REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Raed Arafat: ‘Vrem să repunem pompierii pe mare!’. ISU Dobrogea va fi dotată cu o navă maritimă de mari dimensiuni!

Raed Arafat: ‘Vrem să repunem pompierii pe mare!’. ISU Dobrogea va fi dotată cu o navă maritimă de mari dimensiuni!

Replica API 30 ianuarie 2019 | 00:00 446

Prezent la Constanţa, la prezentarea bilanţului pompierilor

Prezent la Constanţa, la prezentarea bilanţului pompierilor

Raed Arafat

„Vrem să repunem pompierii pe mare”, a anunțat dr. Raed Arafat, secretar de stat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, prezent la Constanța cu ocazia desfășurării bilanțului activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Concret, este vorba despre achiziționarea unui nave maritime de mari dimensiuni, pentru intervenții pe mare de stingere, căutare și salvare, dar și despre achiziționarea a trei sau patru ambarcațiuni fluviale, pentru același tip de intervenții.

Ambarcațiunile ar urma să fie achiziționate în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, în prezent fiind alocate în jur de 45 de milioane de euro pentru respectivul proiect.

Proiectul este de durată, cel mai devreme în aproximativ doi sau trei ani urmând să vedem în acțiune navele respective.

„Ne dorim să repunem pompierii pe mare, nu cu vasele mici, cum sunt acum, ci cu un vas mare de intervenție pentru stingere și căutare salvare în larg. Caietul de sarcini este finalizat, urmează licitația, ceea ce înseamnă că pentru următorii trei ani trebuie să pregătim ISU dobrogea să intre pe mare, cum a fost înainte. În anii 80 au mai avut nave, care între timp au fost clasate, iar pompierii au rămas în zona costieră”, a afirmat dr. Arafat.

Pentru realizarea acestui proiect s-a colaborat cu un grup de experți din marina franceză, care asigură intervenția în zona Marsillia. Aceștia au venit în țara noastră, au analizat situația și au realizat un raport cu propuneri, a arătat dr. Raed Arafat.

De asemenea, el s-a referit şi la achiziţionarea a zece elicoptere pentru salvare montană, dar şi pentru misiuni de căutare şi salvare în condiţiile meteorologice dificile.

“Sunt 170 de milioane de euro alocaţi Aviaţiei Ministerului Afacerilor Interne şi include cinci sau şase elicoptere grele şi patru elicoptere de salvare montană. Cele care sunt pentru salvare montană vor acoperi tot lanţul muntos, deci noi vorbim aici de amplasări probabil în zona Braşov, zona Petroşani şi zona Suceava ca să acoperim absolut tot lanţul muntos. Elicopterele grele vor avea în mod deosebit ca misiune, misiunea de căutare şi salvare în condiţii meteo grele şi înseamnă că ele vor avea dotări speciale în acest sens. Vor avea şi capabilitatea bineînţeles de transport victime multiple şi capabilitate de stingere a incendiilor”, a afirmat Raed Arafat, precizând că cel puţin două dintre elicoptere vor avea şi capabilitate de căutare şi salvare pe mare.

