REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Rămâne sau pleacă Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universității Ovidius

Rămâne sau pleacă Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universității Ovidius

Mirela PASCAL 5 februarie 2024 | 00:00 4050

A început numărătoarea inversă pentru Marcel Iliescu, și gașca lui, în frunte cu Alexandru Bobe, la Universitatea Ovidius Constanța! În iunie a.c. îi expiră mandatul, așa că mediul academic iese, din nou la vot, pentru alegerea noului rector. Pe 6 martie, vor decide dacă alegerile vor avea loc prin concurs sau prin vot secret. Iar la sfârșitul acestei luni, se vor alege președintele și vicepreședinții Senatului Universității. Așadar, și Diane Vancea, șefa Senatului, își pregătește bagajele?!

Ramane sau pleaca Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universitatii OvidiusDiane Vancea

Universitatea Ovidius decide, pe 6 martie a.c., modalitatea prin care va fi ales rectorul instituţiei de învăţământ superior. Comunitatea academică va decide, prin vot secret, dacă rectorul va fi desemnat prin alegeri sau prin concurs.

Ramane sau pleaca Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universitatii OvidiusMarcel Iliescu și Alexandru Bobe, prorector și mâna dreaptă a lui Iliescu

În prezent, rector este Marcel Iliescu, ales prin vot secret, în iunie 2020. Cel mai probabil, următoarele alegeri se vor desfășura tot prin vot secret. Referendumul din 6 martie va avea loc după o serie de dezbateri publice, două la număr, prima fiind organizată în data de 23 februarie, a doua pe data de 28 februarie.

Ramane sau pleaca Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universitatii Ovidiuscalendarul privind desfășurarea Referendumului

Deocamdată, nu se cunosc toți candidații. Se știe că Iliescu va lupta să-și păstreze poziția, iar contracandidat va fi Dănuț Epure.

Reamintim că boșii universității au încercat să modifice Carta, întrucât un nou punct, care nu este destul de clar, și anume, obligativitatea persoanelor alese în funcții de conducere (decan, rector) de a fi cadre didactice sau de cercetare titulare în Universitatea „Ovidius“ din Constanța. De ce nu este clar? Păi, în proiectul care vizează modificarea Cartei, se specifică faptul că „în cazul în care modalitatea pentru desemnarea rectorului este cea pe baza unui concurs public, Senatul Universității elaborează metodologia de avizare...(...) „La Concursul de ocupare a funcției de rector pot participa persoane cu prestigiu profesional din țară și din străinătate care, pe baza audierii în plenul Senatului, au obținut avizul de participare la concurs”. Numai că, alegerea rectorului nu a avut loc niciodată, și nici nu va avea la anul, prin concurs public, ci prin vot secret. Ori, în cazul acestei ultime variante, se specifică faptul că „alegerile se vor derula conform metodologiei specifice elaborată de Senatul Universității.

Urmare a acestui fapt, ÎPS Teodosie, dar și Dănuț Epure, au sesizat Ministerul Educației și i-au cerut să analizeze cu celeritate documentul și noile modificări, înainte să-și dea avizul pentru noua Cartă. Se pare că Ministerul Educației a luat taurul de coarne și a informat instituția de învățământ superior, la mijlocul lunii decembrie, să adopte modificările Cartei în raport cu prevederile legale aplicabile inclusiv în privința normelor referitoare la condițiile de ocupare a funcțiilor de conducere de la nivelul instituției.

Când se alege noul Senat al Universității!

Revenind la alegeri, Senatul Universității a aprobat și calendarul desfășurării alegerilor pentru noul Senat. Pe 19 februarie, se depun dosarele de candidatură, pe data de 20 februarie va avea loc validarea candidaturilor, pe 21 februarie - alegerea cadrelor didactice și de cercetare în Senatul Universității, pe 22 februarie - alegerea studenților în Senat. Pe 23 februarie va avea loc al doilea tur de scrutin pentru alegerea cadrelor didactice în Senat, în situația în care primul tur a fost invalidat sau există balotaj.

