REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Proprietara Hotelului Rex din Mamaia, Carmen Adamescu, a falimentat și mall-ul din Brașov! Video

Proprietara Hotelului Rex din Mamaia, Carmen Adamescu, a falimentat și mall-ul din Brașov! Video

Andreea VREJOIU 27 octombrie 2022 | 00:00 10331

Carmen Palade, fostă Adamescu, a reușit performanța de a falimenta și mall-ul pe care l-a deținut în Brașov. Este vorba despre Unirea Shopping Center din Brașov, o investiție de aproximativ 30 de milioane de euro a familiei Adamescu, care era aproape gol de mai bine de trei ani. Doar câteva spații care funcționează la etaj mai țin în viață ceea ce se dorea a fi unul dintre mall-urile de bază din centrul Brașovului.


În anul 2008, proprietarii magazinului Unirea Shopping Center din București se pregăteau să deschidă la Brașov, un mall sub același brand, investiția ridicându-se la aproximativ 30 de milioane de euro. Însă, astăzi, în magazinul construit în partea de nod-est a Brașovului, ridicat pe 5 niveluri și cu suprafață utilă de 29.000 de metri pătrați, bate vântul.  Doar câteva spații care mai funcționează la etaj mai țin în viață mall-ul din Brașov. Spre exemplu, zilele trecute, la orele prânzului, doar femeia de serviciu era prezentă în centrul comercial.

Unirea Shopping Center a înregistrat o pierdere contabilă de 33 de milioane de lei

Unirea Shopping Center, care administrează două centre comerciale în București și în Brașov, a înregistrat în 2021 o pierdere contabilă de 33 de milioane de lei. Cifra de afaceri a fost cu 11% mai mică decât cea din 2020, ca urmare a nerealizării veniturilor din chirii pe fondul reorganizărilor de activitate și a dificultăților financiare dificile ale terților, ținând cont de situația economica generală care include și scăderea vânzărilor.


Compania este controlată în proporție de 80,32% de The Nova Group Investments România, societate controlată la rândul ei de un offshore cu același nume din Olanda, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) deține 10,83% din capitalul social, iar 8,85% reprezintă free float.

Dan și Carmen Adamescu

Compania a fost deținută de omul de afaceri Dan Adamescu, iar după decesul acestuia în 2017, Unirea Shopping Center a fost implicată într-un conflict între fosta soție, Carmen Palade, și fiul omului de afaceri Alexander Adamescu.

Alexander Adamescu

Război între Carmen Palade și Alexander Adamescu

Carmen Palade, fostă Adamescu, a fost înlocuită la conducerea Unirea Shopping Center de către Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri.


 Potrivit unui comunicat, un audit demarat de către The Nova Group – societatea care controlează Unirea Shopping Center cu 74% din acțiuni – ”scoate la iveală abuzurile și managementul defectuos ale fostei soții a lui Dan Adamescu”, potrivit unui comunicat remis redacției. ”TNG a început lupta pentru a recâștiga controlul magazinului Unirea Shopping Center încă din 2016, când abuzurile Directorului General au început să iasă la iveală. Dan Adamescu a fost cel care i-a cerut personal fostei soții să convoace Adunarea Generală a Acționarilor pentru a fi înlocuită. Disensiunile dintre cei doi sunt recunoscute de Carmen Palade și în acțiunea de divorț, depusă împotriva lui Dan Adamescu. Aceasta spune că Dan Adamescu contestă deciziile ei la conducerea magazinului.

Carmen Palade a refuzat convocarea AGA timp de aproape un an, punând compania în afara legii. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a amendat-o prin decizia nr. 33 din 12.01.2017 pentru netransmiterea raportului financiar pe 2015 de la Unirea Shopping Center, când compania a publicat în rezultatele neaprobate de AGA o pierdere de 6,52 milioane lei. În 2016, sub conducerea abuzivă a aceleași Carmen Palade, Unirea Shopping Center a realizat un profit de 418.000 lei, datele financiare fiind din nou netransmise către ASF”, se arată în comunicat.


Alexander Adamescu a reușit, în final, să convoce Adunarea Generală a Acționarilor. Astfel AGA din 31 august 2017 a decis revocarea doamnei Carmen Palade din funcțiile de Președinte/membru al Consiliului de Administrație și Director General.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Securistii nu stiu sa faca afaceri , ei doar la furar de la stat se pricep foarte bine , economia Romaniei a fost pusa pe butuci de securitate ce are atatea firme sub acoperire ce fac concurenta neloaiala si catiga toate procesele desi nu au dreptate !
6
1
Tiv securista pusă de comunisti sa vegheze banii lui Adamescu făcuți in 90 cu aprobarea acelorasi tovarăsi. Se ia femeiusca si se pune gardian :) afaceristi cu cioarda din averea statului român.
5
0
Sa faca farmacii si pacanele. Va merge struna.
13
1
toate afacerile securistilor se bazeaza pe capusarea statului.ei sint prea p****i sa conduca si un chiosc cu pufuleti!
16
0
pai dna palade de la oi ajunsa adamescu
16
0
dar daca faceati chestiunile astea pe vremea lui Ceausescu va dadea glont in momentul doi fara sa stea pe ganduri!
12
3
Bani furati de la statul Roman,gestionati de o POCNITOARE si un DERBEDEU.Am ajuns de rasul curcilor.
20
0
Fara sprijin politic dai faliment ,sigur a pus ochii pe el alt alt client politic sa il ia dupa vreo 5 licitatii la pret de boutique sau poate fiisu din Anglia care detine toti banii asiguratilor pacaliti de tacsu bine merci.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108