Secretarul de stat a mai spus că după derulearea licitaţiilor şi semnarea contractului, urmează construcţia elicopterelor, estimând ca livrarea aparatelor de zbor să aibă loc peste doi ani.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stimate domnule Cetatean , cu ce ati vrea sa comparam,cu salvarile DACIA 1310 brek? Domnule draga,sincer te bagi doar in vorba ; si din nefericire esti in afara subiectului !
0
0
Multe comentarii facute de oameni fara a avea proprietatea termenilor folositi, ignoranti si frustrati...eficienta sistemului ISU nu a fost dovedita..si nici nu va fi!
0
0
FELICITARI DOMNULUI ARAFAT UN VIZIONAR AL SISTEMELOR DE URGENTA,DACA NU ERE EL AVEAM SI ACUM SALVARILE COMUNISTE.
3
1
Multi idioti posteaza aici; Habar nu au despre ce vorbesc si mai sunt si vulgari. Pacat ca nu sunt cenzurati;este un loc pubilc si imbecilii nu au ce cauta aici. Masura este foarte buna si necesara; ANR-ul nu cere instalatiile de stins incendiu destinate interventiilor in functiune in cadrul inspectiilor,motiv pentru care acestea sunt intr-o stare jalnica acolo unde exista. Asa ca cei care au facut astfel de afirmatii sunt straini de sistem. Inca o data:bravo domnule Arafat !!!!!
2
1
o preluare a companiei ARSVOM de catre ISU ar fii ideal .O agentie inutila cu o conducere corupta pana in maduva oaselor si un director analfabet functional .V a rugam domnule Arafat preluati ARSVOM UL ca nu se mai poate .Angajatii arsvom
2
1
foarte bineee ,,sa dea apa la guvizi,,,ca noi platim poporu.
0
0
Aducetiva aminte prostilor cum era cand stateati la mana ambulantei pana sa vina smurdul uni nici nu mai sunau stiau ca o fac degeaba.
3
3
Dar personal de unde ia? Baga pompieri la program de 24 cu 24?
2
2
si ma rog de ce ar trebui o nava asa de mare,te gandesti ca o sa care multa apa ai,oricum teoretic o nava moderna este capabila sa stinga orice incendiu cu mijloace proprii iar toate remorcherele si impingatoarele sunt dotate cu tunuri cu apa
2
1
poate asa o sa inchida arsvom care a bagat peste 20 de milioane de euro in tinicheaua hercules.
0
2
Pompierii militari din Constanta nu au avut, never ever, nave pompier in dotare . Navele pompier au fost in dotarea porturilor maritime si fluviale si au fost incadrate cu personal civil de catre administratia porturilor .Navele cataraman fluvialePompier 1 , Pompier 2 , pompier 3, Pompier 4, Pompier 5 , Pompier 6 si Pompier 7 au activat la porturile de pe Dunare Galati, Braila , Tulcea , Sulina ,Giurgiu iar navele catraman Pompier 8 si pompier 9 in portul maritim Constanta . Pompier 9 a fost reparat in 2009 si va
4
0
PENTRU CEI CARE IL INJURA, AM VREA NOI ROMANI SA AVEM 100 CA EL
8
1
Da,cum sa nu fie niste mucilagii care sa se ia de Arafat,omul care a facut pentru Romania cat nu ar fi fost in stare toti presedintii si ghioarlele propagandiste la un loc? Niste gunoaie umanoide se ratoiesc impotriva unui om cu adevarat de admirat,pur si simplu pentru ca sunt gunoaie si nu stiu sa faca nimic bun in viata lor nici pentru ei,dar pentru altii.
5
2
Nu crezi domnule Arafat ca e mai bine sa lasi pompierii sa se ocupe de ceea ce stiu ei cel mai bine sa faca- stingerea incendiilor? Pentru interventia pe mare exista Arsvom..care va cam incomodeaza, ce e drept!
6
3
Mai mare decit barcutele care ia salvat pe perciunati in al doilea razboi mondial.
3
2
Stii tu ce este SAR ... crezi tu ca poti face oamenii ...in speta saracii pompieri asa la apelul de seara specialisti in cautare si salvare...tu nu poti intelege un lucru lasa
3
4
PE BADESCU LAURENTIU MENEJERUL DE KKT DE LA AMBULANTA CIND IL DAI AFARA. E UN CRIMINAL JEGOS SI PUTREZIT. BADESCU IDIOT LAURENTIU SI CU NEVASTASA RELI OLIGOFRENA AU OMORIT O FATA DIN NAVODARI. BADESCULE SA DEA CANCERUL IN FAMILIA TA SCHIZOFRENICULE FURI BANI AMBULANTEI CU DORCEA SI IACOB. O SA PLATITI NENOROCITILOR
3
1
dute in plm de arab infect ! muie celor care tia dat functia asta !
5
8
Omul asta e dus cu pluta de mult timp, dar e sustinut de pesede, partidul gunoi.
7
6
Sugi poula arafat
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272