REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Propunere cu scandal la Şcoala 39: cursurile să fie recuperate în cele două zile „decretate” ca libere

Propunere cu scandal la Şcoala 39: cursurile să fie recuperate în cele două zile „decretate” ca libere

Replica API 20 ianuarie 2017 | 10:07 857

Decizia finală: azi

Decizia finală: azi

Elevii vor recupera cursurile pierdute din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile petrecute la Constanţa în urmă cu o săptămână. La Şcoala nr.39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa se propune ca prima zi de recuperare a cursurilor să fie pe 24 ianuarie 2017, 23 şi 24 ianuarie fiind propuse de Guvern ca fiind zile libere nelucrătoare pentru bugetari.

Codurile de viscol şi ninsoare au închis şcolile săptămâna trecută! Astfel, elevii sunt nevoiţi să recupereze orele pierdute în alte zile, la propunerea direcţiunii unităţii de învăţământ. La Şcoala nr. 39 „Nicolae Tonitza”din Constanţa se pare că direcţiunea propune ca prima din orele pierdute atunci să fie recuperată în data de 24 ianuarie a.c.! La aflarea veştii, unii dintre constănţeni au reacţionat ca nefiind de acord cu această decizie dat fiind faptul că zilele de 23 şi 24 ianuarie a.c. au fost declarate zile libere nelucrătoare pentru toţi bugetarii români, în această categorie intrând bineînţeles şi profesorii unităţilor de învăţământ de stat. Mai mulţi părinţii, majoritatea chiar, au propus ca orele să fie recuperate pe 23 şi 24 ianuarie, lucru care ar fi fost agreat şi de către profesori, însă există şi persoane care se împotrivesc! Conducerea unităţii a refuzat să comenteze, însă, în cursul zilei de azi, va avea loc o întâlnire între părinţi şi profesori, pentru a lua o decizie, iar aceasta să fie transmisă Inspectoratului Judeţean Şcolar.

“La Școala Generală Nr. 39 s-a propus să recuperăm orele pierdute din săptămâna 9 -13 ianuarie când a fost foarte rău afară și nu s-au ținut cursuri, în ziua de 24.01.2017! Unii au venit cu ideea "magnifică", de ce nu și pe 23.01, dacă tot e liberă?! Pai profesorii nu sunt și ei bugetari?? Pentru unii e liber și pentru alții nu?! Poate unii sunt plecați într-o mini-vacanță, în această perioadă! Ce părere aveți?!”, a declarat un cititor al ziarului “Replica” de Constanța.

Zoia Gabriela Bucovală, inspector general al ISJ Constanța a precizat pentru Replica de Constanța, referitor la acest caz, că atâta timp cât nu a primit nici o notificare în scris de la direcțiunea școlii nu poate da un răspuns.”Există probabilitatea ca această propunere a celor de la Școala nr. 39 din municipiul Constanța să fie luată înainte ca Guvernul să declare liberă și ziua de 23 ianuarie. Atunci când vom primi înștiințare, atunci vom lua o decizie.”, a precizat pentru Replica de Constanța, inspectorul general școlar.

Se pare că părinții elevilor care studiază la Școala nr.39 din Constanța au primit în cursul zilei de joi, 19 ianuarie a.c., un mesaj prin care au fost informați de această situație fiind anunțați că doar cu arcordul lor vor putea termite către ISJ cererea în scopul aprobării. “Anunț important pentru PĂRINȚI ! Ieri, 17.01.2017 a avut loc ședința Consiliului de Administrație al Școlii nr.39 “Nicolae Tonitza”. Un subiect important, pentru noi, a fost recuperarea perioadei 09 – 13.01.17, prima săptămână a semestrului 2, cand au fost suspendate cursurile din cauza vremii nefavorabile.

Aceste 5 zile, vor fi recuperate până la finalul anului școlar 2016 – 2017 în zilele de sâmbătă, după un program care se va stabili ulterior, având în vedere că vor exista olimpiade și alte concursuri școlare. Prima zi de recuperare însă, a fost propusă pentru data de 24.01.17, zi liberă pentru cei din sistemul bugetar (deci și cadre didactice), propunere venită din partea consiliului profesoral. Ca acest lucru să se întâmple, este nevoie, OBLIGATORIU de acordul părinților. Astfel, dacă suntem de acord ca marți, 24.01.17, copiii să recupereze prima din cele 5 zile restante, până joi seară trebuie să informăm conducerea școlii în scris cu acordul nostru.

