REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Propunere legislativă: promovarea în rândul ofițerilor să se poată face până la 45 de ani

Propunere legislativă: promovarea în rândul ofițerilor să se poată face până la 45 de ani

Replica API 5 noiembrie 2018 | 00:00 358

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anuțat că, în urma consultării cu asociațiile rezerviștilor, ale soldaților și gradaților profesioniști, dar și cu asociațiile veteranirlor răniți în teatrele de operațiuni, a depus o serie de amendamente la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare. Amendamentele au fost supuse atenției Comisiei de Apărare din Senatul României și au drept scop „rezolvarea unor situații semnalate, eliminarea unor discriminări între diversele categorii de personal, precum și îmbunătățirea și aducerea la standardele actuale a unor prevederi referitoare la cariera militară și la drepturile militarilor”.

Dintre propuneri, se impune menționate: acordarea pentru soldații și gradații profesioniști a posibilității de a avansa în carieră prin trecerea în corpul subofițerilor sau al ofițerilor, după promovarea procedurilor de selecție aferente; ridicarea de la 35 la 45 de ani a limitei de vârstă până la care soldații și gradații profesioniști, maiștrii militari și subofițerii pot opta pentru promovarea în corpul ofițerilor. „Limita de vârstă propusă va fi identică și pentru soldații și gradații profesioniști care doresc să trecă în corpul subofițerilor, precum și pentru persoanele din afara instituției care își doresc o carieră militară. Amendamentul vizează eliminarea discriminării de tratament între diferitele corpuri ale armatei, lărgirea bazei de selecție din care pot proveni cadrele militare în activitate, dar și valorificarea experienței dobândite de către candidați în decursul carierei”, a menționat ministrul Fifor.

De asemenea, a fost propusă reglementarea dreptului la concedii fără plată pe o durată de cel mult patru ani pentru formare profesională. „Dorim să încurajăm, astfel, personalul amatei, în a se perfecționa prin participarea la diferite forme de pregătire pe care nu le poate asigura MapN”, a adăugat ministrul.

Totodată, au fost propuse reglementarea unitară a concediului paternal, amendarea prevederilor legate de transportul personalului, în sensul adaptării textului normativ la contextul social actual, posibilitatea transferului copiilor cadrelor militare în activitate, care și-au pierdut viața în timpul și din cauza serviciului militar, accidente, catastrofe etc, în instituțiile militare de învățământ, clarificarea condițiilor de acordare a gradelor militare, în sensul valorizării pregătirii și vechimii în specialitate.

„Aceste amendamente, alături de o altă serie care vizează clarificarea textului actului normativ sunt, în prezent, la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, pentru a fi introduse în circuitul legislativ”, a declarat ministrul Mihai Fifor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce duceti tineri fara minte sa moara in afganistan in folosul americii,nu este destul ca negroteiul ne omoara in tara noastra si nu este responsabil,spre exemplu ogarul afgan este singurul caine care ataca ursul,de la Batu han incoace nimeni nu a cucerit afganistanul
1
0
Postmortem
4
0
nu te mai chinui mai securistule ca de impuscat populatia tinuta in sclavie se mpoate si cu militienii aflati in serviciu - cat despre armata va pulverizeaza niste paraliti de paramilitari calcmuci dar incamite o armata adevarata
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272