REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Putin a înlocuit 1000 de membri ai personalului

Putin a înlocuit 1000 de membri ai personalului

Replica API 23 martie 2022 | 20:37 528

Președintele rus Vladimir Putin a înlocuit aproximativ 1.000 de membri ai personalului în februarie, din cauza temerilor că l-ar otrăvi, se arată într-un raport. Printre cei concediați se numărau bodyguarzi, bucătari și secretari, a informat The Daily Beast.

Februarie a fost marcată de oficiali americani și occidentali care au avertizat în mod repetat că Rusia se pregătește să pună la cale un pretext pentru a justifica războiul împotriva Ucrainei, după ce a petrecut luni de zile adunând trupe de-a lungul graniței lor comune.

Întrucât o mare parte din lume a condamnat bombardamentul în curs de desfășurare al Rusiei asupra Ucrainei, un agent al Direcției Generale pentru Securitate Externă a Franței a declarat pentru Daily Beast că efectuarea unei tentative de asasinare a lui Putin „este pe masa oricărei agenții de informații”.

Senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, a cerut chiar asasinarea lui Putin, atragând critici din partea colegilor parlamentari republicani.

„Singurul mod în care se termină asta este ca cineva din Rusia să-l elimine pe acest tip. V-ați face țării dumneavoastră – și lumii – un serviciu grozav”, a scris Graham pe Twitter la începutul lunii martie.

Agentul a spus pentru The Daily Beast că o tentativă de asasinat nu ar fi sarcina unui guvern străin, potrivit Business Insider.

„Încercarea va fi din interiorul Kremlinului. Serviciul de informații rusesc este probabil singurul care folosește otrava pentru a asasina oameni”, a spus agentul.

Otrava ca instrument de ucidere nu este ceva neobișnuit în Rusia.

Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost otrăvit cu agentul Novichok în Siberia în august 2020, iar Putin a fost acuzat că a stat în spatele acestei tentative de asasinat, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272