REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PSD, ÎN ŞOC: rezultatul alegerilor şi arestarea lui Dragnea. S-au conturat două tabere: cei care vor la guvernare şi cei care solicită ieşirea de urgenţă

PSD, ÎN ŞOC: rezultatul alegerilor şi arestarea lui Dragnea. S-au conturat două tabere: cei care vor la guvernare şi cei care solicită ieşirea de urgenţă

Replica API 28 mai 2019 | 01:43 353

În timp ce preşedintele Klaus Iohannis a încurajat, în discursul său, o alianţă PNL - USR-PLUS în vederea guvernării, felicitând totodată aceste partide pentru scorurile obţinute la alegerile europarlamentare, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu va demisiona din funcţie.

Variantele au suscitat discuţii înflăcărate şi au împărţit în tabere social-democraţii, dar nu numai. Cu liderul arestat - Liviu Dragnea -, PSD are de luat mai multe decizii grele: cine va prelua conducerea partdului şi... dacă duce guvernarea până la capăt. Teoretic, guvenarea este susţinută de scorul de la alegerile parlamentare, nu de cele de acum (pentru Parlamentul European). Practic, situaţia este delicată, iar mulţi PSD-işti din teritoriu susţin că, în faţa avalanşei de atacuri, Guvernul ar trebui să demisioneze şi să lase PNL şi USR-PLUS să îşi asume guvernarea, dar nu pentru că au obţinut un rezultat bun duminică, ci pentru a se demonstra că "nu au soluţii, se vor devora unii pe alţii (USR-PLUS cu PNL - n.r.)", a declarat, pentru "Replica", un parlamentar PSD. "În afară de discursul - 'la puşcărie, corupţii', să vedem ce pot face. Să le demonstreze românilor care i-au votat că sunt capabili, dacă tot i-au legitimat la aceste alegeri, care, până una-alta, sunt pentru Parlamentul European, ceea ce multora le scapă din vedere", a continuat social-democratul. O opinie similară o împărtăşesc şi anumiţi lideri ALDE: "Trebuie să ieşim de la guvernare şi să-i lăsam să se descurce". ALDE, reamintim, a suferit un eşec usturător: nu a făcut pragul, deci nu va trimite în Parlamentul European nici un reprezentant. PSD şi PNL, în schimb, urmează să trimită în P.E. un număr egal de europarlamentari (cel puţin aşa arată calculele provizorii).

În fine, revenind la chestiunea guvernării, sunt şi parlamentari şi alţi lideri judeţeni ai PSD care exclud categoric varianta: "Guvernăm în baza alegerilor de la parlamentare. Acum, trebuie să ieşim la atac. Am un mare reproş la adresa medicilor, care înţeleg că cei mai mulţi au votat USR, deşi PSD le-a mărit salariile. Reproş am şi la adresa primarilor, care nu au tras la aceste alegeri. Cine nu mai vrea în PSD, poate pleca. Aş face curăţenie. Cine vrea să rămână, să muncească", a spus un parlamentar constănţean, discursul lui fiind în ton cu reacţia nervoasă a celebrului deputat Cătălin Rădulescu, care luni, înainte de şedinţa-fulger de la sediul PSD, a avut o serie de comentarii controversate: "Dacă e nevoie, plecăm noi din țară și rămâneți voi aici, cu securiștii", a răbufnit parlamentarul, în discuţia cu jurnaliştii.

