REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

RADIOLOGIA de la Policlinica 2 a fost reabilitată, dar este încă ÎNCHISĂ! ACUZAŢII GRAVE: se cere demiterea medicului responsabil!

RADIOLOGIA de la Policlinica 2 a fost reabilitată, dar este încă ÎNCHISĂ! ACUZAŢII GRAVE: se cere demiterea medicului responsabil!

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:00 3425

Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz solicită măsuri!

Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz solicită măsuri!

Policlinica 2 a fost reabilitată, dar în continuare laboratorul de radiologie, atât de căutat în trecut de constănțeni, este nefolosit! Aparatura medicală de investigații există – ba chiar este una de top, pusă în funcțiune între anii 2013 – 2015, aflată în continuare în stare bună de funcționare! Nu poate fi însă folosită pentru că medicul responsabil de laboratorul de radiologie nu ar fi făcut demersurile necesare pentru chemarea echipei de service, care să verifice echipamentul medical și să-l repare acolo unde este cazul.

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, care s-a implicat în ultimii ani pentru reabilitarea Policlinicii 2 și redarea ei pacienților din Constanța, a atras atenția, marți, 30 octombrie a.c., asupra faptului că dr. Andrei Baz, cel desemnat responsabil de laboratorul de radiologie, care ar fi trebuit să realizeze demersurile menționate, nu s-a achitat de sarcinile de serviciu. În consecință, vicepreședintele CJC solicită demiterea lui din funcție.

„De aproape un an și jumătate, cu toate că din documentele de constatare atașate nu reiese că ar fi probleme care să împiedice punerea în funcțiune a Policlinicii 2, semnatarii acestui document, în speță dr. Andrei Baz blochează punerea la dispoziția constănțenilor a instalațiilor de radiologie din policlinică! M-au mințit că au rezolvat problemele dar nu au făcut acest demers! În condițiile în care constănțenii au nevoie și stau la cozi pentru diverse investigații de radiologie, din cauza acestei persoane, dotări de ultima generație sunt blocate!

Cer public demiterea de urgență a dr. Andrei Baz, cel care a blocat punerea în funcțiune a Policlinicii 2! În loc ca banii de la Casa de Asigurări de Sănătate să intre în conturile Spitalului Județean Constanța, aceștia se duc către diverse firme private, ale „șmecherilor și combinatorilor” din sănătate! Fac precizarea că personal m-am ocupat și am obținut inclusiv autorizațiile de funcționare! Să vă fie rușine, sabotorilor!”, a atras atenția vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz.

Din adresa făcută publică, întocmită încă din 28.06.2017, reiese că radiologia Policlinicii 2 a fost inspectată, pentru a verifica starea de funcționare a instalațiilor radiologie. Verificarea a fost realizată în prezența lui Marius Orzaru, din partea Consiliului Județean Constanța, dr. Andrei Baz, din partea laboratorului de radiologie și fiz. Elena Leanca, din partea Spitaluui Județean Constanța. Potrivit adresei transmise către CJC, unitatea sanitară nu îndeplinea condițiile legale de funcționare, lipsind autorizația de utilizare sau deținere, eliberate de CNCAN. Cât privește instalațiile radiologice, s-a constatat:

- Instalație pentru tomografie computerizată, pusă în funcțiune în 2014, în urma verificării se observă că siguranța principală din tabloul electric este întreruptă. Se constată scurtcircuit în partea de alimentare cu energie electrică. Este necesară intervenția echipei de service Siemens.

- Instalație Rx pentru radiografie și fluoroscopie, pusă în funcțiune în 2015, în urma verificării se constată probleme de comunicare software, fiind necesară reinstalarea software și recalibrarea instalației. Este necesară intervenția echipei de service Siemens.

- Instalație Rx cu detector digital pentru mamografie, pusă în funcțiune în 2014. Se constată buna funcționare a instalației, este necesară calibrarea ei.

- Instalații radiologice mobile pentru radiografii la patul bolnavului, puse în funcțiune în 2014. O instalație funcționează în parametrii normali, o alta prezintă defecțiuni, consola de comandă afișează eroare. Este necesară intervenția echipei de service Temco.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Andrei Baz doreste sa-si deschida clinica privata.Se afla in conflict de interese cu Policlinica 2. Trebuie inlaturat urgent!
0
0
Sper sa crapi, cu mesajele cu majuscule si infinite. Esti si analfabet pe deasupra -ajutatine- un tampit esti
0
1
Dle PALAZ AJUTATINE SI PE NOI CEI DE LA AMBULANTA SA SCAPAM DE BADESCU LAURENTIU MENAJERUL SCHZOFRENIC CARE ESTE ACUM. A DISTRUS TOT SI FURA BANI AMBULANTEI PRIN CONTRACTE ANUL TRECUT IN IULIE A OMORIT O FATA DE 32 ANI DIN NAVODARI.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272