Este necesar acest aspect, deoarece mai departe va fi informat Inspectoratul Școlar. Propunerea mea este ca reprezentanții fiecărei clase, să discute rapid această varianta cu colectivul de părinți din clasa pe care o reprezintă, astfel încât în cursul zilei de joi să întocmim informarea către conducerea școlii. Este nevoie de semnătura fiecărui reprezentant din toate clasele.”, se arată în mesajul primit de părinți. De asemenea, unii părinți sunt de părere că trebuia să se țină cursurile la timpul lor. Nu mi se pare normal să îi oblige pe elevi să recupereze orele, întâi de toate. Apoi, mi se pare chiar absurd ca prima oră de recuperare să se fixeze chiar în ziua adordată de Guvern ca fiind nelucrătoare pentru toți bugetarii. După următoarea săptămână vor intra din nou în vacanță.”, a declarat un părinte.

Reamintim că decizia de suspendare a cursurilor a fost luată ținându-se cont de condițiile meteorologice nefavorabile, de necesitatea asigurării condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs, precum și a siguranței persoanelor implicate în procesul instructiv-educativ. „Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Nu știu dacă se vor recupera cursurile sâmbăta pentru că așa cum am mai manționat fiecare școală își stabilește propria program. Cert este că programa trebuie parcursă integral până la sfârșitul anului”, a declarat la acea dată pentru „Replica” de Constanța, Zoia Gabriela Bucovală, inspectorul general școlar. Reprezentanții Școlii Generale nr. 39 “Nicolae Tonitza” au refuzat să dea declarații presei.

Reprezentanții Școlii Nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța au replicat!

"Astăzi, 20 ianuarie a.c., la ora 11, se întrunește consiliul de administrație și vom stabili. Mai avem de strâns semnături de la părinții a două clase de elevi. ", a declarat pentru Replica de Constanța Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Nr. 39 "Nicolae Tonitza". Nicoleta Bercaru, profesor de Limba și Literatura Română și director, a precizat că propunerea ca elevii și profesorii să recupereze orele pierdute din săptămâna 9-13 ianuarie a venit din partea profesorilor. Apoi a demarat procedura de sfătuire și propunere către asociația de părinți a școlii care este formată din trei părinți ce transmit către ceilalți părinți diversele propuneri și informații. Aceasta a precizat că i se pare normal să existe și părinți care nu sunt de acord cu anumite propuneri. "Mi se pare normal să existe și păreri contra, însă consider că majoritatea decide în astfel de cazuri. În orice caz, este o propunere venită în sprijinul părinților având în vedere că nu toți părinții sunt bugetari și nu toți vor beneficia de zile libere pe 23 și 24 ianuarie. Și atunci există cazuri în care se întreabă cu cine stă copilul într-o marți. Ne pare rău că numai unii dintre părinți înțeleg cât sunt ei de importanți în viața școlii.", a adăugat directorul Școlii nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța.

23 și 24 ianuarie, zile libere pentru bugetarii români!

Începând de anul acesta, 24 ianuarie, când se sărbătorește Unirea Principatelor Române, este zi liberă nelucrătoare pentru toți românii. Executivul a stabilit, marți, 17 ianuarie a.c., printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, făcând legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21-22 ianuarie, și ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Este o hotărâre de guvern pentru 23 ianuarie ca zi liberă, să se facă o legătură şi cu 24, a declarat Sorin Grindeanu.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Maimuta asta de Bercaru pe langa faptul ca este o urata ordinara , este si neagra in cerul gurii . Si mincinoasa ... Ea a hotarat cu de la sine putere , in mod arbitrar , sa se tina cursuri de recuperare pe 23 si 24 ianuarie . Ilegal ! Pentru ca in zi de sarbatoare nationala institutiile publice nu au activitate . Matracuca a intins coarda prea mult . Usor-usor a inceput sa-si puna parintii in cap . Se stie bine cum a ajuns director lepra ...
10
1
Invatamantul in Romania este gratuit..ce gluma buna:parintii platesc xerox,carti,caiete,videoproiector,paza,tabla magnetica iar statul nici macar facturile nu le plateste,atunci unde e invatamantul ala gratuit?ca dai 15milioane la profesori si se fac ca muncesc de banii aia?cat dai,atat primesti,logic,doar nu se strofoaca ei ptr 15 milioane,sa fim seriosi..
9
1
de ce nu se fac orele de matematica la scoala 39? de ce doamna profesoara nu vine la ore si cand vine nu face mai nimic?
5
2
De ce nu se recupereaza in "Saptamana altfel"?
8
0
Fondul scolii-50ron pe semestru de copil Paza pe semestru-30 ron de elev Renovat clasa la inceput de an-150 ron de elev De ce nu se sesizeaza inspectoratul?
10
0
mergeti sa vedeti conditiile in care merg copiii spre scoala 39, strazi pline de gheata, trotuare la fel. Au avut vacanta prelungita dar nu s-a facut nimic pentru siguranta lor.
7
2
De ce nu se recupereaza in saptamana 6-10 februarie,cand este vacanta?
10
6
Numai zile libere visati! Orice sarbatoare, sfant, zi cu cateva grade in minus.. prilej de vacanta! Dupa ne miram de ce ies analfabeti de pe bancile scolii!
15
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614