REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Protest uriaș la Chișinău: Ciocniri între protestatari și polițişti

Protest uriaș la Chișinău: Ciocniri între protestatari și polițişti

Valentina CAMARA 9 noiembrie 2022 | 00:00 880

O serie de ciocniri între protestatari È™i poliÈ›iÈ™ti au avut loc, duminică, la ChiÈ™inău, când unei coloane de manifestanÈ›i nu i s-a permis intrarea în PiaÈ›a din faÈ›a clădirii Guvernului republicii, a anunÅ£at corespondentul TASS de la faÈ›a locului, potrivit Rador.

Protestatarii s-au deplasat pe bulevardul principal din ChiÈ™inău È™i au încercat să intre în PiaÈ›a unde organizatorii acÅ£iunii, intenÅ£ionau să organizeze un miting, dar au fost blocaÈ›i de cordoane întărite ale forÈ›elor speciale de poliÈ›ie cu scuturi È™i bastoane. Intrarea în piață a fost blocată de autobuze. PoliÈ›iÈ™tii au început să-i reÈ›ină pe cei mai activi participanÈ›i la acÈ›iune pentru a-i duce la secÈ›ii. Ca răspuns la aceasta, femeile care protestau au început să împartă flori poliÈ›iÈ™tilor.

Câteva mii de oameni participă, duminică, la un protest la ChiÈ™inău, solicitând alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii îÈ™i exprimă nemulÈ›umirea față de preÈ›urile mari la energie È™i scăderea nivelului de trai, cerând demisia preÈ™edintelui Maia Sandu È™i a Guvernului. Coloana de protestatari este condusă de deputaÈ›i ai partidului "Åžor" È™i ai Partidului ComuniÈ™tilor din Republica Moldova.

Duminica trecută, protestul s-a încheiat cu ciocniri cu forÅ£ele de poliÈ›ie, deoarece acestea nu au permis participanÈ›ilor accesul în PiaÈ›a Marii Adunări NaÈ›ionale. Duminica aceasta, oamenii legii au izolat din nou străzile centrale ale oraÈ™ului È™i efectuează controale selective asupra oamenilor. Cu o zi înainte, poliÈ›ia a anunÅ£at că nu vor permite manifestanÈ›ilor să blocheze străzile, potrivit È™tiripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tovarasului ilici iliescu pentru unirea cu fratii nostri moldoveni. Ca daca ne uneam nu mai avea asasinul putin tupeu. Mwie ilici, mwie putin.
1
0
Rusia e in ofensiva si in Moldova, razboiul hibrid este vizibil. In tot acest timp Romania si romanii nu pot face nimic pentru fratii ei pentru ca am ajuns foarte rau din toate punctele de vedere. Suveranitatea si independenta au ramas doar niste cuvinte inscrise in constitutie iar realitatea este dureroasa
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272