REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PSD ne arde la buzunare!

PSD ne arde la buzunare!

Replica API 24 aprilie 2019 | 00:00 281

Liberalii acuză:

Liberalii acuză:

Guvernarea PSD a reușit “performanța” de a-și pierde complet încrederea pe plan internațional. Rezultatul? Investitorii se retrag, se pierd locuri de muncă, iar datoria publică explodează, atrage atenţia PNL.

Lipsa de credibilitate a PSD îi costă enorm pe români chiar dacă, la o privire superficială, s-ar putea spune că încrederea sau lipsa de încredere într-un Guvern nu influențează mersul economiei. Dar, chiar și la nivelul relațiilor personale, încrederea este totul!

Exact la fel funcționează lucrurile și la nivel internațional unde încrederea este cel mai important bun: se câștigă greu și se pierde foarte ușor. Iar PSD, Guvernele pe care le-a dat României în ultimii ani și majoritatea parlamentarăPSD-ALDE au reușit, prin deciziile lor controversate, să dinamiteze încrederea UE ca instituție, a celor 27 de state membre dar și a partenerilor tradiționali precum Statele Unite ale Americii. Efectele sunt foarte simple și măsurabile.

Vechea neîmplinire: intrarea în Schengen

Asaltul constant al Guvernelor PSD asupra justiției și preocuparea exclusivă a acestora de a își face corupții scăpați a condus și la ratarea repetată a unuia dintre cele mai importante obiective ale României: primirea în spațiul Schengen. De două ori, până acum statele membre ale UE au refuzat României chiar și intrarea parțială, cu aeroporturile și porturile maritime, în Schengen.

Decizia privind intrarea României în Schengen trebuie luată prin decizia unanimă a statelor membre. România nu a reușit să adune această unanimitate până acum, deși, în mod repetat, i s-a transmis că respectă toate criteriile tehnice. Adică granițele sunt securizate, iar interconectarea sistemelor polițienești este realizată. Criteriul politic este cel care ține România departe de Schengen.

România are cea mai mare frontieră a Uniunii Europene, iar statele membre vor garanții că aceasta este bine păzită. Slăbirea luptei împotriva corupției și asaltul constant asupra justiției în România nu dă suficiente garanții statelor membre UE.

Cu alte cuvinte, din cauza Guvernelor PSD, statele membre Schengen ne transmit că nu au încredere că România poate păzi frontiera UE. Odată acceptată în Schengen, oricine și orice ar intra prin granița de est a României ar putea ajunge, fără niciun control la frontieră, până în cele 22 de state membre Schengen.

Neintegrarea în Schengen are puternice efecte economice. Dincolo de disconfortul cetățenilor români pentru care formalitățile de graniță durează mai mult, faptul că România nu este în Schengen îi afecteaza pe transportatorii din România și, implicit, pe importatori și exportatori. Ei sunt cei care pierd sute de milioane de euro prin creșterea costurilor de transport.

Împrumuturi plătite de viitoarele generații

O serie de decizii economice dezastruoase luate de Guvernele PSD în ultimii ani au condus la pierderea credibilității României pe piețele financiare. Obligat să se împrumute pentru a acoperi deficitul național, Guvernul PSD a apelat la piețele internaționale la sfârșitul lunii martie. Astfel, Guvernul Dăncilă a împrumutat 3 miliarde de euro la cea mai mare dobândă din istorie: 2,2 miliarde de euro. România va trebui să plătească 5,2 miliarde de euro pentru acest împrumut, în 30 de ani.

“Este un credit pe care vor trebui să îl plătească copiii de acum, luat pentru cheltuieli curente ale Guvernului: pensii, salarii și alte cheltuieli uzuale. Nu se construiesc autostrăzi cu acești bani sau alte proiecte de infrastructură care ar putea să genereze bani. Sunt bani care nu fac alți bani”, spun analiștii economici.

Notabil este că dobânda impusă României pentru acest împrumut este cea mai mare din istorie și cea mai mare din dobânda aplicată statelor membre UE. Iar asta înseamnă că România a pierdut încrederea creditorilor. Cum a fost posibil? Prin ordonanțe de urgență date peste noapte care schimbă complet regulile economice, cum a fost ordonanța 114 dată pe 28 decembrie 2018, cu trei zile înainte de a intra în vigoare. Ordonanța dată de Guvernul Dăncilă a venit ca un cutremur devastator pentru economia românească întrucât afectează domenii fundamentale pentru funcționarea economiei: sistemul bancar, sistemul energetic și marile companii telecom.

PSD a susținut întotdeauna că deciziile pe care le-a luat au ajutat o categorie sau alta de cetățeni. Ce nu a spus, însă, este prețul acestor decizii, iar acest preț a anulat de fiecare dată pretinsele efecte pozitive ale guvernărilor lor. E un preț resimțiti atât imediat, prin inflație, curs valutar, cât și pe termen lung, prin dobânzi împovărătoare, stagnare economică și scăderea nivelului de trai – susţin reprezentanţii PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se minte, nu exista asa ceva. Toti, in special noi pensionarii o ducem foarte bine. Zilnic mancam la restaurant.
1
0
Muie PNL si USR,supervizata de Iohannis.
2
2
vin manipulatorii de la usereu si va curge lapte si miere
2
1
PSD CONTINUA SA NE ARDA LA BUZUNARE- DE CAND AU FOST VOTATI IN BAZA MINCIUNILOR SI A PROMISIUNILOR- CE AU PRINS LA NAIVI- SI NU SE OPRESC votati-i in continuare, puscariasul draknea este detinatorul unei baghete magice ce o foloseste in doua modurik- unul cu prostimea si celalalt cu minora amanta irinuca
2
1
romania merge in jos, oricare ar fi conducerea politica!asa a fost asa va fi!
0
5
Asta votam, asta avem, pentru poporu asta nu conteaza viitorul copiilor, decat sa le fie bine acum, le mai da la fraieri 50-60lei, in schimb se scumpesc toate fara masura, lucru care nu-l vad cei care voteaza PSD ca chiorii, ptr. ei e bine ca le da, unde dracu ati mai vazut sau auzit sa te imprumuti ca sa platesti salarii si pensii, in plus sa te lauzi ca economia merge struna cu datorii de miliarde, dar asta este cand ne conduc hotii si incompetentii!!!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367