REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Propunerea de interzicere a radarelor pe mașini neinscripționate, tot mai aproape de reușită

Propunerea de interzicere a radarelor pe mașini neinscripționate, tot mai aproape de reușită

Replica API 15 mai 2019 | 00:15 256

Propunerea legislativă care se referă la interzicerea montării radarelor pe autovehicule neinscripționate este tot mai aproape de reușită. Cursul acesteia a fost unul anevoios, dar, din câte se pare, inițiatorii nu s-au lăsat.

Mai exact, pe 14.09.2017 a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere, iar pe 19.09.2017 a fost trimisă pentru aviz la Consiliul Legislativ, dar și pentru pentru punct de vedere la Guvern. Pe 20.10.2017 a primit afiz favorabil de la Consiliul Legislativ, după care a fost prezentată în Biroul permanent, Senatul fiind prima Cameră sesizată. Pe 20.11.2017 a primit punct de vedere negativ de la Guvern. Pe 5 decembrie 2017, Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului a transmis un aviz favorabil, după care propunerea a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului. Pe 7 martie 2018 a fost adoptată de Senat, pe 5 iulie de Camera Deputaților. Pe 30 iulie 2018, președintele României a depus sesizare de neconstituționalitate, iar pe 5 noiembrie 2018, Curte Constituțională a acceptat obiecțiunile de neconstituționalitate. În ianuarie 2019, propunerea legislativă a fost, iar, înregistrată la Senat pentru reexaminare, a trecut, din nou, prin mai multe comisii, s-a trimis pentru raport suplimentar la Comisia juridică, s-a primit un raport suplimentar favorabil, iar pe 15 aprilie 2019, propunerea a fost adoptată de Senat (nr. voturi: da= 93 nu=2 ab=1). Acum a fost trimisă la Camera Deputaților.

Proiectul de act normativ se referă la, potrivit avocat.net, ”Dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive”, prevede propunerea legislativă.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care-i problema dragilor, dispare sfanta spaga si nu mai aveti de unde sa cotizati la sefi pentru posturile caldute?
1
0
Lasati ca sunt si multi copoi ce forteaza nota si fac abuzuri.Ei sunt in slujba cetateanului nu sperietoare!
1
0
da scoateti toate radarele si sa mearga fiecare cu ce viza vrea initiator tampit sigur este vreun vitezoman care se plimba zilnic sa-si ia spaga de la unu si altu ,ce naiba face CCR ???
0
1
Eu zic sa ii lase sa faca ce vor pe sosele.Desfintati orice lege.Sa fie ca la orientali ,ca tot avem mentalitati de orientali.
1
0
Sa se adopte legea. O sa fie si mai putina evaziune fiscala. Banii din spagi nu ajungeau la buget. Sunt filmari pe youtube, unde militianul parca masina la 50 de metri, iar organul se ascundea cu pistolul radar pe o scara exterioara a unui imobil. Sa se adopte legea care sa prevada sanctionarea mai usoara a organelor care nu poarta sepcuta pe capatana. De asemnea sanctiuni pentru politistele care isi ascund cu parul lung inscriptia de pe spatele jachetei. Cam mult incognito in militia noastra. Daca ii filmezi sar imediat pe tine ca sa te legitimeze si sa te intimideze ca te dau in judecata.
5
2
ce vb bai cretinule, numai daca te pandeste militia respecti regulile? imbecilule! cine ti-a dat permis? trasi la raspundere ar trenui sa fi tu - ptr terorism in gandire si port ilegal de creier sau esti militian? caz in care se explica si portul ilegal si terorismul ca doar iti pierzi spaga
3
2
Foarte bine bravo, Asta da initiativa! Urmeaza alinierea la limitele internationale in ceea ce priveste alcoolul la volan. Nu ca acum!
4
1
Vrem mai putine accidente, dar vrem sa nu ne pandeasca militia. Clasic romanesc, vrem reguli dar pentru altii. Intiatorii proiectului ar trebui acuzati de omor din culpa si trasi la rapsundere pentru fiecare accident rutier datorat depasirii vitezei legale.
4
5
Eu zic sa le scoateti si pe alea inscriptionate , nu e mai bine ? Fara radare si fara politisti . O sa scada numarul accidentelor , banuiesc , nu-i asa ? In plm de oligofreni , din acest motiv mor mii de oameni pe strazi , ca sa mearga "pilotii" cu 250 kmh.
7
5
deci vedeti cu ce se ocupa senatul Romaniei. In rest sunt rezolvate toate problemele !!! Multa muie cu cacat senatorilor, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212