REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

RADARELE FIXE, o soluție pentru Constanța? Dancu: Aștept cu interes să se reintroducă!

RADARELE FIXE, o soluție pentru Constanța? Dancu: Aștept cu interes să se reintroducă!

Replica API 11 februarie 2020 | 00:00 982

Reintroducerea camerelor de radar fixe a fost unul din subiectele dezbătute, în cadrul unei conferințe, de către oamenii legii de la malul mării. Tot aceștia au mai prezentat și scopul radarelor, fie că sunt cele fixe, fie că sunt cele mobile, și anume, acela de a asigura buna desfășurare a traficului rutier.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Constantin Dancu, a transmis faptul că așteaptă cu interes reimplemenatrea radarelor fixe. Tot acesta a mai dezvăluit și faptul că unele localități abuzau de acestea, existând până la 8 radare într-o zonă destul de mică. „Eu aștept cu interes să se introducă din nou radarele fixe care, trebuie să recunoaștem, că la vremea respectivă ele și-au atins scopul. Este adevărat că pe atunci am avut un parteneriat cu autoritățile publice locale care, se pare, că au exagerat puțin cu amplasarea lor. Toți banii din încasări reveneau Consiliului Local și primăriei respective, motiv pentru care au fost cazuri în țară de primării care aveau câte 6 sau 8 camere amplasate pe raza comunei și, de exemplu, într-o localitate de 12 kilometri, primeai acasă câte 6-7 amenzi” a precizat Constantin Dancu, șeful IPJ.

Scopul radarelor este să reducă numărul de accidente, oamenii legii transmițând faptul că pe ei nu îi interesează să dea amenzi, ci să asigure siguranța și ordinea publică.

Există discuții pentru reitroducerea camerelor radar fixe. Din unele surse, se dorește ca acestea să funcționeze pe camerele deja instalate, cele de monitorizare și control pentru depistarea autovehiculelor care circulă fără a avea rovinietă, însă nimic nu este cert deocamdată.

Pe site-ul celor de la CNAIR, singura mențiune legată de această fuziune a fost făcută în cursul anului 2019, în care era notat faptul că nu există un protocol încheiat între CNAIR SA și Poliția Română privind folosirea în regim de radar a camerelor foto/video amplasate pe drumurile publice. În momentul de față, camerele video care aparțin CNAIR sunt folosite doar pentru identificarea autovehiculelor care circulă pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fără a deține rovinietă sau care tranzitează podurile dunărene fără a achita tariful de trecere (peaj), ori pentru a identifica situațiile care afectează siguranța circulației.

Diana BERECHET

Citește și: Misterul cutiilor montate pe stâlpi. Constanţa va avea radare fixe? Posibil, de la anul!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Dancule,niste camere fixe prin intersectii,nu vrei matale?Cam ca alea cu care l-ai facut scapat pe porcusor cand blocase ditai intersectia?Parca te dibuiseira cu un infractor in casa acum ceva vreme?
4
0
asteapta sa faca altii, asa a asteptat toata viata, un trantor si un profitor, asta e.
7
0
La ce soferi imbecili care de abia se taraie avem in acest oras sunt total inutile radarele fixe! Ce merg prost acum dar sa vezi cand o sa fie radare montate!
2
3
Coruptie este in tribunal ,politie ,orimarie,primar , spitale, alte instituti
5
0
in sfarsit: civilizatie!
2
3
de acord dar cand or sa bage si la voi in birouri camere sa vedem si noi ce plm faceti voi toata ziua la stat degeaba
15
3
Fugi ba d'aci! o sa bage radare la intrare mijloc iesire din Cudzilacu si toate satele uitate de lume cu limita 50kmh desi nu e nici un pericol
7
2
Constanta , din pacate este fruntasa la accidente rutiere , viteza fiind unul din factorii principali.Daca altfel nu se poate, amenzile vor educa... Big Like ideii!
9
12
Excelenta idee.
10
10
Sa vezi atunci ce bani o sa avem la bugetul local! Excelenta idee , oricine ar fi individul!
9
11
Cel mai mare spagar a fost Dancu , de unde are bani pentru figurile lu fisa ?
19
3
Domnu inginer cind ai terminat Academia de Politie. Te pricepi tu la munca de politie ca baba cu mitraliera.Tu esti inregimentat politic.Asa ca lasa-ne si dute.....
20
6
sa te duci dracu cu tot cu radarele tale fixe. cea mai mare bagabonteala intru jefuirea cetatenilor, dupa banci, fireste.
22
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212