REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rapperul Kanye West susţine că aboliţionista Harriet Tubman nu i-a eliberat niciodată pe sclavi

Rapperul Kanye West susţine că aboliţionista Harriet Tubman nu i-a eliberat niciodată pe sclavi

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 1054

Rapperul american Kanye West a făcut duminică o serie de comentarii controversate şi confuze în primul eveniment al campaniei sale prezidenţiale, aducând între altele critici la adresa aboliţionistei Harriet Tubman, informează luni dpa, citată de Agerpres.

Kanye West

În timp ce vorbea despre structuri de putere care îi afectează pe afro-americani, West a spus, fără nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale, că "Harriet Tubman nu i-a eliberat de fapt niciodată pe sclavi, ea doar i-a pus să muncească pentru alţi albi", afirmaţii care i-au făcut pe unii din mulţime să-l huiduie.

Harriet Tubman, născută în sclavie în Maryland, este cunoscută pentru că a înfiinţat aşa-zisa "Cale Ferată Subterană" (Underground Railroad), o reţea de drumuri secrete şi case sigure care să-i ajute pe negri să fugă din sclavie, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Ea este considerată o personalitate marcantă a aboliţionismului şi dreptului femeilor la vot.

West, care şi-a anunţat candidatura la preşedinţie pe 4 iulie, s-a aflat pe scenă timp de o oră în Charleston, Carolina de Sud. El era îmbrăcat în ceva ce părea a fi o vestă antiglonţ şi pe care scria ''Securitate'' şi avea ras pe cap "2020".

West era vizibil emoţionat atunci când a vorbit despre probleme rasiale. "Cel mai rasist lucru care mi s-a spus vreodată este acela că în cazul în care Kanye West va candida pentru preşedinţie, el va diviza voturile negrilor", a spus el.

El a făcut slalom printre subiecte precum religia, propriile sale afaceri, finanţarea educaţiei şi critici la adresa Partidului Democrat, care, potrivit lui Kanye West, nu a ajutat niciodată oamenii de culoare.

Întrebat din public ce părere are despre avort, West a izbucnit în plâns când şi-a amintit că tatăl lui a vrut să-i convingă mama să facă avort şi că el însuşi s-a gândit la acelaşi lucru când soţia sa Kim Kardashian a rămas însărcinată. ''Aproape că mi-am ucis fiica'', a declarat el, citat de EFE.

Rapperul american a precizat totuşi că avortul trebuie să fie legal, însă a propus ceva pe care l-a numit ''creştere maximă'', care ar consta în a oferi ''un milion de dolari sau pe acolo'' femeilor care au copii, pentru a le descuraja să recurgă la întreruperi de sarcină.

Pe de altă parte, West s-a pronunţat împotriva unui control mai mare asupra armelor, apreciind că ''a trage cu pistolul este distractiv'' şi că, dacă oamenii ar înceta să mai deţină arme, alte ţări ar putea invada SUA şi ar impune sclavia asupra populaţiei.

Rapperul american Kanye West a declarat la începutul lui iulie că nu îl mai sprijină pe preşedintele Donald Trump şi că s-a înscris în cursa prezidenţială pentru a câştiga alegerile din noiembrie.

Potrivit mass-media din SUA, sunt deja câteva state unde a fost depăşit termenul limită pentru înscrierea numelui lui Kanye West pe buletinul de vot.

Nu este prima dată când West, cel mai bine plătit artist în 2020 potrivit revistei Forbes, anunţă că va candida la preşedinţia SUA. A făcut-o şi în 2015, când a acceptat Michael Jackson Video Vanguard Award, în cadrul MTV Video Music Awards. Ulterior, a spus că se gândeşte serios să candideze, dar abia în 2024.

Muzician şi om de afaceri, West, în vârstă de 43 de ani, este cunoscut pentru declaraţiile sale excentrice. Potrivit Reuters, la o reuniune care a avut loc în octombrie 2018, West a pronunţat un discurs incoerent şi presărat cu obscenităţi, în care a vorbit despre universuri alternative şi despre faptul că a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, susţinând însă că de fapt problema pe care o are este că nu doarme suficient.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Conform studiului de mare centru din cadrul universitati OXFORD,in timp de 2 ani,in SUA,populatia alba ,rasa caucaziana,va disparea fiind absorbita de rasa neagra.
1
0
la ma-ta!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272