Ramane sau pleaca Diane Vancea? Se fac jocurile pentru alegerea noului Senat al Universitatii Ovidiuscalendarul privind desfășurarea alegerilor la nivelul Senatului

În perioada 23-26 februarie-alegerile vor fi validate, iar pe 27 februarie se depun candidaturi la BEC pentru președintele/vicepreședinților al/ai Senatului.

Pe 29 februarie, va avea loc ședința de constituire a Senatului și tot atunci alegerea președintelui/ vicepreședinților. În prezent, Diane Vancea este președintele Senatului Universității Ovidius și este cunoscută ca făcând parte din „gașca” lui Marcel Iliescu. Potrivit informațiilor noastre, șansele ca Vancea să rămână pe funcție sunt destul de mari. Jocurile au fost făcute cu mult timp în urmă și a reușit să atragă de partea ei mediul academic care să-i dea girul pentru încă un mandat. Însă, rămâne de văzut. Viața îți oferă, deseori, surprize!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
FATA LU'VANCEA LUCREAZA LA FIRMA (CABINETUL) LUI MADAM ILIESCU. DECI: NEVASTA RECTORULUI A ANGAJAT-O PE FATA SEFEI DE SENAT. CE VRETISI LARE ESCROCHERIE??? ASA AJUNG EI UNIVERSITARI MARI SI PROFESORI. ISI FAC NIRMELE DE CONCURS DUPA PERSONAL7ZAREA ACTIVITATII LOR. NU TU STANDARDE NATIONALE..... NU CRITERII INALTE DE STIINTA. EI INTRE EI. HUOOOOOOOOO!
3
0
O toapa, o vulgara, o ingamfata și o perversa caracterologic. Nu are nimic în comun cu statutul de universitar. Deh.....în aerul lui Băsescu, în administrație.
11
0
de ma voi intoarce pre multi voi popi.
10
0
Trebuie să plece toată de vancea și hoțul de bobe..restul e ok.......nu mai dati vot acestei nenorocite care a adus tot felul de indivizi în facultate angajați la ordinele ei ..de exemplu m********i imputit de stere galan...Sa se termine cu această vampa și cu bobita câinele lui iliescu
20
0
Paraziții academici...
16
0
Dănuț e***e va semna pozitiv tuturor colegilor care doresc continuarea activității, din respect pentru ceea ce au făcut pentru universitate, pana la vârsta pensionarii și mai ales pentru interesul studenților.
25
2
SCHIMBARE TOTALA ultima scapare pentru UOC!
19
12
SCHIMBARE TOTALA! SCHIMBARE TOTALA! SCHIMBARE TOTALA! SCHIMBARE TOTALA!
14
0
ce seamănă cu Escu fără gluma și suparare
3
1
superba poza. Este vie sigur? Pare poza facuta la ultimul drum
12
5
Ce jocuri sa mai facetzi punetzil pe innaltpreasfintzitul Theodosie,mare turmator botezat m***e de securitatea comunista despre care se spune ca ar fi si poponar,este si cumnat cu Adrian Nastase,unde mai gasitzi voi altul cu un asha C.V.pentru cloaca care este U.O.C.turnatorul spagoveanu vine ca turnat exakt ce va lipsea.
7
3
cat mai costa un examen la medicina?tot 1000 lei?
19
2
nu am auzit , in afara de scandaluri, ceva pozitiv despre cei amintiti mai sus. au scris ceva, au ceva absolventi deosebiti?!
20
0
Vancea joaca la doua capete este si cu Iliescu si cu e***e ca doar ea i-a la îndrumat pt alegeri și în 2012. Aceasta individa a stricat imaginea Uoc Timiteti-o acasă ca are casa mare nu se plictisește. Succes!
29
0
Fruntea sus Urecheatule și matura cu mafia pe jos!! Arata ca tu poți! Vot !
22
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468