REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Protest al antivacciniștilor în Slovenia, în urma unui summit UE

Protest al antivacciniștilor în Slovenia, în urma unui summit UE

Replica API 9 octombrie 2021 | 21:44 852

Mii de sloveni au profitat marţi de desfăşurarea unui summit european în ţara lor pentru a-şi exprima opoziţia faţă de politica sanitară a guvernului în confruntarea cu pandemia COVID-19, înainte de a fi dispersaţi de către forţele speciale de poliţie la Ljubljana, informează France Presse, scrie stiripesurse.ro

Protestatarii au mărşăluit prin centrul capitalei câteva ore, în timp ce liderii Uniunii Europene (UE) soseau pentru un dineu la Castelul Brdo din apropiere.

"Cerem demisia guvernului întrucât cetăţenii nu mai au încredere în el", a declarat organizatorul manifestaţiei Zoran Stevanovic, înainte de a fi folosit un tun de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Acest protestatar cheamă la mobilizare în fiecare săptămână după anunţul făcut luna trecută de către guvern în legătură cu vaccinarea obligatorie a funcţionarilor publici, măsură pe care Curtea Constituţională a împiedicat-o să intre în vigoare la 1 octombrie.

Adunându-se cu câteva ore înainte de desfăşurarea summitului european, manifestanţii au sperat să atragă mai multă atenţie din partea mass-media europene prezente în număr mare pentru a acoperi întâlnirea Celor 27.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine vezi ce faci tu ca nu mai ai mult
3
1
bai vaccinatilor habar nu aveti ce ati facut si acum va pare rau!macar salvativa copii de acest plan diabolic care va distruge familia traditionala!
3
0
cine zice ala e. Ai grija ca sunteti minoritari. nu te mai umfla ca nu esti decat o unealta a guvernului de facut rau restului de persoane. Nu esti cu nimic mai sus decat restul.
4
1
pe toti antivaccinistii!
1
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212