REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Radu Mazăre, SCOS din penitenciar şi dus la instanţă

Radu Mazăre, SCOS din penitenciar şi dus la instanţă

Replica API 5 iunie 2019 | 04:00 590

Radu Mazăre a fost scos din penitenciar marţi, 4 iunie, pentru a se prezenta în faţa magistraţilor în cel de-al doilea dosar în care a fost condamnat la 9 ani şi 10 luni, decizia nefiind definitivă. Avocatul lui Mazăre a solicitat revocarea măsurii arestului preventiv însă cererea a fost respinsă de Inalta Curte.

”Se menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 06 iunie 2019 până la data de 04 august 2019, inclusiv. În baza art. 399 alin. 10 Cod de procedură penală rap. la art. 242 alin. 1 Cod procedură penală, respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul Mazăre Radu Ştefan. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicarea pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 04 iunie 2019.”, se arată în minuta instanței.

În același dosar, Sorin Strutinsky a primit 7 ani şi 10 luni închisoare, Eduard Martin: 5 ani și 6 luni, Tudorița Tolea: 2 ani și 6 luni cu suspendare, la fel și Doru Aurelian Harpalete, dar și Sorina Laura Oprea. În continuare, Alina Pavel a primit 2 ani cu suspendare, la fel și Ghiulnihal Mutalâp. Fostul viceprimar Gabi Stan a fost achitat!

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra. DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

În anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei. Conform DNA, şi în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între Polaris M Holding şi aceeaşi firmă controlată de Mazăre şi Strutinsky. Suma totală achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771 lei. DNA mai arată că, urmare a încheierii acestui contract, a fost produs Primăriei Constanţa un prejudiciu de 200.213.248 lei, iar principalul răspunzător pentru nerespectarea prevederilor legale şi crearea acestui prejudiciu a fost Radu Mazăre.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
che mazarel are o condamnare definitiva si injustitia din romanica dezbate eliberarea sobolanului in alt proces este de neinteles,numai muiepesde
0
1
Mazare e un Golan,sa iubit cu Preasfintitu Teodosie.
0
1
o sa vina timpul in care o sa dea si banii care nu i-a luat, asa sa stiti.ha
2
1
sa-i sugi rinichii ma-tii ! din pula bani , nu aveti ce sa-i luati ! mergeti la videanu , cocos , oltean , crinuta ....si care mai sunt prin tara . De banii udroaicei stiti ceva ?????? acolo sunt multe milioane de euro , dar voi sunteti prea prosti ...
2
1
Tu chiar traiesti in lumea ta. Crezi ca astia stau in bloc comun cu al-de pierde-vara ? Poate doar asa la poza..
1
0
Au inceput sa-i sparga cepul. Isi i-a teroare toata ziua , asa ajung paiatele
5
2
Fraieri; bani sunt la Nana,Videanu,Boc,Cocos,Roberta,Kovesi,Popoviciu,Broscoiu,etc.
4
6
Eu si cu seful meu Nas de la Medgidia ne futem si ne prostituam mai ceva ca nevestele noastre veniti ca sa ne coaseti ca pe nas l-au batut futut lachit baietii...
2
1
Sa dea patachina banii inapoi si nu ne intereseaza cati ani face la mititica.Sa dea banii furati, prin Miti spaga inapoi si sa faca bors. Iar constantenii sa iasa la vot, ca Fagabou aduce tiganime de pezte tot si le face mutatie de Cta in HC doar doar o ramane in functie.Mu v-ati saturat sa platiti cele mai mari impozite,ggcal marita si refuz de a trage gaze, doar ca sa isi tina el plosnitele gratis in HC?oras de asistati sociali pusi in maghernite in HC care ar tb mutate in Palas
11
1
phoenicia? Tu esti? Si alegi primar, care dat shaorma. Nu alegi primar care dat fauna ulei si pui. De ce ai mai munci? Iti da phoenicia cu de toate
5
2
Recuperati bani!!! De la el si de la toata gashka! Asta-i doare mai tare decat 100 de ani de bulau! Banii!!! Si daca nu mai au, rinichii la vanzare.
13
4
Nu mai e nimic de facut !--poate va candida un om serios si cinstit dar slaba nadejde
2
2
sa il urmeze si Draghici Dumitru, combinatorul locurilor de veci, care gratie amicitiei cu acest interlop mazare a pus laba pe Cimitirul Central, unde face ce vrea, de e acum milionar in euro.
13
1
BAI CONSTANTENILOR . TREZITIVA MAI OAMENI BUNI . CHIAR NU VA DORITI UN ORAS MAI CURAT , UN ORAS MAI CIVILIZAT ? NU MAI LASATI INTRETINUTI SOCIAL SA VA DICTEZE DIRECTIA . MERGTI LA VOT SI ALEGI PRIMAR CARE SA FACA PENTRU CONSTANTA LUCRURI FRUMOASE .
13
4
Sa tineti cont ca urmeaza Gica Slabu care a cumparat cinematograful Progresul cu acte false, Dan Cornel zis si Alex, derbedeul Despina sa predea vila Marina imediat, Dan Cornel, blocul din mamaia sa fie nationalizat dula ce va fi finalizat , Mazare si un consilier stiu exact cum a fost dati 9000 m2 acestui golan in mamaia. Sau luat multi bani in Tuzla prin vanzare de terenuri, familia Dan stiu cum si pe cine au pacalit. Vila din Buc a familiei Dan care a fost si publicat in ziare ..
8
1
La multi ani!Sa stea nenorocitul acolo sa nu mai iasa niciodata si luatii toata averea si sa i se alature lui si lui porcusor si prietenul Preda Ovidiu de la UAMS Agigea si sefa asistenta Aura amanta lui care beau si mancau pe pensiile bolnavilor psihici ,dar Dzeu e mare si le vine randul la toti nimic nu ramane neplatit pe pamantul asta.
11
2
Daca intrati in pnl niciunul din voi nu va merge la puscarie doar pesedistii merg in puscarii.Si acum sa va dau un mic exemplu...Videanu,Blaga,Oprea,Orban,Cocos,Kovesi,s.a.
8
10
Trebuia scos de 1 iunie, pe un car alegoric, sa se bucure si copiii de imaginea unei paiatze scofalcite.
23
1
si primar ca mazare nu mai gasiti , mancavasi eu bani vostrii de fraieri!
3
21
Cum l-au scos la plimbare fara uniforma nazi sta, fara sabia lui FANE BABANU, fara TURBANUL lui SULAman, fara lauri lui CESAR, fara toiagul lui TEOdosie ? Nu se poate e sosia lui MAZARE adica FASOLE batuta.
26
4
O echipa de investigatori destepti sa gaseasca banii. Sa se recupereze BANII. Dar oare se vrea ?
33
2
este nevinovat. zau
9
13

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212