REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PROTEST în Portul Constanța! Angajații CSCT amenință că încetează munca

PROTEST în Portul Constanța! Angajații CSCT amenință că încetează munca

Replica API 23 octombrie 2017 | 00:01 1435

În data de 23.10.2017, începând cu ora 8:30 va avea loc în Portul Constanța Sud Agigea o acțiune de protest organizată de societățile de transport de mărfuri containerizate susținută de agenții liniilor de navigație și operatorii portuari din domeniul transportului containerizat. Acțiunea de protest este organizată împotriva companiei CSCT (operatorul singurului terminal de containere din Portul Constanța Sud Agigea). Această companie a implementat un sistem informatic de programare online a intrărilor/ieșirilor de containere din terminal.

„Chiar dacă acest sistem la nivel declarativ s-a dorit a fi o modalitate de a evita cozile care se formau la terminal, în realitate el a fost gândit doar pentru ca CSCT să realizeze economii cu costurile de personal și pentru a evita plata orelor suplimentare față de angajații săi.

În urma implementarii acestui program consecințele față de noi toți cei care lucrăm în acest domeniu sunt dezastruoase datorită întârzierilor uneori și de ordinul zilelor pentru a introduce sau a scoate un singur container din terminal activitate care în prezent presupune o procedură laborioasă.

Atitudinea reprezentanților CSCT este una sfidatoare dovadă fiind întâlnirile la care am participat până în prezent atitudine care în final din dorința lor de a face economii cu cheltuielile de personal pune în pericol grav întreaga activitate de import - export de mărfuri containerizate. Portul Constanța și activitatea ce se desfășoară în port sunt declarate obiective de interes național care acum sunt periclitate de dorința unei multinaționale de a face economii, companie care este cunoscută la nivel local prin maniera cu care își tratează angajații dovadă fiind litigiile în care este implicată cu sindicatul propriilor angajați. CSCT prin poziția sa dominantă de pe piață (fiind singurul terminal de containere din Portul Constanța Sud) și atitudinea delăsătoare a administrației Portului (CNAPM) care nu a creat condițiile dezvoltării și a unui alt terminal pentru a exista concurență (așa cum se practică în porturile dezvoltate) și neimplicarea Ministerului Transporturilor pune în pericol grav importul și exportul de mărfuri prin întârzierile cauzate de livrările ce se realizează pentru industria internă.

Aceasta problema ar fi putut fi rezolvata de către CSCT prin efectuarea unor investiții în echipamente de manipulat containere și nu în dezvoltatrea unui soft care nu face altceva decât să îngreuneze activitatea noastră.

Astfel că în semn de protest în data 23.10.2017 începând cu ora 8.30 nu vom mai intra în terminalul CSCT pentru nici un fel de operațiune încercand astfel să atragem atenția autorităților față de acestă atutudine disprețuitoare la adresa companiilor românești și față de liniile de navigație care încă mai au activitate în Port a unei companii multinationale cu poziție dominantă pe piața din România”, au declarat reprezentanții sindicatului.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cazzo fai con engie? Che centra butelie?
0
0
Noul sistem este foarte bun. Daca ne imbulzim cu totii evident ca se vor forma cozi. In loc sa mergem inainte noi ne dam cu batele in cap. Trebuie sa stam la rand si sa fim punctuali.
0
0
Niste prosti, s-au facut de cacat rade csct de ei si cu pula.
4
1
Ragazzi, io sono con Engie ... no con Butelie.
4
0
Lasa ba ca mi-a promis mie Bobita ca tot noua ne da cursele ca este baiat de baiat
5
0
Pai normal acum nu mai au VOX urile cum sa care cate 2o de containere odata ca pe spatele soferilor si.a tot luat cate o masina.
7
0
Sa vina toate cursele la mine ca sunt baiat subtire, numai ca nu ma lasa astia cu sloturile lor
5
0
Cea mai tare de la CSTC e madam Daraban, o nulitate care are meritul ca e sotia altei nulitati, Gabi.
8
2
Cum mai iei cursele cele mai bune?
6
0
Pe aici vin droguri daca nu i controleaza bine baga drog in ct
0
4
Transportatorii sunt nemultumiti ca nu mai pot sa sa sara peste rand asa cum fac la celelalte terminale de marfuri. Cum vrea cineva sa i disciplineze cum sar cu ranga. Exemplul cel mai bun este faptul ca desi s au implementat niste reguli pe timpul campaniei agricole astfel incat tirurile sa nu mai blocheze drumurile principale din port, se constata ca transportatorii nu respecta regulile! Vor in continoare sistemul cine da din coate mai tare intra primul.
11
3
Csct a imprumutat softul folosit de vw in manipularea noxelor si il aplica cand ofera sloturile si numarul de tranzactii disponibile in slotul respectiv ceva de tipul acum e ocupat vino mai tarziu
7
6
Pai si acum ... io cum imi mai aleg cursele ?!
8
0
Am incarcat din Socep. Sa vezi acolo timpi morti si probleme. Am folosit sistemul din CSCT si nu am intampinat vreo dificultate.
10
5
Marius , adu argumente te rugam ..
7
0
Un articol penibil, contine numai minciuni, aberatii de cea mai joasa speta.
10
7
hai ai nostri, unul cate unu. trebuie sa facem ceva cu tara asta.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218