PSD-istul Emilian Nicolae își oferă serviciile juridice Primăriei Saligny pe 10.000 de euro
PSD-istul Emilian Nicolae își oferă serviciile juridice Primăriei Saligny pe 10.000 de euro
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFostul polițist Emilian Nicolae, și fost candidat PSD la Primăria Cernavodă, a fost cea mai proastă opțiune a social democraților, pentru alegerile din 9 iunie. După cum bine știți, Nicolae nu a fost singura opțiune a social democraților pentru Cernavodă... A obținut doar 1.419 voturi, față de câștigătorul procesului electoral, Liviu Negoiță, care a obținut peste 2.300 de voturi. După eșecul de la locale, Emilian Nicolae și-a văzut mai departe de treabă, continuându-și activitatea în domeniul juridic. Pentru că, dacă nu știați, fostul candidat PSD e și avocat. Și, ce credeți? Dacă tot nu a prins Primăria Cernavodă, oferă asistență juridică Primăriei Saligny, pentru 10.000 de euro. Primarul Florin Beu zice că suma e mai mică și că s-au încurcat în cifre cei de la SEAP, platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice. Așa o fi?!
Nicolae Emilian a fost, mult timp, șeful Poliției Cernavodă și a fost dat pe mâna procurorilor, prin 2011, de către subalterni. În urma scandalului, a fost eliberat din funcţie începând cu data de 24 octombrie 2013. El a fost cercetat pentru abuz în serviciu. Au avut loc şi percheziţii domiciliare, de unde procurorii au ridicat mai multe bunuri. La casa de vacanţă din Seimeni au fost găsite mai multe înscrisuri oficiale, suma de 50.000 de euro, pe care nu a putut s-o justifice, cât şi o armă de vânătoare şi mai multe cartuşe, dar şi sturioni, benzină, motorină, setci monofilament, bonuri cu cantitate fixă (BCF-uri) şi motorină. De asemenea, pe lângă Emilian Nicolae ar mai fi cercetat şi Costel Baciu, subalternul lui, asupra căruia a fost găsită o armă de vânătoare pe care ar fi confiscat-o în urmă cu patru ani şi nu a mai predat-o. Cei care au reclamat totul procurorilor DNA ar fi fost chiar colegii din Poliţia Cernavodă, astfel începând urmărirea penală. Nu s-a mai auzit nimic, între timp... însă fostul polițist și-a văzut de cursul vieții.
În ciuda CV-ului, PSD l-a desemnat candidat la Primăria Cernavodă, dar nu a câștigat. Și, cum există viață și după alegeri, Emilian Nicolae și-a continuat activitatea în avocatură. Mai nou, social democratul a început să bifeze contracte cu statul. A „supt” un contract de la Primăria Saligny, de 48.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro.
Ce zice primarul din Saligny!
Contactat pentru un punct de vedere, primarul Ion Beiu, inițial, a părut că nu cunoaște subiectul, ulterior și-a adus aminte, precizând însă că suma nu este 48.000 de lei, ci 4.800 de lei, și că s-au încurcat cei de la SEAP. „Avem mai multe probleme, inclusiv cu Centrala Nucleară. Dar suma nu e 48.000 de lei, e 4.800. S-au încurcat”, spune Ion Beiu. Cât despre litigiul cu CNE Cernavodă, acesta a precizat că trebuie să primească niște compensații de la companii, ca și localitățile din jurul acesteia, pentru gardul de poluare. Și, cum nu a primit niciodată bani, s-a decis să contracteze serviciile unui avocat care să se zbată în instanță pentru recuperarea debitelor.
Nicolae Emilian a ținut primele pagini ale ziarelor în urmă cu peste 13 ani
Revenind la Emilian Nicolae, Nicolae Emilian a fost, mult timp, șeful Poliției Cernavodă și a fost dat pe mâna procurorilor prin 2011, de către subalterni. În urma scandalului, a fost eliberat din funcţie începând cu data de 24 octombrie 2013. El a fost cercetat pentru abuz în serviciu. Au avut loc şi percheziţii domiciliare, de unde procurorii au ridicat mai multe bunuri. La casa de vacanţă din Seimeni au fost găsite mai multe înscrisuri oficiale, suma de 50.000 de euro, pe care nu a putut s-o justifice, cât şi o armă de vânătoare şi mai multe cartuşe, dar şi sturioni, benzină, motorină, setci monofilament, bonuri cu cantitate fixă (BCF-uri) şi motorină. De asemenea, pe lângă Emilian Nicolae ar mai fi cercetat şi Costel Baciu, subalternul lui, asupra căruia a fost găsită o armă de vânătoare pe care ar fi confiscat-o în urmă cu patru ani şi nu a mai predat-o. Cei care au reclamat totul procurorilor DNA ar fi fost chiar colegii din Poliţia Cernavodă, astfel începând urmărirea penală. Nu s-a mai auzit nimic, între timp... însă fostul polițist și-a văzut de cursul vieții.
Emilian Nicolae, alături de Felix Stroe, în campania electorală
Așadar, Emilian Nicolae se înscrie pe lista lungă a politicienilor care fac averi din contractele cu statul. Este primul contract de acest gen și suntem siguri că nu va fi ultimul!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News