La aceste frământări, se adaugă şi varianta unei negocieri cu partidul lui Victor Ponta - variantă care ar fi salvatoare pentru stânga, după cum au sugerat anumiţi social-democraţi, între care şi Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, liberalii şi reprezentanţii USR-PLUS nu au transmis momentan mesaje similare, fiecare păstrându-şi identitatea. De remarcat totuşi comentarii dinspe anumiţi USR-işti, care fac referire la personaje care nu le sunt tocmai pe plac, din cadrul PNL. La fel, nici anumiţi liberali nu se manifestă cu bucurie pe Internet, aceştia opinând că lor li s-ar părea normal, în condiţiile date, să îşi asume o guvernare, numai că USR nu ar dori acest lucru. Una peste alta, şi unii şi alţii au anunţat că da, vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Şi, desigur, ar mai fi varianta să solicite alegeri anticipate. Uşor de spus, greu de înfăptuit având în vedere procedurile legale.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/viorica-dancila-nu-imi-voi-da-demisia-avem-o-guvernare-responsabila-392332/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSDisti repeta aceias fraza de doua zile"ce rau o so le fie romanilor fara Dragnea,Dancila,Vilcov,Olguta,Codrin,Nicolicea,Mitraliera si alte specimene deastea".PSDeilor poate nu stiati dar cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia.
4
1
Bravo dragii mei de acum muia vi luati direct de la mine succesuri
0
3
Rabdare puisorilor! Ati inghitit clasica galusca cu rezolvarea unor probleme fictive. Ati reactionat ca la carte lasandu-va prada emotiilor precum frica, ura, falsul patriotism. Cred ca nici usr ul nu se astepta sa inhatati momeala asa repede...
10
0
Urmeaza urgia PNL USR PMP....PREGATITI-VA VA FI PRECUM GUVERNAREA CDR
12
3
Asta este doar inceputul jigodiilor comuniste. O sa urmati cu totii la rand. Sa nu credeti ca daca Dragnea a fost inchis voi puteti sa va continuati furturile si sa va schimbati ministerele intre voi. Vrem sa plecati cu totii si nu acasa ci la puscarie langa infractorul sef. Si voi, astia, slugoilor pesedisti, care mai comentati pe aici, o sa va ascundenti in gaura de sarpe cand o sa va cautam sa va sterilizam. Nu au murit degeaba tinerii la Revolutie! Traiasca Romania Libera de Hoti!!
10
5
Olga nu fi trizda veoricaca rezizda traiasca femuia pesedizda
6
5
Olguta-i plansa??? Sarmana boarfa?
3
7
Cei mai buni oameni politici sunt la PSD. Au stat in esalonul 3 si 4 .Dupa plecarea acestor nulitati PSD va renaste precum pasarea Phoenix. Oricum cu oligofrenii de la PNL si PDL ,contemporani cu Dragnea, nu o vom duce bine. Nici cu securistii de la USR care vor lua pozitia ghiocelului in fata Bruxelului. Vom fi o mare piata de desfacere pentru marile puteri. Pacat, ca ura dintre noi domina. Televiziunile si internetul ne-au adancit aceasta ura de natie. Tinerii au votat contra Dragnea ,dar nu s-au gandit ce va urma. Nimeni nu va putea sa aduca aceasta tara acolo unde ii este locul.
10
8
SI ACUM CA DRAGNEA NU MAI ESTE,NOI CUI MAI DAM LA MUIE ?
14
4
Le taiam bugetul la securisti politisti penitenciare medici profesori si al ai din deconcentrate si pe urma o taiam urgent de la guvernare
5
4
Hai cu PNL la guvernare!!!! Pregatiti-va romani: TVA 25%, impozite dublate, concediu de maternitate 1 an...hai baieti, doar am votat schimbarea!!!
15
6
Taratoarele lui DRACnea, codrin stefanescu, radulescu mitraliera, ciordache, nicolicea, serban nicolae si corvetele lui DRCnea din Videle: carmen dan, olguta vasilescu si docile veorica, toate taraturile astea ale lui DRACnea, AFARA din PSD!!! Daca PSD mai vrea sa se salveze sa puna in fruntea lor oameni ca primarul Iasului, Chirica! Asa doar poate, poate se vor salva, altfel pan la alegerile urmartoare va fi un mare ZERO BARAT!
10
5
DE ZIARISTI !!! FACETI POZE LA TELEVIZOR, NU SUNTETI IN STARE SA COPIATI O POZA
8
0
mu13 pesede si sustinatorilor , o adunatura de hoti, analfabeti si inculti, poporul a votat sa plece jegurile !
16
13
celor care au votat PNL-PDL si PMP si sa le reamintim ca au fost alegeri pentru parlamentul european unde datorita lor au ajuns europarlamentari Basesc, Falca, Blaga, Siegfried Muresan si toata gruparea zeus care a mazilit tara in urma cu cativa ani dar noua asa ne place, footati in koor!!
10
12
La cat a furat jegul ala 3,5 ani este floare la ureche . As fi gata oricand sa fac dublul hotului pt 10% din cat a strans gunoiul asta ordinar . Lua.ti.as toti sustinatorii si apropiatii in pula dragnea!
17
7
nu iesiti de la guvernare!!!! intariti-va nr de voturi in parlament cooptand si UDMR la guvernare Lasa-ti muistii sa se chinuie in piata Victoriei cu ceva gaze si bastoane le mai ajustati ADNul Noi oricum fugim de guvernare ,o sa planga gura de cal putin si mandolina dezacordata doar de poza si asta este totul !adevarata batalie la locale si parlamentare in 2020. Asa scapati si de securistul Ponta,Maior tradatorii pesedisti de la Cluj !Chiar si noi va mai ajutam cu un vot doua !
6
17
Tare mi-as dori sa va vad peste un an doi, cum o sa conduca tara o marii tineri frumosi si liberi condusi de un poponar ateu si ciorba reancalzita pnl, fost pd, condus de oligofrenul de Orban...
13
21
Grupare infractionala alcatuita din golani needucati de la sate, genu ala tupeisti care uita unde si-au lasat opincile la bariera, astia sunt derbedeii care,, guverneaza,, in prezent
20
7
Stati la guvernare pana se trezeste tot electoratul ! Sa vada cine sunteti !
16
8
Haideti jegurilor, valea!!!
12
8
Muu...e trista la final ptr. psd. Jalnic.
17
7
au in sfirsit liderul lor mult visat,pe Veoreca ...o sleahta de hoti cu o oligofrena in frunte reprezinta o combinatie mortala....pacat ca oamenii uita si vor lasa psdul sa supravietuiasca si sa invie...
17
8
Olguto, peremisto, centuristo.... plangi dupa dedy, FINUL TAU, daa.... Sa ai grija de finuta irinuca, sa nu pacatuiasca ca tine..... Orice inceput, are un sfarsit! "Radeati pentru ca puteati" ! Cum spunea codrin.....!? Mai radeti si acum, hahalerelor!
23
8
Ce fete de oameni speriati le miroase frica de aici... Adevarul e ca sunt distrusi politic, in cosciuge
32
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218