REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Protest în faţa ABADL, cu prosoape şi găleţi cu nisip. VIDEO

Protest în faţa ABADL, cu prosoape şi găleţi cu nisip. VIDEO

Replica API 13 iulie 2019 | 00:48 531

Grupul de Dialog si Bună Convieţuire Constanța organizează vineri, 12 iulie, un protest în faţa ABADL, în intervalul 11-12, împotriva operatorilor de plajă care nu respectă legea.

Participanţii la protest au aşezat prosoape jos, în faţa instituţiei, alături de găleţi pline cu nisip, saltele şi jucării de plajă. La protest s-au strâns în jur de 15 de persoane.

Protestatarii se plâng de următoarele aspecte la care solicităm public răspuns cu această ocazie: nerespectarea gradului de ocupare al plajelor, 70%(ocupat) - 30%(liber) (Staţiunea Mamaia), nerespectarea suprafeței de 5 metri pătrați aferenți fiecărui șezlong (Ex: Plaja Perla, Plaja Reyna, etc), neaplicarea legilor în vigoare de către autorități, cerere adresata A.B.A.D.L. de a pune la dispoziție contractul de modernizare al plajelor, cu fonduri europene, nerespectarea termenului european de 5 ani în privința utilizării comerciale a plajelor nou create.(2015-2020), panouri cu schița plajei instalate obligatoriu pe fiecare plajă.

Alexandru Zanfirescu, iniţiatorul Grupului de Dialog si Bună Convieţuire Constanța: "Am ajuns la mila operatorului de plajă să pun cearşaful pe plajă. Nu se poate să închidem ochii până la toamnă. Trebuie să forţăm autorităţile să se respecte legea. Vom merge şi la Guvern. Legiuitorul a stat în birou şi a făcut legea", a spus Zanfirescu.

De asemenea, protestararii au cerut de la Primăria Constanța informații despre plaja Trei papuci și plaja Zoom, unde susțin aceștia, nu există autorizație de funcționare, în plus de joi până duminică pe plaja Zoom ar fi club.

"Pe plaja de la Trei Papuci sunt sute de maşini", a spus un alt protestatar

"Plaja Modern e singura care este în standard. Cei cu şezlonguri au rămas pe vechea plajă. Problema o reprezintă scările de acces", a precizat, la rândul său, Sorin Belu, de la Baricada Verde.

O protestatară susține că pe o plajă din stațiunea Mamaia a fost gonită de un bodyguard pentru că nu folosea șezlong. Aceasta venise cu un prosop pe care îl așezase pe nisip.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/abadl-le-a-raspuns-protestatarilor-aceste-plaje-au-un-regim-normal-de-exploatare-396694/

VIDEO:

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asti iau banii degeaba. sa-i dam pe toti afara .
3
0
Armanlu nu chiari
4
0
Daca ciumpalacii care inchiriaza sezlonguri si baldachine tin cu tot dinadinsul sa plece acasa cu tot felul de boli de piele, ca dracu le mai dezinfecteaza p-alea toata vara...
5
0
Natura a dat Constantei plaje pentru constanteni nu sa faceti voi afaceri cu ele.Vrem plajele libere cu plasticele stranse si inchiriaza cine DORESTE.Dana baga-i pe cativa la beciul domnesc sa nu se mai creada miezul din dodoasca.Scriem frumos dupa diktare!
11
1
Toaletete, dusuri, cabine pentru schimbat................
9
1
Solutia e sa le faceti plangeri penale directorilor ABADL si celor de la Juridic si Inspectia Apelor pentru ca nu respecta si nu impun respectarea legii. Este simplu! Dar cum sa respecte legea cand rudele lor, ale Directorului Uzun si ale verisoarei Chirata de la juridic au cate 10-15 plaje? Faceti o ancheta mai ziaristilor, o sa fiti uimiti ce mafie gasiti!
14
1
buuunnn. Incepe sa se miste si Cta
11
4
le a mutat sa nu apara in presa ce gipane au. Apropo nu pesedistii sun la putere? Si va mirati de ce le dam la muie.
16
6
nu-mi vine sa cred ca machidonii au eliberta trotuarul de masini,toata zona capitol e plina de masinile institutiei si a angajatilor,pur si simplu nu ai pe unde merge...pietonii merg pe sosea din cauza lor
21
5
Pentru a deveni eficient, acest protest trebuia sa aiba loc in fata cafenelelor din zona, unde ard gazul cipanii din institutie toata ziua. Plus ca sunt sanse maxime sa fie acolo si cel dintai stalp al cafenelelor, Vicele cretinoid Babu.
26
4
Si la Mangalia este la fel.
14
2
Zamfirescu asta de la Grupul lu Peste are servici?ar fi interesant sa stim cu ce se ocupa?ca am inteles ca vrea ajunga vedeta ca sa aiba din ce sa traiasca fericit pana la adanci batraneti...
8
24
Asa este bine trebuie sa luam atitudine cu totii plaja si orasul este si al nostru,hai Constanta!
28
3
Intrebarea e:au dreptate cei care protesteaza sau nu,daca conform legi au dreptate dece trebuie rugati sa isi faca treaba cei care sunt platiti pentru asa ceva ,ce Romania este o tara in care legea nu inseamna nimic, fiindca daca e asa e grav.
20
3
bravo celor doua asociatii
25
2
apl armane au fost anuntati caci se vede ca au fost interesati , au colaborat si si-au mutat masinile din fata privatizariii altfel n-ai loc sa treci darmite sa te joci cu lopatica si sa intinzi prosoape
12
5
plaja midia si corbu?
13
2
aici trebuie sa ne rezolvam problemele noastre ale constantenilor, trebuiau sa fie cel putin 1000 de oameni, daca erau chemati rezistentii la muie psd la piata victoriei se duceau repede cu gloata, acum unde sunteti ma astia cu clisma la creier?
20
4
Lacomia este esenta capitalismului idiotilor. Capitalismul se traduce prin maximizarea profitului, in cadrul regulilor jocului, iar lumea respecta regulile jocului. Voi sunteti niste cretini saraci, care urlati impotriva asistatilor sociali si spuneti ca socialismul e nasol, dar plangeti si impotriva liberalismului si economiei de piata, ca e nasol. Tineti-va macar gura ca va faceti dracu de ras.
2
31
Incet, incet avem initiative de genul... Sunt putini oameni la protest dar este un inceput. Lacomia unora nu are limite! Atunci cand lacomia isi da mana cu nesimtirea si indolenta, comunitatea este in pericol! Felicitari celor putini si constienti!
35
2
la iarna este loc pe plaja pentru toti.
5
18
Dupa sezon,avem nevoie de voluntary la curatenie pe plaje,mai ales din randul celor ce nu au obiceiul sa inchirieze sezlonguri,baldachine si alte alea care te fac sa te simti ca acasa in balcon sau in orice alt loc unde nu este nisip,plaja data de la Dumnezeu. Smecherii care iau bani de la astia de-si fac selfie pe plaje fara sa simta de fapt beneficiile de a fi la mare sunt rugate sa ramana tot asa,nu de alta dar daca incep sa gandeasca asa ca altii din afara vor fi competitive si traditia spune sa ramanem tot asa ca pana acum.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218