REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Radu Mazăre: Agenţii economici din Mamaia au 20.000 de angajaţi, iar staţiunea va continua să se dezvolte

Radu Mazăre: Agenţii economici din Mamaia au 20.000 de angajaţi, iar staţiunea va continua să se dezvolte

Replica API 25 mai 2013 | 00:00 122

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat vineri, după ce consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia, că prin reactualizarea acestuia staţiunea va continua să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă, în condiţiile în care cei aproximativ 1.500 de agenţi economici au circa 20.000 de angajaţi, număr mare comparativ cu orice zonă industrială din ţara noastră.

"În staţiunea Mamaia, plus bucăţica de plajă până la Năvodari, sunt cam 1.500 de agenţi economici şi, după calculele noastre, cam 20.000 de angajaţi cu hârtii, cu documente. Nu mai există în România nicio zonă industrială, să nu mai vorbesc turistică, unde să existe 20.000 de angajaţi şi care să câştige în mod direct. Dacă iau şi, indirect, Sidex are 7.000-8.000 de angajaţi, noi discutăm de Mamaia - Mamaia Nord. Nu mai vorbesc şi pe orizontală ce înseamnă asta. Este o sursă mare de venit, este o platformă care trebuie gospodărită bine, şi faptul că am reuşit astăzi să votăm Planul Urbanistic Zonal în staţiunea Mamaia, înseamnă că ea va continua să se dezvolte atât pe bani privaţi, cât şi pe bani europeni şi să ofere în continuare locuri de muncă pentru 20.000 în plus de oameni", a afirmat Radu Mazăre.

El a menţionat că peste 70% dintre angajaţii din staţiunea Mamaia sunt tineri.

Potrivit primarului Constanţei, prin deblocarea PUZ-ului staţiunii Mamaia sunt deblocate investiţiile.

"Ca atare, după ani de zile în care ne-am bătut cu madam Udrea, cu fel de fel de frânari din fel de fel de ministere, am reuşit să votăm ceea ce am fi putut să o facem foarte simplu şi foarte firesc într-o societate şi într-o ţară normală, deci am reuşit să deblocăm investiţiile în staţiunea Mamaia. Acelaşi lucru l-am făcut şi pe plajă, pentru că plajele au fost atribuite printr-o licitaţie, în proporţie de 97%, deţinătorilor de structuri turistice din staţiune, hoteluri, restaurante ş.a.m.d. Era nevoie ca pe plaje să poată să construiască fiecare, după dorinţă, câte un beach-bar şi să facă serviciile aferente clientului şi turistului de pe plajă", a afirmat Radu Mazăre, în şedinţa CLM fiind aprobat şi PUZ-ul pentru amenajarea plajelor din staţiunea Mamaia şi Constanţa.

Primarul Constanţei a informat că în toamna acestui an vor demara o serie de investiţii cu fonduri europene.

"Investiţiile care vor începe la toamnă în staţiunea Mamaia pe fonduri europene sunt investiţii majore. Pe lângă lărgirea plajei, care a fost deja semnată, şi probabil construirea celor două insuliţe, o să refacem tot ce înseamnă zona de promenadă, o să refacem tot ce înseamnă piaţetele publice, o să facem două parcări etajate cu şapte etaje, o să facem pasarelele, urmând ca pe viitoarele fonduri europene să facem marina din zona de nord. Cred că sunt în valoare de peste 20 de milioane de euro în Mamaia, în paralel cu proiectele private. (...) Păi numai în zona Cazinoului din Mamaia urmează să se construiască încă 700 de noi locuri de cazare, P+8, un P+4 şi încă un P+4, v-am dat ca exemplu un areal pe o distanţă de 500 de metri", a susţinut Radu Mazăre.

El a spus că în staţiunea Mamaia se va construi un hotel de "super lux", de cinci stele, cu apartamente a câte 300 de metri pătraţi, astfel de investiţii fiind necesare pentru atragerea turiştilor arabi şi turci. "Este nevoie de astfel de investiţii, pentru că, dacă vrem să accesăm pe piaţa arabă şi pe piaţa turcă, ei sunt mai pretenţioşi. Am vorbit cu ANT-ul şi vor deschide o reprezentanţă în Dubai şi am vorbit şi cu doamna ministru, probabil că o să închidă din cei doi care erau reprezentanţi la Madrid, că nu avem ce să facem la Madrid, nu avem turişti spanioli şi probabil că o să o închidă de tot. Deschidem reprezentanţe în Dubai şi în Istanbul, unde pe mine mă interesează în mod direct, sunt nişte pieţe mari, cu oameni cu bani mulţi", a declarat primarul Constanţei. Potrivit lui Radu Mazăre, pentru realizarea investiţiilor este nevoie de numeroase avize. "Marea Neagră e sit arheologic. Dacă nu ştiaţi, vor trebui luate avizele inclusiv pentru lărgirea plajelor de la arheologie, că e sit arheologic, unde noi facem baie şi înotăm în mare", a spus Radu Mazăre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272