REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Raport de activitate al RATC: autobuze noi, 20 de milioane de călători şi o cifră de afaceri de peste 80 milioane de lei

Raport de activitate al RATC: autobuze noi, 20 de milioane de călători şi o cifră de afaceri de peste 80 milioane de lei

Replica API 2 martie 2019 | 00:00 356

Bogdan Niță, Decebal Făgădău

Autobuze noi, licitații, modificare a liniei 42, tonete noi pentru vânzarea biletelor, schimbarea validatoarelor din mijloacele de transport în comun, dar și introducerea sistemului de plată cu cardul! Toate acestea urmează a fi implementate de către RATC Constanța și au fost discutate în timpul unei conferințe de presă, ce a avut loc vineri, 1 martie, eveniment în cadrul căruia directorul Bogdan Niță a prezentat raportul de activitate pe anul 2018. Bogdan Niță, împreună cu primarul Constanței, Decebal Făgădău, care a fost prezent, au ales o soluție inedită de a prezenta bilanțul, și anume într-un autobuz al Regiei care s-a deplasat în Portul Constanța.

"Anul 2018 a fost unul al consolidării. Ne lăudăm cu aproape 20 de milioane de călători transportați și o cifră de afaceri de peste 80 milioane de lei. Vorbim despre 0 credite, dar și 12 milioane lei profit brut. Cel mai important lucru pentru noi, ca și Regie, sunt oamenii”, a declarat Bogdan Niță. În ceea ce privește analiza veniturilor salariale, acesta spune că, din 2020, salariile șoferilor se vor mări.

”Putem vorbi despre un interes acordat conducătorilor auto. Am acordat o importanță mare în privința venitului mediu. Graficul arată venitul pentru 2020 pentru conducătorii auto, în urma rezultatului negocierilor, un salariu de 3400 de lei. Trebuie să ne gândim că, la începutul lui 2016, salariul era de 1600 lei.

Numărul bărbaților este mai mare decât al femeilor, avem doar 10 femei, dar este o creștere importanță în ultimul an datorită îmbunătăților condițiilor de muncă”, a explicat Bogdan Niță. În raportul de actvitate al RATC sunt prevăzute și cele două licitații pentru achiziția autobuzelor de 10, respective 12 metri. ”

”Avem două licitații la care Constanța a avut prioritate. Este vorba despre achiziția a 20 autobuze de 20 m și 20 autobuze de 12 metri, este important că sunt prevăzute și 51 stații de încărcare, încărcare lentă, pe timp de noapte și rapidă, la Gară și cap de linie Tomis Nord”, a mai precizat Niță. ”Suntem asistați de o echipă internațională în cadrul proiectului de achiziție a autobuzelor noi. Așteptăm să ne ofere o soluție generală pentru trasee, poate schimbări radical. Pe parte de operațiuni am avut o mică descreștere între ce am planificat si ce am realizat. Am început înlocuirea autobuzelor, avem 80, ne-au mai fost livrate 14, iar până la sfârșitul lui martie vom avea în operare toate cele 104 autobuze”, a mai completat șeful RATC.

Modificări pe ruta Liniei 42. Autobuzul va ajunge și în Portul Constanța

”Intenționăm ca, în perioada următoare, să inaugurăm un traseu prelungit pe Linia 42. Va intra in Portul Constanța și va avea cel puțin o stație la Cuibul Reginei. Nu vom circula intreaga zi, dimineață și după-amiază " a anunțat directorul RATC. "E o premieră că un autobuz RATC intră în port in momentul acesta" a completat Decebal Făgădău, primarul Constanței.

”Am încercat să prelungim anumite linii, fie să-l introducem pe acesta în Port”, a mai spus Niță. ”În 2018, am putut să instalăm și primele panouri electrice, privind timpii de așteptare până la sosirea următorului autobuz. Avem 10 panouri, iar pentru anul 2020 vom avea încă 10.

