REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Puşcăriaşi 'veterani', tâlhari şi scandalagii, REUNIŢI în afaceri cu ETNOBOTANICE! Despre cine este vorba

Puşcăriaşi 'veterani', tâlhari şi scandalagii, REUNIŢI în afaceri cu ETNOBOTANICE! Despre cine este vorba

Replica API 1 iunie 2018 | 15:51 784

Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă au bătut palma!

Constanţa, Medgidia, Năvodari şi Cernavodă au bătut palma!

La începutul anului curent, spre finele lunii ianuarie, procurorii DIICOT efectuat mai multe percheziții domiciliare, având suspiciuni rezonabile cu privire la niște indivizi care ”puseseră” de o afacere cu droguri. La acea dată, mai mulți dintre ei au ajuns în arest, după care unii au fost lăsați în arest la domiciliu și control judiciar. De menționat este faptul că printre numele din dosar sunt și unele cunoscute de către anchetatori, în sensul că persoanele au antecedente penale și există cazuri în care nici nu părăsiseră bine penitenciarul. Acum au fost trimiși în judecată într-un alt dosar, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În urma cercetărilor, la data de 17.01.2018 au fost efectuate 42 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Năvodari și Cernavodă, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate aproximativ 2.097 gr substanță vegetală și pulverulentă susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, peste 1200 pliculețe autosigilante pentru ambalarea substanțelor în scopul punerii în vânzare, 2.260 de euro, 1.750 de USD, 7.956 de lei, 17 telefoane mobile, un cântar electronic, două dispozitive pentru fumat, două pipe artizanale, trei grindere, 2.740 de țigarete despre care există suspiciunea ca provin din contrabandă, arme albe și bijuterii.

De asemenea, au fost identificate în mai multe locații din orașele menționate așa-zise ”centre” de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive fiind identificaţi inculpaţii, mai toți cunoscuţi pentru preocupările infracționale manifestate de-a lungul timpului, cu pregătire educațională precară, fără loc de muncă.

Astfel, procurorii DIICOT Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ismail Aidar-Selvis, Suliman Molis, Suliman Ghiulgean, Suliman Sevghilim, Șaip Omer, Șaip Steluța, Șaip Sibelgean, Suliman Iuliana, Suliman Ager, Stoica Gheorghe, Stoica Romel, Cramarenco Florin, Macovei Florentin, Samson Marian-Claudiu, Zlate Papina, Popa Roberto-Gino, Fătu Adrian, Ghezolu Erdal, Ghezolu Ghiulgean, Gorovei Sebastian Andrei, Alez Orhan și Iovițu Cornel-Dan, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2017, inculpaţii în calitate de membri ai mai multor grupuri infracționale care au funcționat pe baza relaţiilor generate de interese financiare, de rudenie, ori convieţuire au creat rețele de distribuție în centrele urbane din judeţul Constanța (municipiul Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă) a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) către numeroase persoane, în special tineri și adolescenți. Pe 30.05.2018 au fost trimiși în judecată, urmând ca, după ce dosarul trece de camera preliminară, să se stabilească primul termen în proces.

Fără școală, fără ocupație, din infracțiune în infracțiune!

Așa cum e precizat și mai sus, mai toți sunt cunoscuți ca recidiviști, fără școală și fără locuri de muncă. Spre exemplu: Suliman Molis. El a mai fost cercetat și pentru alte fapte, între care și cea din 2013, când a acționat prin metoda „Maradona”, furându-i banii unui turist francez. A fost și atunci arestat, condamnat, iar la finele anului 2014, începutul lui 2015, a fost eliberat. La fel și Romel Stoica.

În 2014 era deja sătul de pușcărie. Fusese eliberat recent de după gratii, unde ispășise o pedepasă pentru tâlhărie şi violare de domiciliu (în Cernavodă, faptă comisă în 2011), dar a fost iar arestat pentru a fost depistat de către poliţişti, pe o stradă din Cernavodă, fiind la volanul unui autoturism. Cum maşina mergea cam şerpuit, individul a fost tras pe dreapta, depistându-se că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. I s-au recoltat probe biologice, rezultatul alcoolului din sânge fiind de 1,85.

Astfel, a fost propus spre arestare, Judecătoria Medgidia eliberând pe numele lui mandat pentru 30 de zile. Ajungem și la Papina Zlate, din Palazu Mare, care provine dintr-o familie de ”bătăuși”. Rivalitate între clanuri, între vecini, cert este că, în 2006, membrii familiei ei au fost implicați într-um mega scandal, ea fiind atunci la un pas de moarte. Cu greu și-a revenit la spital. Nici Marian Claudiu Samson nu este ușă de biserică, el fiind cercetat încă de pe vremea când era minor, în 2006 fiind acuzat de tâlhărie.

În martie 2009, acelaşi Samson era filat de oamenii legii, alături de Lucian Şerban, după ce mai mulţi părinţi depuseseră reclamaţii la Poliţie, întrucât copiii lor erau terorizaţi de aceştia. Mai exact, inculpaţii frecventau zona Liceului Tehnologic Dragomir Hurmuzescu şi acostau elevii. Îi ameninţau cu bătaia şi le cereau… bani de protecţie.

În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia au ameninţat, lovit şi şantajat mai mulţi elevi, într-o singură lună fiind înregistrate patru plângeri. După ce au fost încătuşaţi, au fost trimişi în judecată pentru şantaj, iar în 2010 au fost condamnaţi la închisoare. Samson, acuzat de complicitate, s-a ales cu un an. Apoi, în vara anului 2015, s-a luat la harţă cu doi vecini de cartier, el locuind în zona Oraşul Nou, ajungând să-i lovească. A fost trimis în judecată pentru loviri sau alte violenţe (art.193 NCP), dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Medgidia. Cam în aceeași situație se află și Holban Vasile Remus, care a fost cercetat pentru lovirea sau alte violenţe.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fac un apel catre DIICOT . Sper ca vor citi sau dumneavoastra cei de la Replica ii veti informa . In localitatea Murfatlar este unu care isi spune VIZETA . Vinde etnobotanice si marihuana .
2
0
tiganilor si machidonilor de pretutindeni!!!!
7
1
Tigani, machedoni.
10
2
Pai nu le da drumul Tudorel ? Pai le da !
8
1
Papacostea Alexandru vinde cocaina din portbagajul de la Passat aduce marfa din Spania plus ca vinde pe la licee droguri periculoase plus umbla cu doua sabii la el
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102