REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Radu Mazăre și Sorin Strutinsky rămân condamnați definitiv, după sentința ÎCCJ

Radu Mazăre și Sorin Strutinsky rămân condamnați definitiv, după sentința ÎCCJ

Virgil STOIAN 24 octombrie 2022 | 14:33 3781

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins cererile de suspendare a deciziei penale făcute de Radu Mazăre și Gabriel-Sorin Strutinsky împotriva deciziei ÎCCJ. Astfel, aceștia au rămas cu pedepsele inițiale, fiind vorba de 5 ani de închisoare. Sentința a fost dată pe 24 octombrie și este definitivă.

 

Radu Ștefan Mazăre și Gabriel Sorin Strutinsky au fost citați, la fel și Primăria Municipiului Constanța, în calitate de parte vătămată. Dacă contestațiile ar fi fost admise, atunci fostul edil ar fi putut fi eliberat.

Precizăm că și fratele lui Mazăre, Alexandru, a contestat decizia de condamnare. În cazul lui, magistrații au amânat cauza pentru 5 decembrie.

Reamintim că în luna februarie 2019, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul "Polaris". În acelaşi dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru complicitate la luare de mită. De asemenea, fostul deputat PSD Eduard Stelian Martin, asociat şi administrator în fapt al companiei, a fost achitat.

Achitat a fost și Gabriel Marius Stan (fost viceprimar al Constanţei), dar şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa. Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit 1 milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
face inchisoare si ramane cu banii, cu nu i-ar conveni sa faca ceva inchisoare si dupa sa se stie bogat, va incalzeste cu ceva ca el face inchisoare, ne-ar fi de folos mai mult daca i-ar lua toti banii care i-a furat si dupa sa se duca sa-si caute un loc de munca ca sa poata avea ce manca, si sa munceasca la ceva ce i potriveste pe drept, nu in locuri comfortabile, eu sincer nici de paznic nu i-as da ca n-am incredere.
0
2
Lui Lizeta Rozeta
3
1
Jagardeaua de lizeta Haralambie a distrus orasul,multe șpăgi ajungeau la ea,era pestoaica familei Mazare,ea combina fete minore sa le futa prea sfinții Mazare! Huiduma dracului,o sa te blesteme mamele la fetitele alea care le aduceai acasa la Mazare! Avem cel mai urat oraș,mamaia e terminata,ați vândut tot ..cancerul și buba neagra sa va mănânce, hoților!
8
3
Ja vra de ce nu te ai autodenunțat la procurori că nu dădeai salariile cu anii la salaratii de la Argos Cernavodă.Moarte ușoară!
6
0
Pai cine sa tina cu niste hoti decat alți hoti sau asistati social, 5 ani pentru sute de milioane de euro, Halal justitie
7
6
A vandut retrocedat terenuri pe Lapusneanu, Mamaia toata ciopartita, a scos liniile de tramvai si le a vadut impreuna cu piatra cubica la CITY PARK MALL. Pt cei care au prins tramvaiul sa mwarga la City, intrarea dinspre parc, si o sa va aduceti aminte de piatra cubica si pavajul liniilor de tramvai, sina de tramvai si aia matrasita.este structura de rezistenta. Dupa Compozitorilor retrocedare. Autorizatii de functionare la toti cipanii alandala. Portul ciopqrtit. Pe urma, date locuri lui Teodosie sa faca biserici ca sa devina Mitropolit pt ca asta este telul barbosului sa ridice biserici sa devina Mitropolia Dobrogei si el inscaunat. Asfaltare din 2 in 2 ani ca deh, se deteriora asfalrul,alta mangla si asta sa sifoneze bani. Sa vbm de parandaraturile pe care le lua? Nubare sens. Cam asta a facut Mazare pt Constanta.
11
5
Bai asta,ce au făcut nenorocitii ăștia ptr Constanta??nimic ba băiatule doar au vândut spatii verzi,terenuri,toate clădirile,autorizații de construcții peste tot,??asta a făcut...pușcăriașii ăștia.Si-a omorât mama cu mana lui nemernicul asta..drogat Nu vezi ca nu ne mai revenim ca oraș...suntem varza?? Au vândut toată mamaia,și acum este cartier nu stațiune?? Cine ia votat,constănțenii sau aia din mamaia?? Fă în morții mati ptr oraș,și după fa și ptr stațiuni,aduci buriceala în stațiune?? Ce a făcut bai prostanacule ptr oraș?? Nu avem străzi asfaltate,bulevarde,parcuri,curățenie,nimic nu avem..suntem pe locul 9 în tara. Care-l susțineți pe animalul asta și pe ocoliți lui,sunteți ca el.. Trebuia sa facă orașul sa arate ca Iași,Cluj Oradea Craiova,Timișoara, și multe altele la câte posibilități aveam.. dar arătăm ca la Ucraina. Și voi il plângeți pe nemernicul asta,ardela-r focul care a furat cu nemiluita. Covidul sa-l mănânce și pe susținătorii lui ca sunteți ca el sigur,dacă nu vedeți realitatea și în ce stare ne-a adus ca oras
12
5
Acolo sa putrezească nenorociți ăștia care au distrus orașul. Sa iasă doar întinși în cutie de lemn cu 4 scanduri
9
5
La cât mai mulți ani!
7
4
Mai rar primar ca mazare.daca ar candida la primarie sigur ar castiga
10
17
Era mai bine cu baieți rupți in pârț
3
8
frustratilor din comentariile de mai jos, sa faceti macar 10 la suta din cate au facut mazare si constntinescu pentru constanta!!
10
22
Va doresc mulți,mulți ani de pușcărie și sa ieșiți de acolo când o face plopul mere și răchită micsunele,dar mai trebuie ceva confiscarea averilor până la rude de gradul 5
15
6
Va doresc mulți,mulți ani de pușcărie și sa ieșiți de acolo când o face plopul mere și răchită micsunele,dar mai trebuie ceva confiscarea averilor până la rude de gradul 5
14
5
nu este in parnaie. Traiasca sub pamant judecatorii super corrupti si mwisti.
13
4
cât am sifonat eu la procurori sa îl bage pe Strutu la parnaie și tot nu am reusit
17
1
La mai mare
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272