Ne lăudăm cu o creștere mare de vânzare de bilete. Cea mai mare parte de vânzare o facem prin punctele proprii, dar și prin SMS. Mă bucur că orașul Constanta a înțeles că e o soluție facilă" a mai spus Niță”. Acesta s-a lăudat și cu o creștere important a vânzării biletelor, cea mai mare creștere fiind din zona de SMS, mai spune Niță. Per total, s-a înregistrat o creșetere de 22 procente pentru vânzări directe.

Decebal Făgădău, retrospectivă de la începutul mandatului, până în prezent, în ceea ce privește RATC

"S-a încheiat o etapă din istoria RATC și se deschide un viitor bun. În 2016, când am ajuns primar, RATC, pentru mine, însemna așa: 183 autobuze, dintre care 30 parc rece, șinute în viață ca dsă avem alternativă, salariu de 1600 lei și 5 miliaone de euro datorie la ANAF, sechestru pe tot.

Asta era situația la RATC. În 2018, am ajuns cu salariul al 3000 de lei, mai avem 2,5 milioane datorie la ANAF și vom avea 104 autobuze noi, proceduri pentru încă 41 autobuze electrice. Tot ce ați văzut în acești doi ani de mandat înseamnă determinare de a construi cea mai puternică companie de transport public din sud estul României”, a spus Decebal Făgădău. Referitor la autobuzele ISUZU, acesta a făcut precizări, după ce gurile rele au spus că a cheltuit foarte mulți bani pentru un singur autobuz ”Am avut nevoie rapid de autobuze, nu ca în București, după patru ani. Nu e vina nimănui, așa e legea în România.

Procedura BERD e mult mai transparentă, mai suplă și cu o responsabilitate mai mare din partea tuturor. Am încheiat în mai puțin de doi ani o procedură, față de alte zone, care au mers pe legea națională. Licitația pentru autobuzele din Constanța a fost publicată la nivel internațional. Sunt mândru că am finalizat o achiziție și că am ajuns aici, în doi ani de zile. Imaginați-vă unde vom fi peste doi ani de zile!”, a spus Făgădău.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trevui sa desfiinteze giratoriile care au costat putin peste doua sute de mii de euro si ca sa le strice sa faca intersectii semaforizate care vor costa dublu sau triplu. Buna idee pentru balalau fagadau.
1
1
ar fi bine daca ar aduce si autobuze electrice articulate lungi de 18 metri lungime ar servi linia 102 si ar complecta si liniile 42 si 43c si 43M sau 2-43 poarta 6-Tomis Nord ar fi mare nevoie de ele iar astia care injura ca tarani prosti de la vaci vedeti-va de treaba voastra si stati cuminti in banca voastra eu am zis o opinie nu o prostie ba!
1
2
Sa bagam toti hastagistii rezistenti jegosi in autobuzele lu fagadau, sa ne pisam pe ele si sa le dam foc.
1
2
FAGABOU TARA FAGABOILOR ADORMITI
2
1
oare toti acei calatori din poza au luat bilete ? sau autobuzul era in stationare ? politia locala sa se autosesizeze si sa ne comunice daca au dat amenzi.
4
3
Pacat , ca nu se construieste ceva maret , pentru Constanta . Cum au facut primarii Constantei , cu 100 de ani , in urma . Cladiri unice , care sa incante sufletu si privjrea , peste zeci si zeci de ani : Cladirea Muzeului de Istorie , Cazinou , Cladirea Muzeului de Arta , Casa cu lei etc.....in fine , vise ! Sa-mi dau doua palme , sa-mi revin , la Constanta actuala : claxoane , injuraturi si manele...
8
1
pt Troscotel cu rima o poti lua in c.r nitel. Sau esti doar un postac mincinos si cam atiit.Ii ok sa te informezi inainte daaaa chiar sa citesti un pic altfel halesti rahat degeaba.Da da rahat turcesc.
3
4
Se vede ca sunteti din alta realitate , pt mishu si troscotel
3
6
mai du-va in cacao cu ratc ul vostru, stai in statii de imbatranesti.. ce vreti, monopol?
9
4
De ce nu bagati ziarul la masina de spalat. Sau va e frica ca-si schimba culoarea si nu mai ii pupati in dos pe ciumatii rosii. Numai ei au naravu prost sa stearga comentariile.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272