REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Radu Mazăre, un NOU DOSAR PENAL marca DNA Constanța! Terenuri vândute... pe "ochi frumoși"?!

Radu Mazăre, un NOU DOSAR PENAL marca DNA Constanța! Terenuri vândute... pe "ochi frumoși"?!

Replica API 24 august 2017 | 00:00 839

Cauză disjunsă

Cauză disjunsă

Radu Mazăre

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, s-a ales cu un nou dosar penal. Este vorba de o disjungere din cel deja existent, trimis în instanță în aprilie 2015, și în care este vorba despre vânzarea unor terenuri, unele la un preț subevaluat, în alte condiții decât prin licitație publică și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

Potrivit DNA, față de fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanța au pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată, constând în aceea că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția de primar al municipiului Constanța, acesta a îndeplinit, la intervale diferite de timp, cu încălcarea art.123 alin.2 și alin.3 din Legea nr.215/2001, cinci acte de dispoziție asupra unor terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța, prin care s-au înstrăinat, în alte condiții decât prin licitație publică și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de consiliul local, cinci terenuri, dintre care trei terenuri au fost vândute la prețuri vădit subevaluate, cu încălcarea mai multor prevederi legale.

Prin aceste activități a fost prejudiciat patrimoniul municipiului Constanţa cu peste 1 milion de euro şi s-au obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru cumpărătorii terenurilor. În acest dosar , faţă de Mazăre nu au fost dispuse măsuri preventive. "Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", potrivit DNA.

Disjungere dintr-un dosar mai vechi, legat de terenuri

Acest dosar a fost disjuns cel (2310/118/2015 ) care a ajuns în instanță în aprilie 2015, iar următorul termen este stabilit pentru data de 26.09.2017. Mai exact, Radu Mazăre, fost primar al Constanței, este judecat în mai multe dosare (unul de prion 2008). În aprilie 2015 se mai alegea cu o trimitere în judecată, alături de Gina Sorina Moscu Hortolomei, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, SC Mehmetoglu SRL, pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Și dosarul încă e pe rol, la Tribunalul Constanța, următorul termen fiind stabilit pentru data de 20 iunie. La ședința din 23.05.2017, magistrații au stabilit: "amână cauza pentru continuarea cercetării judecătoreşti, pentru ca apărătorul să indice datele de contact ale martorilor încuviinţaţi în apărare; Încheiere: asupra măsurii preventive dispusă faţă de inculpata persoană juridică SC Bulevard SA în cf cu disp art.493 alin.4 Cod de proc penală, stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 24.05.2017". Iar pe 24 aprilie s-a decis: "Menţine măsura preventivă a suspendării procedurii de lichidare dispusa faţă de inculpata SC Bulevard SA e, pentru o perioadă de 60 de zile".

De fapt, în dosar este vorba de vânzarea unor terenuri din stațiunea Mamaia la prețuri subevaluate. Printre acestea se află și cel al fostului Palat Regal din stațiune, care a fost vândut în 2004 firmei ce a cumpărat, cu un an înainte, și clădirea în sine, SC Light System SRL. Procurorii DNA arată că, la data de 12 octombrie 2004, inculpatul Radu Ştefan Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/m.p., a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 m.p., situat în staţiunea Mamaia (al fostului palat regal), faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului. Prin urmare, terenul a fost vândut cu o sumă aproximativă de 370.000 de euro, în condițiile în care un metru pătrat în acea zonă și în acel an se vindea cu 200 – 300 de euro.

