REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PUZ-ul pentru amenajarea Lacului Tăbăcăriei poate fi consultat de constănțeni! Inițiator este Administrația Bazinală

PUZ-ul pentru amenajarea Lacului Tăbăcăriei poate fi consultat de constănțeni! Inițiator este Administrația Bazinală

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:10 659

Parcul Tăbăcăriei se transformă! Și...nu, nu vorbim despre construcția vreunui mall, ci despre proiectul Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, privind exploatarea lacului Tăbăcărie în scop turistic şi recreaţional. Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat anunţul de intenţie de elaborare a Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”.

Una dintre zonele preferate de constănţeni pentru plimbări, relaxare și odihnă, a suferit, de-a lungul timpul, mai multe modificări. A mai rămas un petec de verdeață, după ce s-a permis extinderea City Park. Cât despre lac, nici acesta nu arată prea bine. Neîngrijit, plin de gunoaie, igienizat din când în când de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Malurile sunt distruse, promenada este aproape inexistentă, iar dalele de pe alei sparte. Imaginea lacului se va schimba, însă, în viitorul apropiat. ABADL s-a hotărât să valorifice lacul şi să permită construcţia de pontoane, terase pentru servicii şi alimentaţie publică, dar şi servicii de agrement cu ambarcaţiuni fără motor. Administrația a solicitat, în septembrie, Primăriei Constanța, Direcția Urbanism, emiterea avizului oportunitate elaborare PUZ - modificare HCL nr. 415/2003 privind aprobare PUZ Lac Tăbăcărie. Ei bine, acțiunea a avut succes. Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost publicat anunţul de intenţie de elaborare a Planului Urbanistic Zonal „Zona Lac Tăbăcărie”. Iniţiatorul PUZ-ului, respectiv ABADL, a folosit ca argument diversificarea funcţiunilor existente şi stabilirea reglementărilor urbanistice. constănţenii sunt invitaţi ca, până pe 25 noiembrie 2018, să transmită observaţii şi propuneri. Constănţenii sunt invitaţi ca, în perioada 20- 25 noiembrie 2018, să transmită observaţii şi propuneri. Biroul Strategii Urbane va colecta și va transmite proiectantului eventualele opinii formulate.

Potrivit proiectului ABADL, sunt admise funcțiunile de oglinzi de apă și canale și activitățile privind sporturile nautice. Se admit circulații pietonale amenajate cu locuri de odihnă și relaxare, promenadă și mobilier urban, obiecte decorative, fântâni, umbrele. Este interzisă orice acțiune care contravine legilor și normelor în viugoare, respectiv plantpri adiacente circulațiilor pietonale, deversări de ape uzate, spălatul mașinilor pe malul lacului. De asemenea, sunt admise numai cu caracter temporar amenajările pentru expoziţii sau pentru spectacole. Precizăm că firma care a elaborat PUZ ul este Mas-Art Design SRL, înființată în 2011. Valoarea estimată pentru elaborarea PUZ-ului este 25.210,08 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fie transparenta, sa ni se spuna cine va avaea dreptul sa construiasca si ce , si daca au acces toti constantenii sau numai anumiti interlopi si makedoni
1
0
Machidonii fac imparteala orasului inca din epoca Mazare.. baronu, tolomanu, cusu, pufleanu, secarea, vasea, si multi altii sunt in spatele administratiei locale. TINETI MINTE, O SA VANDA TERENUL DE LA PALATUL COPIILOR FARA SA ISI DEA NIMENI SEAMA, SE STIE DE MULT
8
1
bine ca stam si ne uitam. Comentam pe replica si facebook si astia ne jupoaie. Ciudata natie.
9
0
Parcul sa ramana parc. Cine vrea terase are unde sa mearga: City Park. Parcul este pentru plimbare, aer curat, recreere.
10
0
Primul pas catre cipanizarea parcului.
9
1
Zic sa betonam tot lacul si trantim vreo 50 de blocuri. Ti ai dreaq cu natia de asistati hoti si koorve
13
2
Parcul a fost lasat inadins sa se degradeze... ar trebui amendate Primaria, ABADL si Polaris!
17
0
Ar fi perfect doar curatat si amenajat fara spatii comerciale. Sunt suficiente spatii pentru asta iar cetatenii tot mai grasi si mai mari amatori de mancare. Biciclete DAAA.
18
1
Este lovitura finala.Vom vedea tot felul de constructii sau tot felul de cotete asa cum obisnuieste tiganul asta de Fagadau sa dea aprobari-vezi zona garii.PUZ-ul lacului este doar un motiv ,o forma mascata de a incepe sa se construiasca acolo.Huooo PSD !
20
0
Amenajati macar o pista de biciclete in jurul lacului, daca in oras nu ati fost in stare!
16
2
Il curata ca sa-l vanda sau sa-l inchirieze.,,Pontoane,terase pt.servicii si alimentatie publica...".Gata,l-ati impartit si p-asta!Ce terase cu servicii?Funerare,vreo cizmarie?Daca nu au vreun interes sau vreo spaga nu bat un cui astia care chipurile gospodaresc orasul!
21
0
fecalau din primavara daduse porunca ca apele armane sa repare aleile si malurile lacului,dar nu l-au bagat in seama fiind prea ocupati cu impartirea plajelor poate acum pe timp de iarna sa-si faca timp
12
2
Fara baruri si terase tigano-machidonesti in parcul tabacarie. O sa ies in strada sa protestez. Parcul sa ramana o oaza de natura.
31
2
mai munceste cineva la apele aromane?? eu ii vad ca dorm in masini si se plimba toata ziua prin zona,pentru asta sunt platiti
22
3
un parc jegos , mizer, de tie mai mare scarba sa te plimbi prin el ,ati plantat 10 copaci si nici macar nu ati adunat gunoaiele ati plantat pe langa, o natie de stricatori si hoti.
22
1
Lasati parcul asa cum este, intradevar curatati bazinul, reparati malurile reparati dalele dar lasati vrajala cu terase caci cu timpul o sa-l supra populati si-o sal distrugeti, dar defapt asta vreti stim cu toti ca este parcelat inca de pe timpul lui Mazare
35
0
eu am alta intrebare, ne spuneti si noua cine are interes, ca ne-am mai trezit si noi, nu mai suntem ca acum 25 de ani?
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920