie bine… Eu v-am spus niște argumente. Votați sau nu votați! Eu v-am explicat și am conștiința curată, am făcut tot ceea este posibil și dacă ați fi fost raționali… La Consiliul Județean nu se poate retroceda!”, a precizat Palaz.

A urmat pauza de cinci minute, după care liberalii au venit cu forțe proaspete, precum argumentele. După pauze lungi în care nu a mai luat cuvântul, Marian Iordache a fost cel care a deschis seria argumentelor! Acesta a punctat că sunt lucruri mai importante pe care ar trebui să le discute consilierii județeni, înainte să se discute problema spațiilor verzi din municipiu.

„Punctul nostru de vedere este următorul: Primăria Municipiului Constanța este administratorul spațiilor verzi în municipiu, să le îmbunătățească și să le aducă la un stadiu de atractivitate maximă. Din punctul de vedere al CJC, atributul nostru este de a întreține drumurile județene, de a pune în valoare obiectivele istorice, de a îmbunătăți condițiile din Spitalul Județean, avem cu totul și cu totul altele de făcut, decât să devenim administratori de spații verzi în municipiu. Această propunere nu este oportună în această formă, iar dacă se dorește îmbunătățirea de către Primăria Constanța, atunci, într-o ședință de buget, putem avea o propunere financiară pe care să o aprobăm, astfel încât Primăria să poată pună la îndeplinire obiectul de îmbunătățire a spațiului verde din zona Pavilionului”, a spus Marian Iordache.

Palaz a răspuns imediat la afirmațiile făcute de Iordache! „Ați fost primar! Când primiți o hotărâre judecătorească în baza Legii 10, de compensare, pentru astfel de zone, o puneți în aplicare sau nu? Eu știu că sunt avocați care sunt foarte abili, domnii Hașotti, Mocanu, care știu să obțină retrocedări pe bandă rulantă. Dar, totuși, cred că era foarte bine ca acest teren să fie la noi. Este opțiunea dumneavoastră, ca liberali. Acest proiect intră pe ceea ce trebuie să facem! Știu că acolo are retrocedat domnul Butnaru, vis-à-vis, tot în parc și eu încerc să opresc aceste lucruri! Vă spun și politic cum stau lucrurile!”, i-a răspuns vicepreședintele CJC.

C.C., A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/palaz-vrea-2-5-hectare-din-parcul-tabacarie-in-administrarea-consiliului-judetean-334430/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orice poza in care apare fufa masculina Mandila poate sa fie folosita ca un vomitiv.
1
0
Bine CA nu este in poza si primarita cordeluta de la Kogalniceanu ,cu Cumnatu,rusineee mare machidoanco, ai facut neamul de ris, so
3
0
Bine ca nu e Zeicu consilier ca altfel nu mai avea timp sa petreaca escapada romantica cu Dorinela Matei de la Mads Smart, fosta chiriasa in acn
1
0
Trecea vreun pod pe acolo ?!
2
0
A picat proiectu lui Palaz neeeh ia cazut lenea-n scirba.Daaaa acest factor de nimic are proiecte care afar de suflatul in baaas.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218