REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Purtarea măștilor sanitare în afara casei a devenit obligatorie

Purtarea măștilor sanitare în afara casei a devenit obligatorie

Replica API 20 iunie 2020 | 00:00 1136

Guvernatorul Californiei (SUA), Gavin Newsom, a impus joi purtarea obligatorie a măştilor sanitare de către rezidenţi în orice moment atunci când aceştia se află în afara casei, în urma îngrijorărilor generate de creşterea numărului de cazuri de coronavirus după măsurile de relaxare, relatează EFE.

"Strategia Californiei pentru a relansa economia şi de a readuce oamenii la locurile de muncă nu va avea succes decât dacă se respectă normele de siguranţă şi recomandările privind sănătatea. Iar acest lucru înseamnă să ne acoperim faţa, să ne spălăm pe mâini şi să respectăm distanţarea fizică", notează Gavin Newsom într-un comunicat.

Guvernatorul democrat a considerat că autorităţile statului California văd "prea multe persoane" cu feţele descoperite, ceea ce, potrivit lui, "pune în real pericol real ceea ce s-a realizat în combaterea bolii" COVID-19. Până acum, California recomanda cetăţenilor doar să-şi acopere gura, cu orice fel de material, însă utilizarea măştilor nu era obligatorie.

Singurii exceptaţi de la noile norme vor fi persoanele cu afecţiuni medicale, cu tulburări mintale sau de dezvoltare şi copiii mai mici de doi ani. De asemenea, nu vor trebui să poarte măşti clienţii restaurantelor care consumă băuturi sau mănâncă la masă şi persoanele care practică activităţi recreative în apropierea casei, cu respectarea însă a măsurilor de distanţare fizică, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212