Liliana CHIRU

DETALII AICI:

Citește și: https://www.replicaonline.ro/se-audiaza-martorii-in-dosarul-terenurilor-subevaluate-din-statiunea-mamaia-dna-cere-anularea-contractelor-321469/

https://www.replicaonline.ro/mazare-trimis-in-judecata-de-dna-pentru-vanzarea-unor-terenuri-subevaluate-216652/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru mihai si traian, sunte-ti curvele lui pastaie de-l pupati asa tare in sula. Zdrente sunt aia care tin partea hotului ordinar.
1
0
se indoieste cineva ca acest nemernic nu va scapa?
5
0
OMUL Mazare ii SUPER OK si pe multi mincatori de kkt si neica nimeni ii deranheaza maxim asta.Dragilor faceti o felatie daaaaa da.
4
18
Scapa paiatza scofalcita si de acest hop, stati linistiti. Limita cum este, a stiut insa tot timpul cum se face un compromis.
8
1
timp de 10 ani ca primar',presa,televiziunile,justitia si organele unde au fost????
18
1
cititi in cuget un comentariu fabulos la pentru acest mascarici pe care eu unul il blestem de cate ori pot penru cartieru bonduelle&fagabou
19
2
Mamaia plina de constructi noi mamaia are doar plaja si hoteluri inghesuite. Si orasu plin de blocuri noi construite prost materiale ieftine vizaviz de city a inghesuit blocurile alea noi peste alea vechi unde era loc mai gol a bagat bloc nou ACUM AIA NU MAI AU AER INABUSEALA..... CINE A VANDUT ACOLO SA RASPUNDA
11
2
sunt fan mazare si il stimez! bravo , bravo!!! saraciile ...sa piara
4
27
ba retardatule, de unde piszda matii le scoti? "domeniu public cu destinatie urbana construibila"? sigur esti angajat la primarie, futu-ti mortii matii de javra, poate chiar la urbanism...
16
2
D-mni jurnalisti de la Replica,chiar nu observati ca noi romani si constanteni special am ajuns o natiune de prosti si ne a futut Mazare cum a vrut el,de ce nu luati toti consilieri primariei si ai judetului sefi pe toate domenile si vedeti care au primit avantaje materiale si tot ce vreti din partea lui Mazare si N.Constantinescu si veti vedea ce natiune de prosti si asistati sociali merg la vot.Si cine il sutine din Justitie si unde au primit terenuri de case.
17
1
coane, poate ca nu ai fost p-afara. nu e de blamat. poate nu ai putut financiar, poate nu ai dorit sa mergi. motivele iti apratin si nu le judec. Dar, cand traiesti in epoca lui Google Earth, baga in mortii ma-tii un ochi pe el. Ca te duce de mana unde nu visezi. Si ai sa vezi ca orasele au cateva parcuri - functie de marimea orasului - si NU gradini intre blocuri! ce tot latri ca proasta la banana ca ti-a vandut javra de Mazare? Ca n-a vandut nimic. ala este domeniu public cu destinatie urbana construibila! hai, treci la scoala. ca vine toamna!
10
14
Stimat ziar,cu acordul dvs pot sa-mi bag pula in boul asta de mai jos care,tot cu acordul vostru vesnic,arunca cu laturi in oricine?
13
2
du - te in pula mea de handicapat , am mituit-o pe ma-ta , javra platita , sa mori de foame in mortii ma-tii care a imbatranit si nu mai face bani .
1
17
De dosare m-am saturat.Cind ii ia averea si il baga la puscarie?
19
1
Va plati cu suspendare,ce n-ati vazut cit a luat acum o luna in alt dosar?
10
1
Vei plati pana la ultimul banut infractor nenorocit!
19
1
Drogatu a distrus orasul asta
27
1
Forza Mazare. ...nu te da batut!!
3
30
Cine era VICEPRIMAR ??? AUD ???? CINE ???? NU SE AUDE ! CINE ERA VICE PRUMAR ?????? CINE ?
26
2
stiti care i cea mai mare nenorocire cauzata de acest imbecil care a mituit pensionarii 10 ani pt a l vota? nu faptul ca a furat este cel mai grav.cel mai grav este ca a vandut fiecare palma de parc si iarba verde , si orasul se sufoca.el si a plasat banutii furati prin Israel , Madagascar etc si dupa ce va face 2 ani de puscarie va trai ca un nabab.in timp ce noi ne vom sufoca sub poluarea de betoane a orasului.
47
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614