REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Putin, în fața unui părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina. Ce explicație i-a dat

Putin, în fața unui părinte care și-a pierdut fiul în războiul din Ucraina. Ce explicație i-a dat

Replica API 12 mai 2022 | 18:26 1807

Vladimir Putin s-a întâlnit cu tatăl unui soldat ucis în război. Liderul rus a încercat să explice agresiunea țării sale împotriva Ucrainei. Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, a fost ucis pe 5 martie, în timpul unei operațiuni militare în regiunea Volnovakha.

Vladimir Putin, sursa foto: Hepta.ro

Presa rusă de stat afirmă că scopul acesteia era de a ”asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii” din zona afectată de bombardamente, care erau provocate tot de trupele ruse. În conformitate cu decretul prezidențial din 6 mai, bărbatului i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Batalionul Sparta a fost creat în 2014 și a luat parte la luptele pentru Slaviansk și de la aeroportul din Donețk. După moartea lui Vladimir Zhoga, tatăl său a condus batalionul.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu păritele militarului ucis, iar explicațiile sale sunt dificil de înțeles. Rusia nu a avut altă opțiune, a spus liderul de la Kremlin, scrie antena3.ro.

"Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu", a spus Putin la o întâlnire cu Artyom Zhoga, tatăl lui Vladimir Zhoga, cunoscut și sub numele de Vokha, comandantul batalionului Sparta, care a fost ucis în Donbass.

Președintele a spus că trupele ruse ”luptă cu curaj, eroic și profesionist”. El și-a exprimat și încrederea cu privire deznodământul agesiunii din Ucraina.

"Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins - nu există nicio îndoială în acest sens", a declarat liderul rus.

Artyom Zhoga l-a asigurat pe șeful statului că militarii vor continua să depună toate eforturile pentru a ”îndeplini misiunea”. ”Cu siguranță vom câștiga, vom face tot posibilul”, a promis el, scrie agenția de presă rusă de stat TASS, care susține și că bărbatul i-a mulțumit lui Putin pentru sprijinul acordat cetățenilor Republicii Populare Donețk.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeam ca rusii s-au mai desteptat dupa 89 incoace dar se pare ca sunt mai batuti in cap ca oricand!
0
0
Ce spalati pe creier sunt unii rusi!....
0
0
Exista o bolta pe care ma pot urina pe moaca ta de zdreanta
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212