REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Putin declară că Rusia vizează să dobândească imunitate colectivă la COVID-19 în toamnă

Putin declară că Rusia vizează să dobândească imunitate colectivă la COVID-19 în toamnă

Replica API 22 aprilie 2021 | 00:00 802

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia intenţionează să dobândească imunitate colectivă împotriva COVID-19 în toamnă, salutând un 'adevărat progres' ştiinţific al ţării sale prin crearea a trei vaccinuri împotriva COVID-19, relatează AFP, Reuters şi TASS, citate de Agerpres.

'Vaccinarea are astăzi o importanţă capitală pentru a permite imunităţii colective să se dezvolte în toamnă', a declarat Putin, îndemnându-i pe ruşi să meargă să se vaccineze în discursul său anual despre starea naţiunii, rostit în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale - Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară). Acesta este cel de-al 17-lea discurs anual rostit de Putin de când a venit la putere în 2000.

'Oamenii noştri de ştiinţă au realizat un adevărat progres. Rusia dispune de acum de trei vaccinuri sigure împotriva coronavirusului', între care serul său emblematic Sputnik V, a afirmat şeful statului rus.

Evocând măsurile de restricţie, Putin a spus că ruşii 'au respectat măsurile de precauţie epuizante', îndemnându-i să se vaccineze, în contextul în care campania de imunizare decurge lent în Rusia pe fondul neîncrederii din partea populaţiei.

Preşedintele rus a declarat că doreşte 'menţinerea tuturor frontierelor sub control pentru a limita propagarea' virusului.

Aceste afirmaţii optimiste ale lui Vladimir Putin vin la o zi după îngrijorările exprimate de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care a menţionat o înrăutăţire a situaţiei epidemiologice în capitala rusă.

Sobianin a spus că îşi doreşte să lanseze 'un program de stimulare a vaccinării persoanelor în vârstă' pentru a evita măsuri de carantină dure ca în Europa.

Moscova a înregistrat circa 2.000 de noi cazuri zilnic în ultima perioadă, iar pe ansamblul Rusiei s-au înregistrat între 8.000 şi 9.000 de cazuri zilnic în luna aprilie.

Din raţiuni economice, Moscova şi restul ţării n-au introdus măsuri de carantină în timpul celui de-al doilea val de COVID-19 care a lovit în plin Rusia în toamna anului 2020.

Potrivit Institutului Gamaleia, care a creat vaccinul Sputnik V, doar 3,8 milioane de persoane într-o ţară cu 146 milioane de locuitori au primit două doze de ser.

Cifrele privind numărul deceselor din cauza COVID-19 diferă în funcţie de surse: guvernul recunoştea miercuri 106.706 de decese, în timp ce Agenţia de statistică Rosstat a raportat cel puţin 224.000 de decese la sfârşitul lunii februarie, ceea ce plasează Rusia printre ţările cele mai afectate de COVID-19 în lume din punct de vedere al mortalităţii.

De asemenea, în discursul său, Putin - a cărui ţară este un producător major de hidrocarburi şi înregistrează cu regularitate catastrofe ecologice - a promis miercuri să lupte împotriva schimbărilor climatice.

'Trebuie să răspundem provocărilor schimbărilor climatice, să creăm o industrie pentru reciclarea emisiilor de carbon', a spus Putin în discursul său anual privind starea naţiunii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272