REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Putin pledează pentru „relaţii normale“ cu SUA, la ceremonia primirii scrisorii de acreditare a noului ambasador american

Putin pledează pentru „relaţii normale“ cu SUA, la ceremonia primirii scrisorii de acreditare a noului ambasador american

Replica API 6 februarie 2020 | 00:00 345

Foto: (c) ALEXANDER ZEMLIANICHENKO POOL / EPA

Preşedintele rus Vladimir Putin a pledat miercuri pentru 'relaţii normale' cu SUA la primirea scrisorii de acreditare a noului ambasador american la Moscova, John Sullivan, în cursul unei ceremonii desfăşurate la Kremlin, potrivit EFE şi RBC, citate de Agerpres.

'Pentru noi este foarte clar că revenirea la relaţii bilaterale normale şi constructive, este în interesul nu doar al Rusiei şi al SUA, ci al întregii lumi', a afirmat Vladimir Putin într-o declaraţie difuzată de televiziunea publică rusă.

Putin a subliniat că de stadiul relaţiilor dintre Moscova şi Washington 'depind în mare măsură pacea şi stabilitatea pe mapamond'.

Rusia 'este pregătită să angajeze un dialog substanţial cu partea americană, inclusiv în domeniul controlului armelor, al stabilităţii strategice şi al problemelor legate de lupta împotriva terorismului şi de soluţionarea paşnică a crizelor regionale', a spus el.

Cooperarea între cele două puteri, s-a declarat 'convins' liderul rus, trebuie să se bazeze 'pe egalitate, respectarea suveranităţii şi neamestec în afacerile interne'.

Sullivan (60 de ani) - secretar de stat interimar între martie şi aprilie 2018 - îl înlocuieşte la post pe John Huntsman, care s-a retras în octombrie anul trecut.

În calitate de secretar de stat adjunct al SUA (2017-2019), Sullivan a condus grupul care a discutat cu Moscova probleme de 'securitate strategică şi lupta împotriva terorismului'.

După primirea scrisorilor de acreditare din partea altor 22 de noi ambasadori, Putin a avertizat că lumea se află din nou într-un punct periculos din cauza agravării unor conflicte regionale, ameninţării crescânde din partea terorismului şi a destructurării sistemului de control asupra armelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212