REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Răsturnare de situație în cazul Halep: Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul sportivei

Răsturnare de situație în cazul Halep: Cum ar fi ajuns substanța interzisă în corpul sportivei

A.F. 6 decembrie 2022 | 00:00 815

Roxadustatul a pătruns în organismul Simonei Halep printr-un supliment contaminat, a cărui etichetă nu prevedea prezența substanței interzise, potrivit lui Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, scrie ProSport.

Simona Halep

Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura.

Ce urmează pentru Halep?

„Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei.

Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, mai precizează Jura, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cofetaria mon mour galati vinde prajituri groaznice din ingrediente expirate … am luat de la un punct de al lui din galati si am ajuns la urgente la braila ! Am batut pe google cofetaria mon mour , apare un numar de telefon la un avorton :0751431877! Un tip foarte obraznic , care se pare ca e patronul locatiei ! Rog protectia consumatorului galati sa si faca datoria !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369